YSK seçmen listesi sorgula - Nerede oy kullanacağım TIKLA

YSK seçmen listesi sorgula - Nerede oy kullanacağım TIKLA

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Yerel seçimler öncesi, seçim çalışmaları hızlandı ve seçmen listeleri askıya çıktı. Seçmen listesi sorgulama ve nerede oy kullanacağını öğrenmek için

Seçmen listeleri askıya bugün çıktı. Seçmenler bilgileri ni, YSK'nın sitesini girerek https://www.ysk.gov.tr/ysk/Secmen/Secmen.html adresinden sorgulayabilecek.30 Mart 2014 günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleriyle ilgili Muhtarlık Bölgesi Askı Listeleri bugünden (10 Ocak 2014 günü saat 08:00'den) itibaren başlayarak 23 Ocak günü saat 17:00'a kadar tüm mahalle ve köy muhtarlıklarında askıya çıkartılacak.
nbsp;
YEREL SEÇİMLER LİSTESİ TIKLA ÖĞREN

NEREDE OY KULLANACAĞINIZI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

Konu ile ilgili olarak bilgi veren Yüksek Seçim Kurulu yetkilileri, belirtilen süre içerisinde seçmen niteliğine sahip olduğu halde muhtarlık bölgesi askı listesinde ismi bulunmayanlar, 30.03.1996 tarihinde ve daha önce doğanlar, başka bir muhtarlık bölgesi askı listesinde yazılı olup da sürekli olarak oturmak amacıyla listenin askıya çıkartıldığı muhtarlık bölgesine gelenler, öğrenci olup seçmen niteliğini taşıyan ve öğrenim gördükleri yerleşim birimlerinde oylarını kullanmak isteyenler, muhtarlık bölgesi askı listesinde kendisine ait kimlik veya adres bilgilerinde yanlışlık veya eksiklik bulunanlar, nüfus bilgisi değişenler, askerlikte terhis olan, yada asteğmenliğe nasbedilen ancak silah altında bulunmaları nedeniyle askı listelerinde kaydı bulunmayanlar ve yine aynı nedenle kayıtları dondurulmuş bulunanların listedeki durumu değiştirmeleri istendi.
nbsp;
Yapılan açıklama da şu bilgilere yer verildi: 'Kasıtlı suç nedeniyle haklarında verilen mahkumiyet kararları kesinleşmekle birlikte henüz ceza infaz kurumuna alınmayan veya koşullu salıverilen ancak hak ederek tahliye edileceği süreyi dolduramayanlar ile uzun süreli cezası ertelenenler, 4721 Sayılı Türk Medeni Kanunu'nun 408. maddesinde belirtilen ve ayırt etme gücü olan ilgilinin yaşlılığı, engelliliği, deneyimsizliği veya ağır hastalığı sebebiyle işlerini gerektiği gibi yönetememesi sebeplerine bağlı olarak kendi istekleri üzerine verilen kısıtlama kararı kesinleşenler, tutuklu ve taksirli Suçlardan Hükümlü askı listesinde yanlışlık veya eksiklik bulunanlar, Tutuklu ve Taksirli suçlardan hükümlü bulunduğu halde askıya çıkartılan tutuklu ve taksirli suçlular askı listesine yazılamamış bulunan seçmenlerin bizzat kendilerine ait bilgi ve belgeleriyle birlikte İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına müracaatlarıyla kayıtlarını yaptırmaları veya düzeltmeleri gerekiyor.'

YÜKSEK SEÇİM KURULU HAKKINDA BİR DİZİ BİLGİ
Yüksek Seçim Kurulu, Türkiye 'deki seçimlerin genel yönetim ve denetimini yürüten aynı zamanda Yargıtay ve Danıştay'ın kendi içlerinden çıkardıkları 7 asil üyelerden oluşan seçimlerin yargısal denetimini de sağlayan karma egemen üst yargı merciidir.
Yüksek Seçim Kurulu yedi asıl ve dört yedek üyeden oluşur. Üyelerin altısı Yargıtay, beşi Danıştay Genel Kurullarınca kendi üyeleri arasından üye tam sayılarının salt çoğunluğunun gizli oyu ile seçilir. Bu üyeler salt çoğunluk ve gizli oyla aralarından bir başkan ve bir başkanvekili seçerler.
Yüksek Seçim Kurulu üyelerinin görev süresi altı yıldır. Süresi biten üyeler yeniden seçilebilir.
YSK, özel kanunlara göre yapılacak milletvekili, il genel meclisi üyeliği, Cumhurbaşkanlığı seçimi, belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği, muhtarlık, ihtiyar heyeti üyeliği seçimlerinde ve Anayasa değişikliklerine ilişkin kanunların halk oylamasına sunulmasında yönetim ve denetim ile yargı denetimini sağlar.
Seçim sonuçlarına yapılacak her türlü itiraza karşı başvurulabilecek son mercii Yüksek Seçim Kurulu'dur. Yüksek Seçim Kurulu'nun verdiği kararlar kesindir, YSK'nın vermiş olduğu kararlara karşı herhangi başka bir yargı merciine başvurulamaz.
YSK teşkilatlanması; Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğü, İdari ve Mali işler Daire Başkanlığı, İl Seçim Kurulu Başkanlıkları, İlçe Seçim Kurulu Başkanlıkları ve Seçmen Kütüğü Büroları şeklindedir.
Yüksek Seçim Kurulu Ankara'da, her seçim çevresinde bir il seçim kurulu, her ilçede bir ilçe seçim kurulu ve seçim bölgelerinde konulacak her sandık için bir sandık kurulu bulunur.
Valiler, kaymakamlar, belediye başkanları, muhtarlar ve bütün kamu görevlileri her türlü seçim işleri ve seçmen kütükleri yazımında, seçim kurullarının istediği bilgileri ve belgeleri, gecikmeden, süresinde ve doğru olarak göndermeye mecburdur.
Seçmen kütüğünün kurulması, güncelleştirilmesi ve bundan elde edilecek liste, çizelge ve diğer malzemenin gerekli yerlere ulaştırılması ve dağıtılması için Yüksek Seçim Kurulunca alınacak kararlar bütün kamu kuruluşlarını ve görevlilerini bağlar

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...