Vah vah; Galatasaray galip geldi!..

A -
A +

Başkan Burak Elmas’ın “Ali Koç sistemini uygulamasını isteyenler” var; istiyorlar ki, “Hoca üstüne hoca değiştirsin!..”
“İsteyenler” ikiye ayrılıyor; “Fatih Hoca’nın gönderilmesini hazmedemeyenler / İspanyol’u istemeyenler!..”

Şimdi yazacaklarım, “TV’lerde konuşan ve spor sayfalarında yazan” Galatasaraylı yorumcuların bazılarınadır…  
“Galatasaray Başkanı’na ‘Düşman’ diyen ve de ‘milyonlarca avro’ ödenerek alınan onca futbolcu ile başarılı olamayan…”
Dahası, “alınan futbolculardan işe yaramayan bir yığınının elden çıkarılması da mümkün olamamışken”, üstüne “3,5 yıllık proje” diyerek “ocak transferinde de yeni oyuncular almayı planlayan...”
Ve de “takımı, liderin 22 puan gerisinde, 12’nciliğe düşüren” bir hocanın gönderilmesini hazmedemeyen…

Sizleri bir yere kadar anlıyorum; “Galatasaray’dan önce, ‘Efsane’ye saygılısınız!..”
Sizler ki, aranızda maç sonrası TV stüdyosuna girdiği andan itibaren, öfke içinde bar bar bağırarak, “sanki mağlup olunarak düşme hattının hemen üstüne düşmüş takımlarının hoca ve futbolcularını yerle bir eden” meslektaşlarınız bile vardı…
Nedendi bu öfke acaba; yoksa, Göztepe Stadı tribünlerinin o müthiş baskısı altında ve “ilk yarıda ‘bitirecek kadar gücünü sahaya döken” rakibinin “nefes aldırmaz baskısı” altında, hem de 2-1 geriye düşüp, 104 dakika mücadele eden” takımınız “kazandı” diye mi?..
Elbette, “İyi oynamayan bir takım” eleştirilecekti, hocasıyla, futbolcusuyla…
Ama takım kazanmıştı; neydi, o öfke, o kin, o üslup?

Gelinen bu “zor” durakta söyleyeceğim, yazacağım bir başka şey daha var… “Böyle ‘psikolojik’ kırılma oluşturacak bir maçın oynanacağı” bir günde, sosyal medyaya servis edilen “Fatih Hoca - Arda Kaptan” fotoğrafının… “Takım içinde ve teknik kadroda yapacağı psikolojik tahribatın düşünülmemesi” ve belki de “düşünülerek servis edilmesi” Galatasaray’ın içinde bazı mihrakların ve o mihraklarca yönlendirmelerinin “neye ve kime hizmet ettiğini araştırmak” Galatasaraylıların görevi olmalıdır!..

Benim, Torrent geldiğinden beri yazıp geldiğim bir görüşüm var; “9 maçta 1 galibiyet alarak giden Fatih Hoca’nın kullandığı süreci verdim İspanyol’a!..

“9 maçta takımı vadettiği yere getirmezse, getiremezse”, elbette gelecek sezon Galatasaray’ın başında olamayacaktır, olamaz!..
Ama “aldığı enkaz” ve de Galatasaray’ın içinden gelen “Burak Başkan’ı yeme” kampanyasıyla beraber yürütülen “psikolojik yıkım” yarışına rağmen, “takımına futbol gibi futbol oynatırsa” elbette kalacaktır.
Luis Campos da benim gibi düşünüyor; “Domenec Torrent’e zaman tanınmalı, sabır gösterilmelidir!..”
Galatasaraylılar endişe etmeyin, Galatasaray düşmez!..

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.