Bey’in kurtarıcısı

A -
A +

Hani şu G.Saray’ın Arena’daki taraftar grupları bir pankart asmıştı ya; Riekerink Bey diye… İşte o ‘bey’ G.Saray Teknik Direktörlüğü eşofmanının içine girdiğinden bugüne sadece ve sadece Mustafa Denizli Hoca’nın dibe vurdurduğu fiziksel dayanıklılıkta bir artırma yaptı. Yoksa G.Saray’ın oyun kurgusu plan değişikliği kadro seçimlerinde asıl etiketi olan altyapı gariplikleri ya da tecrübesizlikleri sergiledi. 
Muslera isimli dünya üçüncüsü, Güney Afrika şampiyonu bir kaleci G.Saray’ın 1 numaralı formasını giymemiş olsaydı kimse alınmasın ama bu takım Denizlili günleri bile arardı. 
Aklımın kesmediği neler yok ki… 
Maçın 52 dakikasını tek bir hata yapmadan, bölgesini iyi savunmasının yanı sıra aldığı topları da iyi servis eden Sabri’nin yerini Cavanda’ya bırakması G.Saray’ın yeni anayasasında mı yazıyor acaba? 
Henüz oyun 1-0 iken ve de G.Birilği oyunun kumandasına elini alışıyla birlikte altyapı hocası Josue çıkıp Podolski mi girer? 
Haa Josue illa ki yetersiz kalmışsa onun yerine kenarda duran Hamit de girer, De Jong da. Hele hele iki buçuk ayda bir attığı şutlarla bizim tuhaf spor basınının kahramanı olan Yasin’in o kadar süre bu maçta kalması olsa olsa bir altyapı hocasının eseri olurdu. 
Özetle G.Saray, ismine ve formasına hayli küçük gelen bir hocayla bana göre hiçbir oyunda maç başlangıcı doğru kadrosu ya da oyunun gelişine göre taktik ve oyuncu değişiklikleri yapamadı. Peki, bütün bu tersliklere rağmen hâlâ maç kazanılıyorsa bunun sihrinin Muslera isminde bir kaleci olduğunu artık herkes görmelidir. 
G.Birliği, G.Saray’ın bedava pas zenginliğini izlemeye son verip de yüreğini koyarak öne çıkmaya başladıktan sonra 4 net pozisyon buldu ama karşısında birçok uluslararası unvanı olan bir kaleci vardı. 

MAÇIN ADAMI
Muslera
G.Saray’ın tükendiği anlarda 3 puanı tek başına korudu diyebiliriz. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.