Ucuz lokma

A -
A +

''Bu maçta Levent Hoca’nın bir Süper Lig takımı yönetmek için birkaç fırın ekmek yemesi gerektiği  ortaya çıktı''

Fatih Terim’in asistanlarından genç hoca Levent’in Adanaspor ile buluştuğu günlerde ilk iki maç için çok olumlu yorumlar yapmıştım. Ama haftalar ilerledikçe Levent Hoca’nın bir Süper Lig takımı yönetmek için birkaç fırın ekmek yemesi gerektiği ortaya çıktı. Hâl böyle olunca da Galatasaray’ın riskli 4-2-4’ü hemen hemen hiçbir arıza vermeden maçı farka taşıma faktörü oldu. 
Podolski’yi Eren’in arkasında kullanan Tudor, kaydırmalı arka dörtlüyle Selçuk-Josue yalnızlığına bir çare düşünmüştü. Yasin ve Rodrigues’in kenar oyunlarına sadece Linnes ortaklık ederken, Cavanda ve Yasin “Bizi Galatasaray’dan gönderin” mesajı verircesine rakibin futbol fukaralığına tarihî cezalar kesilmesinin âdeta önüne geçti. 
Galatasaray o kadar rahat bir oyun oynadı ki, riskli dizilişi bile 1-2 üfürükten pozisyondan fazlasını sunmadı. Hele hele daha önceki takımlarında alkış toplayan Adanaspor kalecisi Itandje’ın kaledeki skandal duruşu her şeye izin verirken maçın hakemi penaltıları verirken doğru görüş sahibi oluyor ve bize net bir hakem fotoğrafı veriyordu. 
Galatasaray, tarihî rakiplerinin kazandığı haftada onlardan geri kalmış olmanın sancısını çekmek yerine net averajlı bir oyun kazanırken Başakşehir’in başına dert olabileceğinin de sinyalini veriyordu. Bu arada Tudor’un statik üçlüden vazgeçmiş olması acaba kendi görüşünü değiştirmesi mi, yoksa birilerinin müdahelesinden mi kaynaklandı, bunu da çok merak ediyorum doğrusu. 

MAÇIN ADAMI

Yaşar Kemal Uğurlu

Çaldığı isabetli düdüklerle net bir hakemlik fotoğrafı verdi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.