Maç gibi maç Beşiktaş’ın

A -
A +

"Kiev travmasını çabuk atlatan Beşiktaş orta sahasında iyi işler yaptı. Bursaspor’un bu kadar oyuna ortak olmasını beklemiyordum"

Beşiktaş’ın Ukrayna krizinden sonra neredeyse artık bir başka tarihî rakibi haline gelen Bursaspor karşısında ne yapacağı sanırım haftanın merak konusuydu. Bu arada ben Bursaspor takımının maça bu denli ortak olabileceğini, sahanın tamamında iyi işler yapabileceğini beklemiyordum. Tabii ki bundan önce seyrettiğim birkaç maç ışığında Nitekim Beşiktaş, maçın ilk yarısında benim notlarımın arasına düşen sadece iki pozisyon yaşatabilmişti seyircisine. Buna karşılık Bursaspor’un da Deniz ile kaçırdığı mükemmel bir organize pozisyon vardı. 
Maça Kiev’deki ağır faturanın altında kalmış geri dörtlüsüyle başlayan Beşiktaş’ta Necip Atiba’nın yardımcısı olarak, Oğuzhan’ın ön tarafa daha fazla ve daha serbestçe yardımını sağlamak adına takımdaydı. Ama ön tarafın bir kenarındaki Olcay maçın ilk on dakikasının ötesinde varlık gösterememesinin yanı sıra Cenk ile Aboubakar’ın da kaçma yollarını şaşırmalarına neden oluyordu sanki. Bursaspor’da müthiş bir orkestra şefi olarak bildiğimiz Batalla aynı icraatını gösterirken onun bu sahanın her yerine yetişen oyun tekniğine ve zekâsına tek ortak Bursalı çıkamıyordu. 
Soyunma odasından 0-0’la dönüldüğünde baktık Olcay içeride kalmış, Tolgay çok iyi saha kapatan Bursaspor orta sahasını driplingle geçip Oğuzhan’a ortak olarak sahaya sürülmüştü. Bu da gerçekten Beşiktaş’ın ilk yarının çok ötesinde pozisyon zenginliğine ulaşmasındaki baş faktördü. Bu aynı zamanda Bursaspor’un ön hamlelerinde soluğunun kesilmesine de sebep oldu. 
İki penaltı golünden birincisi ceza sahasının bir karış dışında gerçekleşmişti ama Bülent Yıldırım en azından ‘çizgi üzeri’ yorumu yaptı ki beyaz noktayı gösterdi. İkinci penaltı ise kitapta yazan tipik penaltılardan biriydi. Böylece Beşiktaş bu aralık virajının önemli bir bölümünü de üç puanla atlatıp liderlik koltuğuna iyiden iyiye ortak oldu.

Maçın adamı: Gökhan & Batalla. Her ikisi de kalite resitali sundular. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.