Şampiyonluktan öte!..

A -
A +


Çok haklısın  sevgili Şansal Büyüka, çok haklısın!..

Sivasspor maçı yeni bitmiş, Galatasaray şampiyonluğunu ilân etmiş, herkes şampiyonluğu konuşuyor, kutluyor, başlayan Maraton Proğramı'nda, Şansal Büyüka "bambaşka" bir şey söylüyor; "Galatasaray'ın 1996-2000 yıllarındaki seri şampiyonluklarından sonra, futbolda Galatasaraylı yıllar yeniden başladı!.."

Galatasaraylıların, çok değil birkaç haftalık kutlama süreci geçtikten sonra, müzelerinde "bir kupa", tarihlerinde "19'uncu" denilerek "bir istatistik rakamı" olarak kalacak olan bu  şampiyonluğu, "koca bir sezonda Başkanı, Yönetimi, Hocası, yardımcıları, futbolcuları, doktorları, masörleri, malzemecileri ve elbette taraftarları ile  verdikleri emek ve döktükleri ter için" kutlamak, hem de doyasıya kutlamak hakları!..

Ama "asıl kutlanması gereken" işte tam da sevgili Şansal'ın işaret ettiği büyük yürüyüş; "futbolda Galatasaraylı yılları yeniden başlatan" yürüyüş!..

Ben de kutluyorum!..

 

*******

"Ünal Aysal şemsiyeli"  ve "Fatih Terim eksenli" bu yürüyüş, Türk Futbolu'nu,  Avrupa'da ve Dünya'da "Galatasaray var" gerçeğiyle yüzleştirerek, uzun yıllardan beri özlemini çektiğimiz "olması gereken" yere götürecek!..

Temenni ederim ki, "bu yürüyüşe çelmeler atarak, engeller çıkararak mani olmak gayretleri" yerine, tam tersine "Galatasaray gibi bir yürüyüşü başlatmak için" yarışmak seçilsin!..

Cehennemdeki "başında zebani olmayan" kaynar kazan için anlatılan, "Bu kazana zebani gerekmiyor, zira suyun üstüne çıkanları zaten kazanın dibinde olanlar ayaklarından içeri çekiyor" anekdotunu artık yaşamayalım!..

 

*******

Ufku "bütün dünyayı tarayan", dahası "iş yönetimini bilen", vizyona sahip, "kulübünün ona vereceğinden çok daha fazlasını kulübüne verecek" bir başkan geldi, Galatasaray'ın başına!..

Dahası, hemen hemen çok uzun yıllardan beri "hiçbir kulüpte olmayan"  ve de " çok değişik yapıda" bir yönetim kurulu  var, Galatasaray'ın!..

Kulüplerimizdeki "tek sesliliği" ve "Başkan'ın çiftliği"  görüntülerini yıkarak, "ortak akıl" çarkını döndürmeye çalışan, "Doğru bildiklerini cesaretle seslendiren", dahası  Başkan'ın her dediğine 'Emriniz olur" uysallığını yıkarak , gerektiğinde "onu da eleştiren"  bu yapılanma, Galatasaray'ın yarınlarının "tek adamın  emrivaki / hata / yanlışlarının  batağına saplanmasını ortadan kaldıracak" yeni bir  düzeni müjdelemiştir!..

Ve elbette, "böyle bir sisteme geçişin sancıları olacaktır", olmaktadır!..

Elbette Ünal Aysal'ın yanlışları / hataları  da olmuştur ve olacaktır; zira "kulüp yönetimi" onun için "yepyeni bir penceredir" ve "tecrübe kazanarak" hatalarını azaltacak "başkanlık konusunda olgunlaşacaktır!.."

 

******

 

Ve Terim!..

Karizmasıyla, kariyeriyle, liderlik vasıflarıyla, hocalığıyla, tecrübesiyle, "başarı ve kupa koleksiyonculuğuyla" Fatih Terim, "başlayan bu büyük yürüyüşün eksenidir"; o olmasaydı "bu yürüyüş belki gene başlardı ama", kim bilir kaç yıl sonra?..

Kulüp için Aysal, futbol için Terim ve "çok sesli" yönetim; işte başlayan yürüyüşün de, bu yürüyüşün hedefe varmasında ki şifre de budur!..

Bugün için "başka bir kulüpte" olmayan bir şifre!..

Galatasaray'a hayırlı, uğurlu olsun!..

 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.