Altın Top ödülü Ronaldo'nun

Altın Top ödülü Ronaldo'nun

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

FIFA 2013 Altın Top ödülü Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo'nun oldu

Kimin kazanacağı merakla beklenen FIFA 2013 Altın Top ödülü Real Madrid'in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo'nun oldu. Ödül için tarihi bir çekişme yaşanırken, 2013'te 56 maçta 66 gol atan Ronaldo oyların yüzde 27.99'u ile ipi önde göğüsledi. Son 4 yıldır ödüle amborgo koyan Barcelona'nın tangocu yıldızı Lionel Messi, yüzde 24.72 oy aldı. Bayern Münih ile geçen sezon kupalara ambargo koyan Fransız yıldız Frank Ribery ise yüzde 23.39 oy topladı. 2008'den sonra ikinci kez yılın futbolcusu seçilen Ronaldo ödülü almak için sahneye çıktığında gözyaşlarını tutamadı. Portekizli yıldız konuşmasında geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Eusebio'yu unutmazken, takım arkadaşlarına teşekkür etti. nbsp;


PAHA BİÇİLMEZ 11
FIFA Ballon d'Or gecesinde 2013'ün en iyi performans sergileyen isimlerinden oluşan 11 de açıklandı. 2013 yılını 4 kupayla kapatan Alman devi Bayern Münih'ten 3, İspanya La Liga'nın son şampiyonu Barcelona'dan ise 4 oyuncu yılın en iyi ilk 11'inde yer buldu. İşte 4-3-3 sistemiyle sahadaki yerini alan paha biçilemeyen o inanılmaz kadro:
NEUER nbsp;
LAHM nbsp;
RAMOS nbsp;
SİLVA nbsp;
ALVES nbsp;
RİBERY nbsp;
XAVİ nbsp;
İNİESTA
MESSİ nbsp;
İBRAHİMOVİC
RONALDO nbsp;


EMEKLİ AMA EN İYİSİ
Geçen sezon Bayern Münih ile Almanya ve Şampiyonlar Ligi şampiyonu olan ve emeklilik kararı alan Jupp Heynckes, Alex Ferguson ve Jurgen Klopp'u geçerek 'Yılın Teknik Direktörü' oldu. FIFA Puskas Ödülü ise (yılın golü ödülü) İsveç forması altında İngiltere'ye attığı inanılmaz röveşata golüyle İbrahimovic aldı. nbsp;


EFSANELER YAN YANA nbsp;
FIFA Balon d'Or Ödülü'nün Ronaldo'ya gittiğini ilk kez verilen FIFA Onur Ödülü'nün sahibi olan Brezilya efsane Pele açıkladı. 2013'te en iyi Kadın Futbolcusu ödülünü ise Alman Nadine Angerer aldı.


AİLE SAADETİ
Ronaldo, Zürih'teki Ballon d'Or gecesine annesi Dolores Aveiro, oğlu Cristiano ve sevgilisi İrina Shayk ile katıldı. Portekizli yıldız Ronaldo törenden sonra yaptığı açıklamada "Çok duygusaldı. Annemi gördüm, ağlıyordu. Kendimi kontrol etmek istedim ama ben de ağladım. Ballon d'Or'u kazandığım için çok mutluyum" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...