Galatasaray’a bu kaçıncı ders!

A -
A +

'G.Saray’da önce Sneijder’in sonra da Selçuk’un oyundan çıkmış olmaları hangi anlama geliyordu…'

Galatasaray’ın iflas etmiş Akhisar karşısındaki 6-0’lık galibiyetinin, ne kadar aldatıcı olabileceğini çok yakın bir zamanda yazıp söylemiştim. Başakşehir’in de Fenerbahçe maçında her iki devrede de kendi klasik yapısından uzaklaşmış olmasının faturasını ödediğine değinmiştim. Sonra Başaşşehir o kurgusundan hiç sapmadan kendi sahasında olmasına rağmen Bursaspor’u uzatma dakikalarında attığı golle yenmişti. Ama doğruyu yapmıştı. Galatasaray da önce Sneijder’in sonra da Selçuk’un oyundan çıkmış olmaları hangi anlama geliyordu, dün akşamki maç gayet güzel ortaya koydu. Bu şu demekti; yalan paslarla -Akhisar maçı hariç- hücum bloğuna geliş bile artık yapılamayacaktı. Başakşehir acaba bu 2-0’ı Galatasaray’ın üzerine yüklenerek mi kazandı, yoksa bloklarını sıkılaştırıp yarım kontralarla mı? 
Tabii ki Muslera’nın da evde kalışı Galatasaray’ın yüzde 50’sini sahadan kopartırken Avcı’nın rotasyon dediğimiz meseleyi hiç arıza vermeyecek, can sıkmayacak biçimde yaptığını da gördük. Hele hele, bakın burası çok önemlidir; iki gol atmış Mustafa’yı çıkardıktan sonra Batdal’ın almayıp yerine Adebayor’u koyması bütün teknik adamlarca ders alınması gereken bir uygulamadır. 
Sonuçta kendi alanını çok iyi organize biçimde kapatan, hücuma çıkışlarda laf gevezeliği yapmayıp büyük oranda doğru seçimleri tercih eden Başakşehir, sadece Galatasaray’ı yenip kupada yoluna devam etmekle kalmadı, lig yarışında da yarınların kendisine gülücükler sunabileceğini gösterdi. 
Bir cümleyle daha bağlayayım; Galatasaray’ın yalan pas organizasyonu Sneijder ve Selçuk’tan sonra doğruyu bulma şansını kaybederken, bende bir konuya daha bir kere daha imza atma şansı sundu. O da Yasin ile Bruma’nın Galatasaray’dan ayrılarak acilen kendilerine bir arsa takımı bulmaları gerektiğidir. 


MAÇIN ADAMI:  Abdullah Avcı
Klasiğini sergileyerek kupada da yürüdü.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.