Bir Başkan ve “utanmak” üzerine bir görüş…

A -
A +

Galatasaraylılar, Burak Başkan ve yönetimi doğru yoldadır; onun arkasında durun ve destekleyin… 

Galatasaray’ın üzerine, “bazı Galatasaraylılar da dâhil olmak üzere” öyle bir “psikolojik savaş” açıldı ki, 67 yıldır “spor da yazıyorum” evet, “böylesini” hiç görmedim, yaşamadım… 
Galatasaray 1972-73 / 1986-87 arasında 14 yıl “şampiyonluk görememişti” ama böylesine bir “psikolojik savaş” yaşamamıştı!..
Ve de “Birtakım mahfiller, birtakım kişilerin ve grupların yönlendirmesiyle, “Galatasaray futbol takımının içine el uzatmamışlardı!..”
Çünkü Galatasaray Kulübü, “sokaktan, tribünlerden, kulüp dışı derneklerden, gruplardan, ekranlardan, sayfalardan” yönetilmez / yönetilemezdi; “Galatasaray farklılığı” buradaydı..
Herkes bilirdi ki, Galatasaray’da “kararı ‘Galatasaray Genel Kurulu verir’ ve onun seçtiği başkan ile yönetim” Galatasaray’ı yönetirdi!.. 
Bugün, Galatasaray’ın başkanı Burak Elmas’tır!..
Göreve geldiğinde “Galatasaray Başkanı’na ‘düşman’ diyen bir Hoca’yı göreve getirerek “Büyük bir hata yapmıştır” ama daha sonra “yaptığı hatayı görmüş” ve “büyük bir cesaretle ‘tarihî’ bir karara imza atarak”, doğru bildiği yolda adımlar atmaya başlamıştır!..
Başkan tarafından çarşamba günü açıklanan “Menajerler dosyası” bu adımlardan bir başkasıdır ve “Galatasaray’ın mali uçuruma yuvarlanmasındaki acı gerçeği” ortaya koymaktadır. Bu adımla “son yıllardaki transfer felaketinin iç yüzü” Galatasaray üyelerine, camiasına, taraftarlarına anlatılmış, “Sorumlular ortadadır” mesajı verilmiştir; helal olsun!
Galatasaraylılar, “iş bununla da bitmiyor”; Burak Başkan ve yönetimi, “Bundan böyle, futbol takımının enkaz hâline gelememesini sağlayacak bir planlama ile” adımlar atmaya başlamış; “transferin başına ‘uluslararası iki futbolcu takip ve transfer uzmanını’ getirerek, ‘hem yurt içinde, hem Avrupa’da iddialı olacak’ bir futbolcu kadrosunun kurulmasının” kapılarını açmıştır. Artık “satılmak bir yana, gönderilmeleri için üste para verilen” adamlara milyonlarca avro verilmeyecektir!
Bu iki uzman, “gerektiğinde futbol takımına ‘Galatasaray’a layık’ teknik adam” da bulabileceklerdir!..
Galatasaraylılar, Burak Başkan ve yönetimi doğru yoldadır; onun arkasında durun ve destekleyin… 
“Galatasaray Kulübü bizimdir” diyen militan grupların ve “sokağı arkalarına almaya” çabalayanların önünü açmayın! 
Galatasaray’da tablo buyken, İzmir’de, bir Göztepe - Galatasaray maçı oynandı. Maç bittikten sonra, iki takımın teknik direktörü de konuştu.
Galatasaray Teknik Direktörü Torrent, “İlk yarıdaki futboldan hiç memnun olmadığını, ama ikinci yarıda ‘yapılan değişikliklerle’ görüntünün değiştiğini, maçın kazanıldığını” söyledi.
Göztepe Teknik Direktörü El Maestro ise “maç sonrası bütün hakem yorumcularının ‘olumlu söz ettikleri saha içi ve VAR hakemliğini” hedef alıp, üstelik hedefi “Süper Lig’in tamamına yayarak” şöyle dedi; “Bu ligin bir parçası olmaktan utanç duyuyorum!..”
Sonrasında… TV ekranlarında, hem de günlerce “Galatasaray teknik direktörünün sözleri” tartışılır, ağır şekilde eleştirilirken, “Göztepe teknik direktörünün sözleri”, bir iki “kişisel” tepki hariç, “ikaz edildiği için” sonradan yaptığı açıklama ve “sözlerini yumuşattığı” gerekçesiyle “Yok” sayıldı ve “es” geçildi!..
Ne diyeyim; “utanılacak tablo” Süper Lig’imizde mi, yoksa spor medyamızın birçok ekranının ve sayfasının sessizliğinde mi?..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.