Help Turkey’deki ayrıntı; FETÖ’cüler K-Pop fanı mı oldu?

A -
A +
Önce K-Pop’un dünyada son yıllarda çok popüler Güney Kore kaynaklı bir müzik akımı olduğunu belirtelim. ABD müzik endüstrisi henüz çoğu şarkılarını İngilizce söylemedikleri için onları tam anlamıyla kabul etmiş değil ama yalnızca Kore ve Asya’da değil Anglo-Sakson dünyada, hatta Türkiye’de bile çok geniş bir hayran topluluğu var K-Pop’un. Dinleyici yaş aralığı 12-20 ve çoğunlukla kızlar. En ünlü grubu da BTS. Topluluğun popüler ve çok sevilen üyesi Jonguk bir canlı yayın başlattığında milyonlar ekran karşısına geçebiliyor.
Bu ön bilgiyi vermemin sebebi, ülkemize karşı yeniden FETÖ aparatını kullanan ABD’deki küresel merkezlerin nasıl hain ve kötülükte sınır tanımayacak kadar ahlaksız olduklarını, kötülüklerine bir müzik akımı olan K-Pop’a ilgi duyan gençleri istismar etmeye kadar vardırdıklarını anlatmak.
Ülkemiz ve devletimiz bir yandan orman yangınları ile tüm kahramanlarıyla cansiparane mücadele ederken, altı bakan orada 24 saat mesai yaparken ve şu ana kadar çıkan (çıkarılan) 174 yangının 161’i kontrol altına alınmışken, iki gün önce bir de baktık ki, gece yarısı Help Turkey etiketiyle bir kampanya başlatıldı..
Help Turkey’in Twitter Trends Topic listelerinde ilk sıraya yerleştiğini gören dünyadaki ve özellikle de Türkiye’deki birtakım ünlü sazanlar hemen üstüne atladı. Ardından Globall Call (Küresel Çağrı) etiketi fırladı öne… Böylece Türkiye, yangınlar karşısında aciz, beceriksiz, yetersiz donanıma sahip bir ülke olarak gösterilmek istendi.
Paylaşımların ortak özelliği ise içeriğinde “Türkiye yanıyor ve yardıma ihtiyacı var” cümlesinin olmasıydı.
 
BU BİR PROVAYDI
 
Dış dünyanın, Türkiye’ye bu tür “zor durumlarda müdahale etmesinin yolunu açmak” için ilk denemeydi.
Fakat sonra ilginç bir şey oldu ve adını ilk kez işittiğimiz Amerikalı Sosyal Medya ağ analizleri ile tanınan Akademisyen Dr. Marc Owen Jones, bu kampanyayı başlatanları didik didik ederek kimler tarafından nasıl manipüle edildiğini tek tek ortaya çıkardı.(*) Oklar küresel merkezin aparatı FETÖ’yü göstermekteydi.  Dünyanın dört bir yanındaki FETÖ aparatları, BAE ve MOSSAD desteğiyle uydurma görseller eşliğinde bu paylaşımları desteklemişti. Dr. Marc Owen-Jones’un tespitleriyle FETÖ aparatı bu dezenformasyon kampanyasını şöyle örgütledi:
-1 Ağustos gecesi saatler 23.30’u gösterdiğinde, bu etiketle birlikte 311 bin, 00.30’da ise 918 bin tweet atıldı.
-TT çalışması 00.40 sularında Twitter’ın dünya gündemine girdi. Saatler 02.30’u gösterdiğinde ise 2 milyonun üzerinde paylaşım yapıldı. Yani 3 saatte dakikada 11 binden fazla tweet atıldı.
-Başlatanlar iki gün önce açılmış hesaplardı. En erkeni temmuz ayında açılmıştı.
-Bu tweetlerden 868 bin tanesinin 14 bin 710 hesaptan atıldığı belirlendi.
-26 bin 713 hesabın ise 45 dakika gibi bir sürede 945 bin Tweet attığı tespit edildi. Her hesap 33 tweet atmıştı. Böyle bir adanmışlık var yani.
-Aradan tam 11 saat geçtikten sonra, nihayet Twitter merkezi #HelpTurkey paylaşımlarını spam olarak algıladı ve gündemden sildi. Ama o vakte kadar olan olmuştu bir kez.
En çok tweeti atan @ege20281770 adlı hesap 2 Ağustos’ta açılmış, yeterince tweet attıktan sonra da ertesi gün kapatılmıştı. Bu hesap kapatılmadan önce tüm tweetlerini sildi.
Tweet silme bir taktik. Amaç Twitter algoritması sahtekârlıklarını algılamadan ortadan toz olmak. Diğer elebaşları da aynı yöntemi uygulamış ve 7400 hesaptan da 70 adedi (kişi demiyorum dikkat edin) hem kapanmış, hem de tweetleri silinmiş.
Hatırlayanlarınız olacaktır, École Polytechnique Fédérale de Lausanne, yani İsviçre’nin Lozan şehrinde bulunan doğa bilimleri ve teknolojide uzmanlaşmış araştırma ve teknoloji enstitüsü, geçen haziran ayında yayınladığı araştırmayla Türkiye'deki yerel trendlerin yüzde 47'sinin SAHTE olduğunu, 2015-2019 arasında 108 bin bot (sahte) hesap tespit ettiklerini duyurdu.
Türkiye için FETÖ’nün nasıl büyük bir tehlike olduğunu anlıyor muyuz?
Evet, gelelim Help Turkey ve Globall Call trendleri oluşturmaya çalışan FETÖ’cü aparatların K-Pop düşkünlüğüne...
Dr. Marc Owen Jones şöyle diyor burada:
“Ayrıca pek çok garip, görünüşte manipüle edilmiş trendlerin yanı sıra, pek çok BTS ve K-Pop hayranının bu mesajı retweetlemesi (paylaşması) da ilginçti. Ama retweetleyen 200 kişi saydım. K-Pop'un popülaritesine rağmen bunların çoğunun gerçek olduğunu hayal bile edemiyorum.”
Öylesine şeytani bir plan işliyor ki milyonlarca BTS ve K-Pop hayranı fanlar, kendileri gibi K-Pop’sever hesaplar olduğunu sandıkları FETÖ’cü bot hesapların tweetlerine kanarak bu kampanyaya destek versin istediler. Profilinde Jungkook'un resmi olan bir FETÖ’cü bot hesap Help Turkey yazdığında diğerleri de onu paylaşır diye tuzak kurmuşlar anlayacağınız.
Evet, gerçekten de bu paylaşımı başlatan tüm K-Pop hesapları sahteydi. Ardına takılan gerçek K-Pop fanları ise aldatıldıklarını anlarlar umarım. Bu bile ne denli tehlikeli olduklarını bize anlatıyor.
İşte bu yüzden ülkemiz aleyhine olabilecek her girişime karşı uyanık olmalıyız.
.....
(*)https://twitter.com/marcowenjones/status/1422275280891269124?s=20
 
Fuat Uğur'un diğer yazısı
Gülben Ergen Globall Call’u desteklerse global şarkıcı olacağını mı sandı?
 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.