Hayali kovalamak

A -
A +

Fenerbahçe taraftarlarının ıslıklı protestosuna rağmen sezonun en farklı galibiyetini alarak şampiyonluk umudunu sürdürdü. Ama 12. adamın öfkesi kolay kolay dinecek gibi değildi...

İki umut yolcusu buluştu Kadıköy'de... Birisi son 3 haftada kaybettiği 7 puanın ardından şampiyonluk hayali kovalıyor... Diğeri 28 haftada aldığı 17 mağlubiyet neticesinde gördüğü küme düşme kâbusundan uyanmak istiyordu...
Birisinin kadrosu samanyoluna nazire edercesine yıldızlarla doluydu...
Diğerininki ise, toplama kampını andırıyordu...

Derbide gol atamayan kadroyu sürdü Pereira sahaya. Zaten son 3 maçta da bir gol atabilmişti ya Kanarya, neyse!
Maç çok öncesinde başlayan protesto tezahüratlarıyla start aldı.
Pereira, kulaklarında çınlayan Ersun Yanal sesleri arasında takımını yönetmeye çalışıyor, Van Persie, Nani ve Josef ayaklarına gelen her topu yuhalamalar ve ıslıklara kulak tıkayarak kullanmaya çalışıyordu.
Ancak sezon başından beri lejyonerlere gol attırmaya çalışan Volkan Şen'in bu duruma itirazı vardı. Şampiyonluk arzusu ve inancı lejyonerlerden çok daha fazla olan yerli oyuncular adına sorumluluk alan Türk yıldız, işi bu sefer şansa bırakmadı.
Ne van Persie'yi gördü gözü ne Nani'yi.. Aldı topu gitti attı... Hemen ardından Josef'in pasında da ayağını araya sokup daha 10 dakika dolmadan çekti Mersin'in fişini!

Ümit Özat, nice zaferler yaşadığı Kadıköy'de bir sürpriz yapabilmek adına taktik değişikliği yaptı ve ilk yarı biterken 2-1'i yakaladı. Ama çoktan küme düşme havasına girmiş oyuncularla, neredeyse Volkan Demirel'in bile golü düşündüğü Fenerbahçe'den puan alması mümkün değildi Mersin'in...
Zaten RvP net pozisyonları harcamasa maç ilk yarıda kopardı...

İkinci yarıda kaleci Muammer'in hatası Mersin'in direncini tamamen kırarken, RVP'nin penaltı golünün ıslıklanması, Hollandalının hocasına sarılmasının yuhalanması Kadıköy'de bir ilkti!
Gecenin olayı, Fenerbahçe'nin sezonun en farklı galibiyetini alması değil, RvP, Nani, Josef ve Diego'nun maç boyunca ıslıklanmasıydı.

Nani geçen hafta, Van Gaal için, "Bizi çocuk gibi azarlıyordu" açıklaması yapmıştı. Gördük ki, taraftarlar imkan bulsa Nani ve arkadaşlarına çok daha fazlasını yapacak... Ve galiba şampiyonluk gelse de taraftar bu isimleri affetmeyecek.

MAÇIN ADAMI

 Volkan Şen

KIRILMA ANI

Fernandao'nun golü

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.