Bayram bir fırsattır, iyi değerlendirelim

A -
A +
Bugün, Ramazan Bayramından sonraki ikinci dinî bayramımız olan Kurban Bayramını idrak ediyoruz. İslam âleminin; milletimizin ve siz değerli okuyucularımızın mübarek Kurban Bayramını tebrik ediyorum. Bayramın bizlere huzur-mutluluk-sağlık ve başarı getirmesini temenni ediyorum. Bu topraklar üzerinde hür ve bağımsız olarak yaşamamızı, semalarımızda Ezan-ı Muhammediye’nin çınlamasını ve al bayrağımızın dalgalanmasını temin eden şehit ve gazilerimizin ailelerinin Kurban Bayramını hassaten tebrik ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Bayramı huzur içinde geçirmemiz için sınır boylarında-sınır ötesinde ve ülkemizin dört bir köşesinde nöbet tutan-görev yapan asker-polis-memur kardeşlerime teşekkür ediyor ve bayramlarını tebrik ediyorum. İyi ki varsınız. Sayenizde güven içerisinde ve hiçbir hizmetimiz aksamadan bayramı yaşıyoruz.
Maalesef bu bayramı da buruk ve neredeyse "yas" tutarak geçiriyoruz. Arakan’da Müslümanlara yapılan aşağılık zulümler; Telafer’de-Suriye’de ve İslam coğrafyasının birçok noktasında yaşanan insanlık dışı saldırılar kalbimizi acıtıyor. Hele hele Arakan’da son günlerde yaşanan vahşet ve medeni dünyanın bu vahşete karşı olan ilgisizliği ve duyarsızlığı bizi insanlığımızdan utandırıyor. Hiçbir gerçek Müslüman Arakan’a kayıtsız kalmamalıdır. Arakan’da zulüm altındaki Müslümanlara yardım için Kızılay’ın başlattığı ve başlatacağı her türlü kampanyaya destek verelim. İslam coğrafyasında yaşatılan problemlerin çözümünde birlik olalım. Hiçbir imkânımız yoksa Arakanlı Müslümanlar için ihlasla dua edelim...
Bayramlar küslerin barışması-düşmanlıkların dostluklara dönüşmesi-çocukları, yaşlıları, yetimleri, yoksulları sevindirmek için büyük bir fırsattır. Bu fırsatı hem kendimiz hem de çevremiz için iyi değerlendirmeliyiz.
Kurban Bayramı vesilesi ile kesilen kurbanların derilerini zayi etmeden hayır-hasenat işleri yapan vakıflara ve kuruluşlara ulaştırmalıyız. 
Bayram tatili nedeniyle uzaklara araçla giden kardeşlerimiz dönüşlerini bayramın 2’nci veya 3’üncü günü yapmalı. 4’üncü gün yollar çok kalabalık olacaktır. Dönüş yolunda kaza-bela yaşamamak için sürücüler her türlü tedbiri almalı, uykusuz yola çıkmamalı. Unutmayalım, trafik kurallarına azami riayet kazaları azaltıyor. Uykusunu almış; aracının bakımını yaptırmış ve trafik kurallarına harfiyen uyan bir sürücünün kaza yapma ihtimali oldukça düşük. Ziyaret ederek sevindirdiğiniz anne-babanızı;  büyüklerinizi dönüş yolunda üzmeyin, 'yas'lara boğmayın!..
Değerli kardeşlerim; daha bir yıl öncesinde hain bir darbe girişimine maruz kaldık. O günden bu yana da PKK-PYD-YPG, DEAŞ ve DHKP-C gibi terör örgütlerinin yoğun saldırıları ile karşı karşıyayız. Tüm bunlar yetmiyormuş gibi bir de bunları büyütüp besleyip taşeron olarak kullanan küresel aktörlerin ekonomik taarruzları ile muhatabız. Güney sınırlarımızda bir terör devleti kurdurmanın gayreti içindeler. Tüm olumsuzluklara karşı Cumhurbaşkanımızın siyasi liderliğinde ve Başkomutanlığında ülkemiz bu tehditlere karşı destansı bir mücadele veriyor. Çok şükür bu mücadeleden de galip çıkarak tuzak kuranların tuzaklarını başına geçiriyor. Bu oyunlar-bu tuzaklar devam edecek. Biz içeride birlik olursak, kol kola girersek ve mücadeleyi yürütenlere, arkalarında olduğumuzu hissettirirsek inşallah tuzakları bozmaya devam ederiz. 
Bu temennilerle tekrar bayramınızı tebrik ediyor sağlıklı bir ömür diliyorum...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.