Kadro farkı

A -
A +

Kocaman kazanan kadroyu sahaya sürerken, bence en ciddi ve en önemli doğrusu Topal- Souza ikilisini bozmayışıydı

Maçtan önce arkadaş sohbetlerinde F.Bahçe’nin maçı kazanabileceği fikrimi öne sürmüştüm. Maç başladıktan 10 dakika sonra ise bizim Ömer Üründül ile yaptığımız telefon trafiği içinde bu sefer bir başka iddiayı ortaya koydum. O da şuydu; “Bursaspor maçı pozisyona giremeden bitirir. Bu arada F.Bahçe atarsa atar.” İsteyen telefonumu dinletebilir. 
Bursaspor üçlü savunmayla oynayarak acaba ne gibi bir oyun stratejisi planlamıştı çok merak ediyorum doğrusu. F.Bahçe’nin gerçek kanatsız oluşundan mı, yoksa orta sahada kendi takımını fazla adamla kurmak mı yatıyordu bunun altında bilemem. Ama her zaman topla fazla oynadığı için eleştirdiğim Valbuena maçın başında oyunda olsaydı Bursaspor’un bu kanatsız oyun tercihine F.Bahçe erken ceza keser miydi? 
Aykut Kocaman son maçı kazanan kadrosunu sahaya sürerken, tabii ki en ciddi ve en önemli doğrusu Topal ile Souza ikilisini bozmayışıydı. Böylece Giuliano daha rahat oynayacak Skrtel ve Neustadter’den oynayan tandem de soluksuz kalmayacaktı. Bu maçta Şener ile İsmail’i son Kasımpaşa maçındaki kadar aktif görmeyişimiz sanıyorum Bursaspor’un ev sahipliği özelliğinden kaynaklanıyordu. Şimdi biri sorsa; “F.Bahçe maçı kazandı, sence takımın en iyisi kimdi” diye ben de derim ki, oyunu istediği gibi tutan, rakibin gaza gelmesini önleyen Aatıf idi. Golden sonra neden çıkarıldığını da anlamadım. 
Bursaspor’da öyle 5-6 tane siyahî oyuncu var ki, bence Le Guen F.Bahçe top ezdirirken bunların kaç legal faul yaparak rakibe fren koyduklarını araştırmalıdır. 
İki satır maçın hakeminden bahsetmeden geçemeyeceğim. Göğsüne FIFA kokardını erken taktığını daha önce çok yazdığım Ali Palabıyık, verdiği penaltının bire bir benzeri olan ve Skrtel’i ikinci sarıdan oyun dışı bırakacak faulü acaba neden vermedi? Hani diyorlar ya, ‘lig ayarlı’ diye. Bu sevmediğim çirkin iddianın hayata geçirilme gibi bir pozisyonda olduğundan ciddi endişe duyduğumu da söylemeliyim. 

MAÇIN ADAMI: Aatıf

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.