Nefsi ve kalbi temizlemek için...

A -
A +
"Nefsi temizlemek için çok kelime-i tevhid, kalbi temizlemek için çok istiğfar okumalıdır."
 
İslam âlimleri buyuruyor ki: Her mümin, nefsini temizlemek için, yani nefsin yaratılışında mevcut olan kötülükleri temizlemek için, her zaman çok (Lâ ilâhe illallah) ve kalbini tasfiye için, yani nefsin ve şeytanın ve kötü arkadaşların ve zararlı, bozuk yayınların sebep olduğu kötülüklerden ve günahlardan temizlemek için de (Estagfirullah) okumalıdır. Büyük âlim ve veli İmam-ı Rabbânî hazretleri buyuruyor ki:
“Mübarek Lâ ilâhe illallah sözü, nefsi temizlemekte en faydalı, en tesirli ilaçtır. Tasavvuf büyükleri, nefsi temizlemek için, bunu söylemeyi seçmişlerdir. Nefis, yoldan çıkıp, inada başlarsa, bu kelimeyi söyleyerek imanı tazelemelidir. Peygamberimiz (aleyhissalâtü vesselâm) (Lâ ilâhe illallah diyerek imanınızı yenileyiniz!) buyurdu. Bu güzel tevhid kelimesinin faziletlerini, şu hadis-i şerif bildiriyor: (Yerleri ve gökleri, terazinin bir kefesine, bu kelime-i tevhidi, ikinci kefesine koysalar, bu kelimenin bulunduğu kefe, elbette ağır gelir)”
Müslüman kelime-i tevhidi her fırsatta söylemelidir. Hadis-i şeriflerde buyuruluyor ki:
(Zikrin [Allah’ı anmanın] en faziletlisi 'La ilahe illallah' demektir.) [Nesai]
(La ilahe illallah demek 99 belayı önler. Bunun en aşağısı sıkıntıdır.) [Deylemi]
(Ölüm hâlindekilere 'La ilahe illallah' söylemesini telkin edin, onları Cennetle de müjdeleyin. Şeytanın insana en yakın olduğu an bu vakittir.) [Ebu Nuaym]
(Günde yüz defa 'La ilahe illallah' diyenin yüzü kıyamette dolunay gibi parlar.) [Taberani] [Yüzüncüyü söylerken "Muhammedün resulullah" ilave etmek iyi olur.]
İmam-ı Rabbânî hazretleri buyuruyor ki: “Bu mukaddes (Lâ ilâhe illallah) kelimesinin bereketlerini, faydalarını, bütün mahlûklara, kıyamete kadar bölseler, hepsini doyuracağını görüyorum. Hele, bu mukaddes, güzel kelimeye (Muhammedün Resûlullah) kelimesi de eklenerek, tebliğ ve tevhid, inci gibi, yan yana dizilirse evliyalığın ve peygamberliğin bütün üstünlükleri ve yükseklikleri, bir araya toplanmış olur. Bu ikisi, insanı saadet ve selamete kavuşturur.” 
(Estagfirullah) okumak, istiğfar etmektir. İstiğfar etmek, günahın affını istemek, "günahlarımı affet Allah’ım" demektir.
Günah işleyince, hemen kalb ile tövbe ve dil ile istiğfar etmelidir! Kalbe gelen her sıkıntı ve karartı; tövbe, istiğfar ve pişmanlık ile ve Allahü teâlâya sığınarak kolayca giderilebilir.
İmam-ı Rabbani hazretlerinin oğlu büyük âlim ve veli Muhammad Masum-i Faruki hazretleri buyuruyor ki: "Dertlerin, belaların gitmesi için, istiğfar okumak çok faydalıdır. Çok tecrübe edilmiştir... Sıkıntılardan kurtulmak için hem sebeplere yapışmalı hem de istiğfar etmelidir. İstiğfar, insanı her murada, afiyete kavuşturur. Şifa için; sebeplere yapışmalı, tövbe etmeli, istiğfarı çok okumalı. Bütün dertlere, sıkıntılara karşı faydalıdır. Çünkü Allahü teâlâ, istiğfar okuyanların imdadına yetişir."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.