İşte Başbakan Erdoğan'ın İzmir adayı 'Binali Yıldırım'

İşte Başbakan Erdoğan'ın İzmir adayı 'Binali Yıldırım'

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayının Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım olduğunu açıkladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Karşıyaka Spor Salonu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayının Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım olduğunu bildirdi. nbsp; nbsp;Başbakan, burada 12 yeni adayını açıklıyor. Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları; Tarih boyunca İzmir'e hizmet etmiş kahramanları rahmetle yad ediyorum. Çaka bey, Umur bey, gazeteci Hasan Tahsin, merhum Adnan Menderes başta olmak üzere İzmir'in tüm yiğitlerine, efelerine, İzmir'in şehit ve gazilerine Rabbimden rahmet niyaz ediyorum. Selanik'ten göçüp İzmir'e yerleşen, burada medfun olan Gazi Mustafa Kemal'in merhume annesi Zübeyde Hanım'ı rahmet ve hürmetle yad ediyorum.
"12 İLİMİZİN ADAYINI AÇIKLAYACAĞIZ"
Bugün burada İzmirle birlikte 12 ilimizin daha adayını açıklıyoruz. Aydın'ı selamlıyorum. Manisa'ya, Denizli'ye, Uşak'a, Kars'a, Tunceli'ye, Burdur'a, Isparta'ya, Kilis'e, Karaman'a, Osmaniye'ye selamlarımı ve sevgilerimi gönderiyorum. İlçeleri daha sonra hep bir arada yapacağız.
"GERİYE SADECE ANTALYA KALIYOR"
Bugün itibariyle artık 80 vilayetimizin adayını belirlemiş ve açıklamış olacağız. Geriye sadece Antalya kalıyor. Cumartesi günü de Antalya'yı açıklıyor, 81 ilimizi açıklamış şekilde artık 30 Mart'a doğru emin adımlarla ilerliyoruz. Ak Parti teşkilatının çok değerli mensupları. Bugün İzmir'de bir milat yaşıyoruz. İzmir'in talihini değiştirecek bir sürecin ilk adımını atıyoruz. İzmir'i, o şanı o capcanlı günlerine yeniden kavuşturacağız. İzmir'i ayağa kaldıracak, yeniden bir dünya markası haline getireceğimiz süreci bugün burada başlatıyoruz. Bu yeni sürecin şimdiden İzmir'e İzmirlilere tüm Türkiye'ye hayırlı olmasını diliyorum. İzmir tarihi boyunca Ege'nin ve Akdeniz'in incisi bir şehir oldu.
"İZMİR'İN İNSANI MERTTİR"
İzmir mert insanıyla her zaman bu coğrafyanın parlayan yıldızı oldu. Tarihinde zaman zaman fetret dönemleri yaşadı. Moğol istilasına, Haçlı seferlerine maruz kaldı. İzmir Osmanlı'nın fetret döneminde fetreti yaşadı. Defalarca yangınlara, yıkımlara isyanlara maruz kaldı. İzmir 1919'da tarihinin en acı işgallerinden birini yaşadı ancak şanlı bir direniş sergiledi. 9 Eylül 1922'de şanlı bir istiklale kavuştu. İzmir yakın tarihimizde tek parti CHP yönetimine karşı en anlamlı en dokunaklı Türkiye'ye örnek teşkil edecek itirazları dile getirmiştir. Baskıya zulme boyun eğmemiş, her zaman demokrasiden her zaman özgürlüklerden yana olmuş böyle önemli bir şehirdir. İzmir'le ilgili şu tarihi hatırlatmayı yapmak durumundayım.
MUSTAFA KEMAL ÖRNEĞİ
Tarih 12 Ağustos 1930, Gazi Mustafa Kemal, son derece önemli bir adım atıyor. Tek partili sistemin mahzurlarını görüyor. İkinci bir parti kurulması için bir adım atıyor. Fethi Okyar'ı çağırıyor. Bir parti kurmasını istiyor. CHP'nin karşısına çıkmasını, muhalefet olarak eleştirmesini, demokrasinin gereği olarak muhalefet yapmasını istiyor. Okyar bizzat Gazi Kemal'in talimatıyla Serbest Cumhuriyet Fırkası'nı kuruyor. Halk buna müthiş seviniyor.
"İZMİR ADETA KURTARICISINI BEKLİYOR"
CHP'nin zulmünden bıkan halk, bu yeni partiye birlikte umutlanıyor ve sarılıyor. Bu yeni partinin kuruluşundan sadece 22 gün sonra Fethi Bey İzmir'e geliyor. Partinin ismini bile kimse bilmiyor. Genel Başkanı kimse tanımıyor. Ancak halk CHP'den o kadar bıkmış ve illallah etmiş ki, 22 günlük bir partiyi kelimenin tam anlamıyla bağrına basıyor İzmir Fethi beyin ziyaretiyle tarihi bir gün yaşıyor. Bütün İzmir halkı rıhtıma akın ediyor. İzmir adeta kurtarıcısını bekliyor. İzmir CHP zulmüne dur diyecek, CHP'yi frenleyecek hesap soracak bir lideri karşılamaya geliyor.
İzmir rıhtımında izdiham yaşanıyor, bugün bu spor salonunda olduğu gibi. Bir gazete o günü şöyle anlatıyor: "Millet Fethi beye sarılıyor, bir çokları ağlıyordu. İzdihamdan Fethi Beyin ceketi yırtıldı. Denize düşenler oldu. Davullar zurnalar çalıyordu. İzmir'de bayram yaşanıyordu. İzmir yeni partiyi yeni lideri umutla kucaklıyordu."
"12 YAŞINDA BİR ÇOCUĞU ŞEHİT ETTİLER"
