8 büyükşehir için son seçim anketi

8 büyükşehir için son seçim anketi

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

AK Parti yönetimi yerel seçim çalışmalarını sürdürürken kritik il İstanbul için kamuoyunun nabzını tutuyor.

AK Parti yönetimi yerel seçim çalışmalarını sürdürürken kritik il İstanbul için kamuoyunun nabzını tutuyor. Bu kapsamda Başbakan Erdoğan'a 7-8 Aralık tarihlerinde yapılan kapsamlı bir araştırma sunuldu. İstanbul'da AK Parti'nin mevcut Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın oy oranı yüzde 52.5 olarak gerçekleşti. KONDA araştırma şirketi "Barometre" adını verdiği ve her ay düzenli olarak yaptığı ankette, Aralık ayında İstanbul seçmeninin nabzını tuttu. Denge'nin araştırmasına göre, katılımcıların yüzde 47,5'i 'Yerel seçimlerde oyunuzu hangi partiye vereceksiniz' sorusuna AK Parti cevabını verirken, CHP yüzde 29'da kaldı. AK Parti'nin, 17 Aralık sürecine rağmen son yerel seçimlere göre oyunu 9 puan arttırması dikkat çekti.

nbsp;

ERZURUM
Erzurum'da Ak Parti'nin üstünlüğü göze çarpıyor. Vatandaşların yüzde 41'i yerel seçimlerde Ak Parti'ye oy vereceğini açıklarken, ikinci sıradaki MHP'yi destekleyenlerin oranı da yüzde 34,2'de kaldı. Erzurum'da CHP'ye destek ise yüzde 7.
KAYSERİ
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün memleketi Kayseri'de Ak Parti ipi göğüslüyor. Ankete göre; seçmenin yüzde 54 gibi büyük bir kısmı tercihin Ak Parti'den yana kullanırken, ikinci sıradaki MHP ise Kayseri halkının yüzde 24,9'unun desteğini aldı.
TRABZON
Partiler için stratejik illerden biri olan Trabzon'da da Ak Parti'nin üstünlüğü göze çarpıyor. Bu ilde yaşayanların yüzde 35,9'u Ak Parti'nin adayını destekleyeceğini ifade etti. Trabzon'da CHP'yi destekleyenlerin oranı yüzde 29,22de kalırken, MHP'ye destek yüzde 22 olarak belirlendi.
MARDİN
BDP adına Ahmet Türk'ün yarışacağı Mardin'de büyük bir rekabet yaşanacak. Bu kentten yaşayan vatandaşların yüzde 38.2'si BDP'nin adayını destekleyeceğini belirtirken, yüzde 362lık kesimde tercihini Ak Parti'nin adayından yana kullandı.
ŞANLIURFA
BDP'nin Osman Baydemir ile mücadele edeceği Şanlıurfa'da vatandaşın ilk tercihi Ak Parti adayı Celalettin Güvenç. Bu kentte yaşayanların yüzde 42.7'lik kesimi Ak Parti adayını desteklediği yönde görüş belirtirken, yüzde 30.5'i de Baydemir'i belediye başkanı olarak görmek istidiğini ifade etti.
MALATYA
Malatya'da seçmenin ilk tercihi Ak Parti adayı. Bu kentte yaşayanlara yöneltilen "30 Mart seçimlerinde hangi partinin adayını desteklemeyi düşünüyorsunuz?" sorusuna yanıt verenlerin yüzde 45, yüzde 28.3'ü de CHP'den yana tercihini kullanacağını belirtti.
GAZİANTEP
Başbakan Erdoğan'ın Fatma Şahin'i aday gösterdiği Gaziantep'te Ak Parti ile CHP arasındaki fark 11 puan. Bu kentte ankete katılanların yüzde 43.6'sı büyükşehir için Ak Parti, yüzde 32'si de CHP adayını destekleyeceğini açıkladı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...