Ve Yargıtay Aziz Yıldırım'ın cezasını onadı

Ve Yargıtay Aziz Yıldırım'ın cezasını onadı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Fenerbahçe camiası ve Türk futbolu, dün Yargıtay'dan gelen haberle sarsıldı, tam anlamıyla büyük bir şok yaşandı.

nbsp;Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 2 Temmuz 2012'de Aziz Yıldırım'a birden fazla maçta şike yapma, teşvik primi verme ve rüşvet suçlarından 3 yıl 9 ay, örgüt kurma suçundan ise 2 yıl 6 ay olmak üzere toplam 6 yıl 3 ay ceza vermişti. Ayrıca Yıldırım'a 1 milyon 312 bin TL para cezası da verilmişti. Başkan, bu kararı Yargıtay'a götürmüş ve yeni bir süreç başlamıştı. Türkiye'de son dönemde yaşanan gelişmelerden sonra Yargıtay'ın bu kararı, uzun bir süre vermeyeceği öne sürülmüştü. Ancak öyle olmadı. Yargıtay 5. Ceza Dairesi, tam 563 gün sonra kararını açıkladı. Aziz Yıldırım ile ilgili tüm cezalar onandı. Yıldırım'ın kanunlar gereği 3 yıl 4 ay 15 gün hapis yatacağı öğrenildi. Aziz Yıldırım'ın yanı sıra Sarı-Lacivertli kulübün 2010-11 sezonundaki yöneticilerinden Şekip Mosturoğlu, Ali Yıldırım ve İlhan Ekşioğlu hakkında verilen cezalar da onandı.


İşte Aziz Yıldırım'ın şike cezası aldığı maçlar;
1 Mayıs 2011 Fenerbaheç-İstanbul Bld. 2-0
8 Mayıs 2011 karabükspor-Fenerbahçe 0-1
15 Mayıs 2011 Fenerbahçe-Ankaragücü 6-0
22 Mayıs 2011 Sivasspor-Fenerbahçe 3-4


İşte Aziz Yıldırım'ın teşvik primi cezası aldığı maçlar;
17 nisan 2011 Trabzonspor-Bursaspor 1-0
22 Mart 2011 Eskişehirspor-Trabzonspor 0-0
15 Mayıs 2011 Trabzonspor-İstanbulspor 3-1


Şimdi ne olacak?
1 - 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair kanun'un 18. maddesi gereğince Aziz Yıldırım'ın başkanlığı düşecek. Ayrıca Fenerbahçe üyeliğini de kaybedecek.
2 - Özel işleri nedeniyle Fransa'da bulunan Aziz Yıldırım, Türkiye'ye dönünce gözaltına alınacak. Mahkeme kararından önce yattığı 1 sene cezasından düşürülecek.
3 - Fenerbahçe kulübü, 45 gün içinde olağanüstü seçime gidecek. Bu süreçte başkanvekili Abdullah kiğılı, başkanlık görevini yürütecek.
4 - Kulüp tüzüğü gereğince başkanlık ve yönetim kurulu seçimi ayrı ayrı yapılıyor. Bu nedenle olağanüstü seçimde sadece yeni başkan seçilecek, mevcut yöneticiler görevlerine devam edecek.


TFF: Biz kararı zaten verdik
Yargıtay'ın verdiği kararın ardından tüm gözler Türkiye Futbol Federasyonu'na çevrildi. Federasyonun basın sözcüsü Mete Düren, konuyla ilgili kısa ama net bir açıklama yaptı: Dosya spor hukuku açısından tarafımızca ele alınmış ve bağlanmıştır. Yani bu konu bizim için kapanmıştır.


Kulüpten ilk açıklama
Fenerbahçe kulübü, kararın bildirilmesinin ardından kAP'a açıklama yaptı. Açıklamada, "Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım'la ilgili Yargıtay kararı hakkında bazı medya kaynaklarında haberler yer almakla beraber henüz kendisine ulaşan bir tebligat bulunmadığı öğrenilmiştir" denildi.


Sivasspor'da büyük hüzün
Ligin flaş takımı Sivasspor'da da Yargıtay kararının depremi yaşanıyor. cezası onanan Mecnun Odyakmaz'ın başkanlığı düşecek. Fenerbahçe'de olduğu gibi Sivasspor'da da olağanüstü genel kurul toplanacak ve kulübün yeni başkanı seçilecek.


Havutçu ve Adalı'ya bozma!
Yargıtay 5. ceza Dairesi, futbolda şike davasında eski Beşiktaş yöneticisi Serdar Adalı ve eski teknik direktörü Tayfur Havutçu'nun şike yaptıklarının sabit olduğunu belirledi. Ancak sanıklara verilen hapis cezalarının ertelenip ertelenmeyeceğinin tartışılması gerekirken, bu durum göz önünde bulundurulmadan karar verilmesi nedeniyle usulen bozuldu. (Fanatik)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...