Bu heyecandan rahatsız olanlar vardı, CHP başına gelecekleri bildiği için, Gazi Kemal'in kurdurduğu bu partiden rahatsızdı. Dönemin hükümeti Fethi Bey'e çok zorluk çıkardı. Partinin milletle kucaklaşmaması için dönemin iktidarı çok büyük eziyetler yaptı. Gazi Kemal'in araya girmesine rağmen, İzmir'de güvenlik sağlanmadı. Kalabalığa ateş açıldı. 12 yaşında masum bir çocuk öldürüldü. O 12 yaşındaki çocuğu aldılar, Fethi beyin önüne götürdüler. "İşte ilk kurbanımız" dediler. İzmir özgürlük, demokrasi istiyordu. Tek parti CHP zulmünden kurtulmak istiyordu. Bunun için İzmirli canını dahi vermeye hazırdı. İşte bu özgürlük taleplerini, demokrasi taleplerini bastırdılar. Kurulduktan 3 ay sonra, sadece Cumhuriyet Fırkasının kapatılmasına yol açtılar. Bu CHP budur. Bunların demokrasi anlayışı budur. Tahammül edemezler. Serbest Cumhuriyet Fırkasını bu şekilde kapattılar. Bunlar Türkiye'de parti kapatmakla meşhur olan bir zihniyettir. CHP budur.
"ADNAN MENDERES YARIM KALAN İŞİ TAMAMLADI"
1950'ye kadar 20 yıl boyunca Türkiye'den milletten İzmir'den demokrasiyi esirgediler. 1950'de demokrasinin güneşi bir kez daha Ege'den doğdu. Aydın'da doğan, nüfus cüzdanında doğum yeri İzmir yazan Adnan Menderes buradan yola çıkarak yarım kalan işi tamamladı. İzmir'li Aydınlı Ege'li Adnan Menderes Türkiye'yi demokrasiyle eserle hizmetle özgürlükle buluşturdu. Merhum Menderes, "Yeter Söz Milletindir" dedi.
"GELİRKEN YOLDA GÖRDÜK"
İzmir CHP'den çok çekti. İşte şimdi gelirken yolda onu gördük. CHP'nin beceriksizliğini gördüm. Şimdi bütün bu gerçekler ortadayken, hala İzmir inanıyorum ki CHP demeyecektir. İzmir gerçek vizyonuna kavuşacaktır. 30 Mart çok önemli. Durmak yok yola devam diyeceğiz. Öyle koşacağız ki, 30 Mart sandıkların AK Parti'nin inşallah Türkiye'nin yedi bölgesine müjdeler dağıttığı bir gün olacak. Onun için heyecanınız heyecanımdır. Coşkunuz coşkumdur. Bu heyecanla bu coşkuyla 30 Mart Türkiye'de yeni bir dönemin adeta milat olduğu gün olacaktır.
"İZMİR BATILI BİR ŞEHİRDİR"
Görüyorum ki İzmir yeniden yeter diyor. Bu defa biz buna bir şey daha ilave ediyoruz. Yeter söz de karar da milletindir diyoruz. İzmir tarihteki o asil makamına yeniden kavuşuyor. İzmir her yönüyle bir dünya şehridir. İzmir bir sanayi şehridir. İzmir bir ticaret, turizm şehridir. İzmir batılı bir şehirdir. Yüzü batıya dönük bir şehirdir. İzmir iddiaları hedefleri olan potansiyelli bir şehirdir. Tıpkı İstanbul, Antalya gibi... İzmir tüm dünyada marka olmayı hak eden, bir vizyon şehridir.
Binali Yıldırım Kimdir? nbsp;
Binali Yıldırım; 58., 59., 60. ve 61. Hükümetlerde Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanı, 61. Hükümette ismi değiştirilen Ulaştırma Bakanlığı yerine Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı. TBMM 22. Dönem Ak Parti İstanbul, 23. Dönem Ak Parti Erzincan ve , 24. Dönem Ak Parti İzmir milletvekilidir. Evli ve üç çocuk babası olan Binali Yıldırım İngilizce ve Fransızca bilmektedir. nbsp;
Binali Yıldırım, 1955 yılında Erzincan'ın Refahiye ilçesinde doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesi'nden mezun oldu ve aynı bölümde yüksek lisans yaptı. nbsp;
1978-1993 yılları arasında Türkiye Gemi Sanayi Genel Müdürlüğü ve Camialtı Tersanesinde çeşitli kademelerde yöneticilik yaptı. Binali Yıldırım 1990-1991 yılları arasında İsveç'te bulunan Uluslararası Denizcilik Örgütü'ne (IMO) ait Dünya Denizcilik Üniversitesinde (WMU) Denizde Can ve Mal Güvenliği Yönetimi konusunda ihtisas eğitimi aldı. Bu eğitim sırasında toplam 6 ay İskandinavya ülkeleri ve Avrupa'da çeşitli ülke limanlarında Denizcilik İdaresi Uzmanları ile birlikte kontrollerde bulundu. nbsp;
1994-2000 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmeleri (İDO) da Genel Müdürlük görevinde bulundu. Binali Yıldırım bu görevi sırasında İstanbul'da toplu taşımacılığın denize kaydırılması yönünde önemli projelere imza attı. Başta İstanbul-Yalova ve Bandırma hatlarının açılarak, Adnan Menderes ve Turgut Özal hızlı feribotlarının sefere konulması olmak üzere İstanbul'a kazandırılan toplam 29 iskele/terminal, 22 deniz otobüsü ve 4 feribotla İDO, dünyanın en büyük deniz taşımacılığı firması oldu. nbsp;
Binali Yıldırım 1999 yılında Deniz Toplu taşımacılığı ve turizme katkılarından dolayı uluslararası "Skal Kulübü" tarafından verilen kalite ödülüne layık görüldü.





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...