ABD Rusya'dan aldığı Nükleer kaynağı azaltıyor

ABD Rusya'dan aldığı Nükleer kaynağı azaltıyor

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Sovyet döneminden kalan savaş başlıklarındaki dönüştürülmesi ile bolca nükleer yakıt elde eden Rusya ABD'ye son 20 yıldır bunun satışını yapmaktaydı.

Sovyet döneminden kalan savaş başlıklarındaki dönüştürülmesi ile bolca nükleer yakıt elde eden Rusya ABD'ye son 20 yıldır bunun satışını yapmaktaydı. 20.000 başlıktan yaklaşık 500 metrik ton uranyum elde edilmekte. Lakin anlaşma bu hafta gerçekleştirilecek son sevkiyat ile tamamlanmakta. Bu ise ABD'nin atomik enerji kaynağının Rusya'dan temin edilen kısmını yüzde 50'den yüzde 20'ye çekecek. Rusya'nın 13 milyar dolar kazanarak ABD'nin elektriğinin yüzde 10'unu sağladığı anlaşmada ayrıca dünyadaki atom bombalarının sayısı da azalmış oldu. Kitle imha silahlarını karşılıklı azaltma sürecine devam edileceğinden ileride benzer bir anlaşmanın yapılıp yapılmayacağı ise henüz belli değil.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...