Ve ödül Ronaldo'nun

Ve ödül Ronaldo'nun

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Yılın en iyi futbolcusuna verilen Altın Top ödülü, Real Madrid'in yıldızı Ronaldo'nun oldu

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) ve France Football dergisi tarafından yılın en iyi futbolcusuna verilen Ballon d'Or (Altın Top) ödülü, Real Madrid'in yıldız futbolcusu Cristiano Ronaldo'nun oldu. İsviçre'nin Zürih kentinde gerçekleştirilen ödül töreninde 2013 yılının Ballon d'Or ödülü, diğer adaylardan Lionel Messi ve Franck Ribery'i geride bırakan Cristiano Ronaldo'ya verildi. nbsp;Real Madrid oyuncusu Cristiano Ronaldo 2013 yılını kupasız geçerken Bayern Münihli Franck Ribery Şampiyonlar Ligi, Süper Kupa, Almanya Ligi, Almanya Kupası ve Dünya Kulüpler Kupası'nı kazanmıştı. Lionel Messi ise geçen sene Barcelona ile sadece İspanya Ligi'ni kazanabilmişti.


KİM NE KADAR OY ALDI?
Oylama sonuçları: 1.- Cristiano (27,99%); 2.- Messi (24,72%); 3.- Ribery (23,36%).
Barcelona maçında Messi ile forma değiştiren Arda Turan'ın oyları: Mesut Özil (5 puan), Cristiano Ronaldo (3 puan), Lionel Messi (1 puan)
Türk futbolunun patronu Fatih Terim'in oyları: Mesut Özil (5 puan), Cristiano Ronaldo (3 puan), Lionel Messi (1 puan)
Galatasaray'ın yıldızı Didier Drogba'nun Altın Top oyları; 5 puan Yaya Toure, 3 puan Lionel Messi, 1 puan Cristiano Ronaldo.
Eski F.Bahçeli futbolcu Diego Lugano'nun Altın Top oyları; 5 puan Luis Suarez, 3 puan Edinson Cavani, 1 puan Lionel Messi.
Kadınlarda yılın en iyi futbolcusu ödülüne ise, Almanya Kadın Milli Takımı Kalecisi Nadine Angerer layık görüldü.
Erkeklerde yılın teknik direktörü Bayern Münih Teknik Direktörü Jupp Heynckes, kadınlarda ise yılın teknik direktörü Almanya Kadın Milli Takımı Teknik Direktörü Silvia Neid seçildi. Yılın en iyi golü için verilen FIFA Puskas Ödülü ise, İsveç Milli Takımı formasıyla Almanya'ya attığı golle aday gösterilen İsveçli futbolcu Zlatan İbrahimovic'in oldu.


FIFA Yılın Fair Play Ödülü de Afganistan Futbol Federasyonu'na verildi. Ayrıca kariyerinde 3 Dünya Kupası bulunan tek isim olan Brezilyalı efsane Pele'ye de Ballon d'Or onur ödülü verildi.
FIFA Altın Top Ödülü: Cristiano Ronaldo
2013 Yılının En İyi Başkanı: Jacques Rogge
2013 Kadınlarda FIFA Yılının En İyi Teknik Direktörü: Silvia Neid.
2013 Erkeklerde FIFA Yılının En İyi Teknik Direktörü: Jupp Heynckes.
2013 Yılının En İyi Golü: Zlatan Ibrahimovic
2013 FIFA Yılın Kadın Futbolcusu Ödülü: Nadine Angerer
2013 FIFA Fair Play Ödülü: Afganistan Futbol Federasyonu
2013 Yılının En İyi İlk 11'i: Manuel Neuer, Silva, Ramos, Lahm, Alves, Iniesta, Xavi, Ribery, Ronaldo, Zlatan Ibrahimovic, Messi.


'EN ÇOK GOLÜ KİM ATARDI?'
En iyi hücumcuların açıklanmasının ardından moderatörün "Bu takımda en çok golü kim atardı?' sorusuna C.Ronaldo 'Ben atardım!', İbrahimovic 'Ronaldo benim kadar atardı!', Messi ise 'Herkes eşit atardı!' yanıtını verdi.


Pele ödülü alınca ağladı
Brezilya'nın ve futbolun gelmiş geçmiş en iyi futbolcusu yaşayan efsane Pele'ye Altın Top Onur ödülü verildi. Ödül verilirken, böyle bir ödülün geçmişte olmadığını ve sonuna kadar hak ettiği için verildiği belirtildi. Pele ödülü aldığında tüm salon ayakta alkışladı. Yaşayan efsane göz yaşlarını tutamadı. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...