Bu ne biçim hesaplaşma?

A -
A +

Efendim; Vagner Love’un tercümanı, Fatih Terim’in kendisini aradığını ve transfer için yardımcı olmasını istediğini söylemiş. Kime mi? Alanyaspor Başkanı’na... Başkan da bunu ekrandan açıkladı. Sonra Galatasaray Kulübü resmî sitesinden bir açıklama yaparak bunun tamamen yalan olduğunu bildirdi. Tiyatroya bakınız! İşin içinde var oldukları iddia edilenlerden tık yok ama onların dışından kim varsa bas bas bağırıyor. İşte bizim futbolu dünyamız, işte spor medyamız...

Arda dümenleri!

Ben bu köşenin malzemesini aynı gün kaleme almıyorum. Gün gün gidiyorum... Bana göre yazılması gereken bir malzeme varsa üç-dört gün önceden kayda alıyorum. İşte bunlardan biri de artık sıkıntı vermeye başlayan Arda Turan’ın bizim “Dört Büyükler”den hangisine gelip gelmeyeceği... Vallahi  bravo! Kendi takımında bırakın oynamayı, yedek kulübesine bile giremeyen bir futbolcu için çuvalla avro dökmeye hazır olan, çok afedersiniz, enayiler kimler acaba? Galatasaray’a mı? Terim’le arası ne kadar sıcak değil mi? Beşiktaş’a mı? Bu takımın en büyük özelliği olan disiplinli yaşamayı bozmak için mi? Fenerbahçe’ye mi? Son olarak gece yakalanan Alper’le Ozan’a eşlik etsin diye mi? Yoksa Trabzonspor’a mı? Burak’la beraber araba devirmek için mi?

İspanyollar kafayı mı yedi?

Real Madrid ile Barcelona gündüz vakti, hem de saat 13.00’te karşı karşıya geldiler. Bize göre karga kahvaltı etmeden diyebiliriz. Neden mi? Çünkü bütün dünya bu muhteşem derbinin keyfini yaşamalıydı. Kim bilir bu iki dev kulübe hangi kıtalardan mangır yağıyor... Bizde oynatsanıza bakalım bu saatte bir derbiyi... Kimler ayağa kalkmaz ki? Ama desenize benim derbinin kıtalarda ne rüzgârı var ki?

TRT; biraz bilgi yüklü konuş!

Kadınlar basketbolda Cumhurbaşkanlığı Kupası TRT Spor’dan sunuldu bizlere... Önce teşekkürler! Sonra mı? Maçı sunan, maç sonrası röportajlar yapan kim varsa, Yakın Doğu Üniversitesi takımının bu kupayı ilk defa kazandığını tekrar etti de etti... Yahu arkadaşlar; Bu takım kaç yıllık? Sanki senelerce bu ligde var da, bu kupayı ilk defa kazanıyormuş gibi yayın yaptınız.

Basketbolda koçun önemi!

Rahmetli Aydan Siyavuş, Samim Göreç, Önder Dai, Allah uzun ömürler versin Aydın Örs ve Ergin Ataman, benim basketboldaki yerli bir numaralarımdır. Hem de sıkı dostluklarım olan kişilerdi ve kişilerdir... Aynı futbolda olduğu gibi, hatta molaları dikkate alırsak basketbolda kenardaki teknik adamlar büyük önem taşırlar... Baktım da son büyük kadınlar kupası maçına, bir tarafta koleksiyoncu Zafer Kalaycıoğlu, diğer tarafta meçhul Fırat Okul... Hangi takım mı daha pahalı? Kaybeden tabii ki... Hangisinde ezici tribün özelliği var? Tabii ki kaybedende... Ama desenize “Ben yaptım oldu, iyi de oldu” uygulaması ancak bu kadar verim alır...

NTV’deki ahlaksız kim?

F.Bahçe’nin resmî internet sitesinde Aziz Yıldırım imzasıyla yayınlanan bir duyuruda, NTV Spor’daki bir zat için “ahlaksız” yakıştırması yapılmış. Bu zat, Vida’nın Fenerbahçe’ye transferinin neredeyse bitmek üzere olduğunu söylemiş. Bunun üzerine de Yıldırım, Beşiktaş’la aralarının açılmasına neden olabilecek böyle bir yalanın üzerine o “ahlaksız” kelimesini kullanmış. Hatta devamla bu transferi yalan olarak yorumlarken belgen varsa konuş diye de bitirmiş. Haklıdır... Şayet ekrandan, ya da sütundan bir iddiada bulunacaksanız, ey yorumcular, ey yazarlar, mutlaka ama mutlaka belge sunmak zorundasınızdır. Aksi hâlde, ahlaksız belki de biraz ağır ama yalancı olduğunuz kesindir... Hadi savunsanıza kendinizi!

Galatasaray spor kulübü mü?

Üstat Hıncal Uluç devamlı yazar durur, Galatasaray artık spor kulübü özelliğinden sıyrılmıştır diye... Haksız mı? Haklı tabii ki! Bir Kadın Basketbol takımı izledim Fenerbahçe karşısında komik mi komik... Kenarda bir kadın hoca var, kim bilir nereden çıktı? Açık ve net Işıl Alben’e eziyet ediliyor. Ya aynı kulübün erkek basketbol takımı... Erman Kunter böyle bir hoca değildir benim bildiğim... Ama malzeme fiyasko galiba... Kadın voleybol bir aile yani karı-koca tarafından ayakta tutulmaya çalışılıyor. Erkek voleybol zaten malum... Neyse ki futbol bir sözüm ona hocadan kurtarılıp Terim’e emanet edildi. Şimdi beklenen ya da yalvarılan “Futbolla birlikte bütün branşları, daha doğrusu bu önemli armayı ve yönetimi kurtar hoca”dır.

Cenk Tosun meselesi!

Denizli’den iyi Beşiktaşlı bizim doktor Muhsin aradı... Cenk, İngiltere’ye gidiyor diye sıkıntılı... Daha bir çok Beşiktaşlı dostum aynı dertten muzdarip... Yapmayınız, etmeyiniz! Bedava alıp, yarım sezon bekletildikten sonra oynatılan Cenk Tosun size yaklaşık 125 milyon Türk Lirası kazandıracak. Avrupa Kupalarından ve de lig şampiyonluklarında kazandırdıklarını da ekleyin, 200 milyonu geçer sanırım... Şenol Hoca’nın eğitim ve geliştirme özellikleriyle ve de kendi çabalarıyla buralara gelmiş Cenk... O eskidendi, turşu kurulana kadar tutmak... Şimdi iş başka... Bence Akaretler’deki Süleyman Seba’nın heykelinin yanına bir de Cenk’inkini ekleyiniz Beşiktaşlı dostlar! Daha ne olacaktı yani?

 

 

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.