MHK ipin ucunu 5. haftada kaçırdı!

A -
A +

Hakem âleminde “gri pozisyonlarda” ya da hakeme “sahip çıkılmak” istendiğinde; “Hakemi destekle” diye meşhur ve kabul gören bir tabir vardır.
Gözlemci olsun, MHK olsun; zaman zaman hakemi destekler!
Son 5 haftada “bu destekleme” biraz fazla abartıldı.
Geçen hafta 8 maçta da siyah-beyaz hata vardı. Alanya-Trabzon maçındaki penaltı pozisyonu “griye” sokulabilir. Nitekim MHK, Halil Umut Meler’e maç vererek hakemi haklı bulmuş.
Maç görüntüleri yayıncı kuruluş dışında hiçbir yerde yok. Lig TV’nin internet sitesine tartışmalı pozisyonlar konulmuyor.
Hakemlerin siyah-beyaz hatadan sonra hiç değilse 1 hafta dinlenmesi vicdanları rahatlatır. Ama her hafta hata yap, her hafta maç al! 
MHK 5.hafta itibariyle ipin ucunu kaçırdı! Şimdilik şu 3 örnekle yetineyim.
1) Alper Ulusoy, 3.haftada Başakşehir’den Yalçın’ın Kasımpaşalının ayağına bastığı pozisyonda faul bile çalmadı. Kemiksiz kırmızı karttı. 4.haftada Bursa-Kayseri maçında Batalla’ya yapılan faulü sarı kartla geçiştirdi. Bu da kemiksiz kırmızı karttı. Bu hafta da G.Birliği-K.Karabük maçında.
2) Özgür Yankaya, G.Antep-M Başakşehir maçında Antep’in yüzde yüz penaltısını vermedi. Ve G.Antep maçı 1-0 kaybetti. Bu hafta Kayseri-Ç.Rize maçında. Anlaşılan hem hakem, hem MHK desteklemiş. Üstelik çıktığı son 4 maçtan 2’si Ç.Rize maçı olacak. 
3) Fırat Aydınus, geçen hafta Atiker Konya-G.Birliği maçında Rangelov ve Douglas’ı atmadı. Son seminerde Rangelov’un hareketine net kırmızı kart denildi. Ama bu hafta F.Bahçe-G.Antep maçında. 

Hakeme yine para yok!
Ligimiz 19 Ağustos Cuma günü start aldı.
35 gün oldu! Milli maç arasını saymazsan bu hafta 6.hafta.
Hakemlere henüz tek kuruş ödeme yapılmamış!
Geçmişte bu tip aksamalar çok oluyordu. Uzun bir süredir iyi giden sistem anlaşılan yine sekteye uğramış.
TFF’nin kasasında para mı yok! Var!
Bürokrasiye takılmış olmalı!
Ben şunu merak ediyorum. TFF bünyesinde hakemler dışında maaşlarında aksama olan başka bir birim var mı? Mesela Milli Takım çalışanları!

Yeni FIFA listesi!
Kasım ayına kadar MHK’nın FIFA hakem listesini göndermesi gerekiyor. Geçmişte 30 Eylül son gün olurdu.
Giden MHK kulakları çınlasın, FIFA listesini adeta kozmik odada saklıyordu. Yaptıkları FIFA listesini de gördük!
2017 FIFA listesi çok sürpriz olmaz. Çok büyük bir kaza olmazsa Deniz Ateş Bitnel çıkar yerine Halil Umut Meler girer.
Ancak “bizim talimatlara” göre FIFA olacak olan hakemin 2 yıl Süper Lig hakemliği yapmış olması gerekiyor. Meler’in 2 yılı dolmadı. Henüz 1.5 yıllık.
UEFA ve FIFA açısından bir sıkıntı yok. Geçen yıl yardımcı hakemlerden FIFA yapılanların hangisi 2 yılı doldurmuştu ki?
Yardımcı hakemlerden FIFA listesinde Fevzi Demirhan’ın yerine yüksek ihtimalle Esat Sancaktar gelir. 

En büyük hobisi ailesi! 
Hayatında ilk defa bir Beşiktaş-G.Saray derbisi yönetecek olan Ali Palabıyık, hakemlik dışındaki hayatını eşine ve iki oğluna ayırıyor. 
14 Ağustos 1981 doğumlu. Gazi Üniversitesi BESYÖ mezunu. İngilizcesi çok iyi. Boş zamanlarında play station oynar, Avrupa maçlarını yakından takip eder.
12 yıl önce (2004-05) 1 sezon Süper Lig’de yardımcı hakemlik yapmıştı. 
İlk 3 hafta çok temiz maçlar yönetti. MHK geçen hafta derbi için dinlendirmiş olmalı.
Atletik testleri çok iyi. Yo-Yo testlerinde 19’a 5 koşuyor. Standartların çok çok üstünde bir performans. Kendisine iyi bakıyor ve çok çalışıyor. 

MHK ipin ucunu  5. haftada kaçırdı!

Korsan hakemlik!

Antalya, Afyon, Kayseri, Erzurum, Isparta gibi futbol takımlarının kamp yaptığı illerde korsan hakemler hazırlık maçlarını yönetiyor.
Tur şirketleri korsan hakemlerle işbirliği yapıyor. TFF bu tip hakemleri tercih eden kulüplere ciddi miktarda para cezaları veriyor.
Ancak TFF bu konuyu daha sıkı takip etmeli. Böyle hakem ve gözlemciler PFDK’ya sevk edilmeli. Bu isimler illerde bir daha gelip kurullara girememeliler. Gözlemcilik yaptırılmamalı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.