Artık G.Saray’da hedef; “Kim kalacak” denemesi!

A -
A +

Galatasaray kötü bir mağlubiyet aldı, galip bile gelebilirdi ama “hak etmemiş “olurdu, zira “iyi futbol” oynamadı...
“Yenilen iki golde hatası olan” Berkan ile “1 gol atan” Gomis’in “kaleci ile karşı karşıya kaçırdığı goller” atılabilseydi, Gaziantep’ten 3 puan getirilebilirdi.

Bu arada, şaşıyorum; “haklı olarak yerden yere vurulan” Morutan ve Cicaldau’nun “hangi kadro mühendisliğinin eseri olduğu” sorulup duruyor ve bu transfer de yerden yere vuruluyor da, futbol ulemamız içinde bir “cesaretli” arkadaşımız da çıkıp “Fatih Hoca, onca milyon avroyu bu adamlar için nasıl verdirdin?” diye sormuyor!

Soru Torrent’e; “Neden oynatıyorsun?..” Herkes biliyor ki, “bonservisleri için 10 milyon avro ödenen” bu iki Rumen, Mali Genel Kurul öncesi, “Yönetim kurulunun ‘boşa para atmadığı’ görülsün” diye oynatılıyor, bir ümit ile belki “Bu maçta bir şeyler yaparlar” diye...
Zaten, Galatasaray’ın İstanbul’daki Barcelona maçından sonra “sezon / saha / maç / skor hedefi” kalmadı. Yenmek / Yenilmek / Puan hesabı yok!..
Sadece Başkan Burak Elmas ve teknik direktör Torrent’in hedefleri kaldı; “Bu çok eksikli ve çok başarısız kadrodan kimlerin gideceğini, kimlerin kalacağını, ‘çok hassas bir gözlem’ ile seçmek”; bunun için de “bütün futbolcuları kalan maçlarda denemek!..”

Böylece transfer ayında “nerelere ‘nokta’ transferler / nerelere ‘altyapıdan’ tercihler / nerelere ‘kiralananlardan’ takviyeler yapılacak” işte bu 8 maçlık deneme sürecinde ortaya çıkacak... Sonra da Luis Campos ile Sensibile “bu eksikleri tamamlamak için” kolları sıvayacaklar!..

Öncelikle belli ki, Yunus Akgün ve Onur Kıvrak yuvaya dönecekler... Buna karşılık “giden” hocanın “mühendislik yaptığı” kadrodan “gidecekler” çok; belki de kadronun “neredeyse’ yarısı kadar!...

Kulübün “mali durumu” ortada iken “bunca transfer” nasıl yapılacak?..
“Birkaç tane” elde varsa para, onunla ve hemen yapılacak, sonrası “sat ve sonra al!..”
İki tarafa bek istiyor, “yedek” stoper istiyor, “oyun kuracak” orta alan ve ön libero istiyor; santrfor istiyor; kenar yedeklemesi bile şart!..

“Gençleştirme operasyonu” gerçekleştirilecekse, “altyapıdan ‘oldurulacak’ oyuncuların mevsim başı kadrosuna alınması da şart; Bu adımda Torrent “öğretici” olarak başarıya ulaşabilir!..

Bu satırların üzerinde üç paragraf için, Luis Campos tam bir bulucu; “iyi ve ucuzları” bulup getirecektir!..
Ama gelecek sezon Süper Lig’e girecek kadro, “Falcao gibi” değil, “Hagi gibi, Drogba gibi, Sneijder gibi” bir “saha içini yönetecek usta” istiyor; bir tane yeter de artar bile... Onların “bir alt kademesi” ya da Selçuk’un “bir üst kademesi” bile olabilir!..

Burak Başkan ve yönetimine çok iş düşüyor; geçen sezon başının “giden hoca” damgalı hataları yapılmamalı!..
Bu arada “futbol” âlemimize de bir sorum var; “Barcelona elenişinden Torrent’i sorumlu tutanlar”, bilmem ki Barcelona’nın, hem de rakibinin kalesi Bernabeu Stadı’nda lig lideri Real Madrid’i “futbol” olarak da, “skor” olarak da perişan ettiği maçı seyrettiler mi?..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.