Nijerya'daki doktorların grevi devam ediyor

Nijerya'daki doktorların grevi devam ediyor

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Nijerya'da doktorlar, hükümetin önceki anlaşmalara uymamasını protesto etmek amacıyla ülke genelinde grevi sürdürüyor.

Nijerya Tıp Birliği'nin (NMA) Lagos kentindeki başkanı Francis Faduyil, AA muhabirine, dün hükümet ve NMA arasında mutabat zaptı imzalansa da son grevden bu yana hükümetin gerekenleri yapmaması nedeniyle grevi sürdürme kararı aldıklarını belirtti. Faduyil, yürütme komitesi hükümet ile imzalanan mutabakat zaptını karşılayıp, kararını verinceye dek cumartesi gününden bu yana greve çağrılan NMA üyelerinin eylemlerine son vermesinin akıllıca olmayacağın ifade etti.
NMA, çalışma koşulları ve sağlık sektöründe çalışalara yönelik ayrımcı politikalar da dahil olmak üzere şikayetlerinin hükümet tarafından gözardı edilmesi halinde ülke çapında grev başlatılacağını açıklamıştı.
Lagos Üniversite Hastanesi'nde görev yapan Dr. Badri İsa ise AA'ya açıklamasında, NMA'nın acil vakalar için tatil süresince grevi askıya almayı, taleplerin karşılanmaması halinde grevin ocakta devam etmesini planladığını belirtti.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...