Eto’o’suz ve Bruma’sız

A -
A +

''Bruma topla buluştuğu her an harmanlama yapmasa acaba Galatasaray tek kanatlı uçarak ne yapabilirdi ki?''

Galatasaray’ın en azından lig ikinciliğiyle Şampiyonlar Ligi eleme turuna kalabilme umutlarını sürdürmesi için Rıza Hoca’nın ayağa kaldırdığı Antalyaspor’u yenmesi gerekiyordu. Eto’o’suz kalmış Antalyaspor saha yerleşimi ve özellikle hücum aksiyonlarının oluşumunda ciddi eksiklikler sergiledi. Eto’o sık sık orta alanla birleşerek  takımını hücumda en olumlu en organize biçimde sahaya yerleştirebiliyordu. Tribüne atılan Tudor ise inatla Semih’ten bir sağ kanat oyuncusu icat etme eyleminde ısrarcı götürünürken dua etmelidir ki Serdar Özkan sezon başından bu yana en kötü oyununu oynadı.
Kenarda hem Linnes hem de Sabri otururken Tudor hangi akla hizmet Semih’i çizgide oynatıp üstüne üstlük bir de önüne Yasin’i sahaya sürer?  Şayet Bruma topla buluştuğu her an harmanlama yapmasa acaba Galatasaray tek kanatlı uçarak ne yapabilirdi ki? 2-0’dan 2-2’ye yakandıktan sonra Josue’nin oyundan alınıp Rodrigues ile ön tarafı dörtlemek bence rakibin Eto’o’suz kadrosuna prim tanımak anlamı taşıyordu. Muslera’nın 2-3 çok önemli topu bloke etmesi son 10 dakikada Galatasaray’ın maça tutunmasına yardımcı oldu. Bu arada Rıza Hoca’nın Zeki’yi kenarda tutup Salih’le oynama yanlışını fark etmesi de maçın 2-0’dan dönmesinin en önemli sebeplerinin başında geliyordu. Ama Serdar-Emre değişikliğinde tabii ki rötar da vardı.
Bitime 5 dakikacık kala Bruma’nın ikinci sarıdan kırmızıyla oyun dışı kalışı sanıyorum ligin üst sırasındaki diğer üç takımı ferahlatabilecek bir hakem kararı oldu. Çünkü Galatasaray’da rakibin yerleşimini, oyun planını bozan (Her ne kadar gol dışı şahsi oynayarak zedelemeye çalışsa da) Bruma’ydı. Ve futbolun, cilvesi en fazla spor branşı olduğu Eren’in son saniyede attığı golle bir kere daha gözler önüne serilmiştir. 

MAÇIN ADAMI

Bruma

Oyundan atılana kadar Galatasaray’ı ayakta tutuyordu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.