Ali Koç / Jorge Jesus ya da "Olmak ya da olmamak!.."

A -
A +

İşte Jesus “Ben hazırım” açıklamasını yapmayı, “Hazır mısınız” sorusu ile hazırlamış, yarınları da “bu soru cevap üzerine” kuracağını anlatmıştı...

33 yıldır teknik direktörlük yapan 68 yaşındaki Portekizli Jorge Jesus, İstanbul’a gelip, Fenerbahçe Stadı’nı ve müzesini gezdikten sonra, Başkan Ali Koç’a “Hazır mısınız” diye sormuş. Ali Koç da “Hazırız” cevabı vermiş…

“Eğer” gazetelerde okuduğum bu haber “doğru” ise… Neden kimseler, Portekizli hocanın sorduğu “bu soru ile” ilgilenmedi?.. 

Bir hocanın, kendisine özel uçağı ile gelen ve kendisini uçaklarla, helikopterlerle İstanbul’a getiren, “ülkesinin en büyük holdinginin sahibi olan” bir başkana, onca sorulacak soru varken, “bu soruyu neden sorduğu” merak edilmez mi?..

Sezon ortasında “Gelmesi için yapılan zemin yoklamasında ‘Hayır’ diyen” Portekizli, bu defa İstanbul’da “Evet” deyişini gazetecilerin de önünde “bu soruyla” noktalar ve “Hazırız” cevabını alırken, acaba neleri düşünmüştü?..

Hocalıkta Benfica ve Flamengo takımlarını çalıştırması ve aldığı kupalarla öne çıkan Portekizli, “gelmeden önce” elbette “Fenerbahçe / Ali Koç dönemi / hocalığa gelen gidenler” üzerine araştırma yapmıştı.

Ülkesinin en büyük dört kulübünden biri olan Fenerbahçe’nin 2013-14 sezonundan sonra, “şampiyon olamadığını” öğrenmişti. 

Başkan’ın da, “büyük vaat ve iddialarla göreve geldiği 2018 yılının haziran ayından beri ‘şampiyonluk’ göremediğini” ve taraftarın da “tribünlerde ‘sabırsızlık gösterdiğini” öğrenmişti.

Dahası, Ali Koç’un göreve geldiği Haziran 2018’den beri, “Phillip Cocu: 15 maç, Erwin Koeman: 10 maç, Ersun Yanal: 54 maç, Zeki Murat Göle: 2 maç, Tahir Karapınar: 9 maç, Erol Bulut: 34 maç, Emre Belözoğlu: 10 maç, Vitor Pereira: 21 maç, İsmail Kartal 21 maç” çalıştığını da öğrenmişti, elbette…

“Çalışmaya başlayacağı” Türkiye’nin en büyük dört kulübünden birinin “büyük vaat ve iddialarla iş başına gelen” Başkanı’nın döneminde, takımın “Süper Lig, ZTK ve Avrupa Ligi’nde 160 maça çıktığını, 76 galibiyet, 39 beraberlik ve 45 mağlubiyet ile ‘yüzde 47,5’lik galibiyet oranı’ elde edebildiğini” öğrenmemesi mümkün müydü?..

İşte onun için “Ben hazırım” açıklamasını yapmayı, “Hazır mısınız” sorusu ile hazırlamış, yarınları da “bu soru / cevap üzerine” kuracağını anlatmıştı.

“O hazırdı”, acaba “kendisini Fenerbahçe takımının başına getiren” Başkan, “Hazır olmaya ne kadar” devam edecekti?..

Ali Koç, onca “git gel” sürecini yaşadıktan sonra, “doğru”, hem de “çok doğru” bir karar vererek, Jorge Jesus’u getirdi.

“Avro olarak pahalı” bir adım ama “moral ve psikolojik olarak” önemli bir adım; hem kendi camiasına, taraftarına, futbolcularına, hem de rakiplere karşı…

Sezona, “Süper Lig’de ‘şampiyonluk favorisi olan” iki takımı var; Trabzonspor / Fenerbahçe görüntüsü” ile girmek, çok açık ki, “Jorge Jesus tercihi” ile gerçekleşecek…

Bu görüntünün gerçekleşmesi de, Ali Koç ve Mesut Özil’e bağlı…

Mesut Özil, “takım içinde bölücü liderlikten vazgeçip ve elbette futbolu, ticarete tercih ederek, Jorge Jesus’un kararlarına saygı duyup” uyabilecek mi?..

Ve de… Başkan, “sabır ile ‘hazır olmaya’ devam edebilecek” mi?..

William Shakespeare, Prens Hamlet’e ne söyletmişti; “Olmak ya da olmamak, işte bütün mesele!..”

Perdeee!...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.