2014 YDS'ye başvuracaklar dikkat!

2014 YDS'ye başvuracaklar dikkat!

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

2014 Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı'na (YDS) başvuracak adaylar dikkat!

2014 Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS ) İlkbahar Dönemi başvuruları sona eriyor. KPSS puan türlerinin YDS puanı ile ağırlıklandırılarak hesaplanacağı sınav için sona gelindi... ÖSYM 'nin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, 6 Nisan'da gerçekleştirilecek YDS için başvurular, yarına kadar yapılacak. Adaylar, 2014-YDS İlkbahar Dönemi Kılavuzu ile Aday Başvuru Formuna, başvuru süresi içinde ÖSYM'nin internet sitesinden ulaşabilecek. ÖSYM'den KPSS ve yabancı dil sınavı uyarısı-Artık yabancı dil testinin belirli ağırlıklarla hesaplanarak oluşturulduğu KPSS puan türleri, YDS puanı ile ağırlıklandırılarak hesaplanacak.ÖSYM, 5-6 Temmuz 2014 tarihlerinde yapılacak Kamu Personel Seçme Sınavında da Yabancı Dil Testinin yer almayacağını bildirdi. Yabancı dil testinin belirli ağırlıklarla hesaplanarak oluşturulduğu KPSS puan türleri, YDS puanı ile ağırlıklandırılarak hesaplanacak. KPSS'de yabancı dil testinin (Almanca, Fransızca ve İngilizce dillerinde) ağırlıklandırılarak hesaplandığı puanları edinmek isteyen adayların 2014-YDS İlkbahar Dönemi Sınavına girmeleri yararlarına olacak. Almanca, Fransızca ve İngilizce dillerinde bir YDS puanı olmayan adayların, 2014-KPSS Lisans Sınavı yabancı dil testi sonucunun belirli ağırlıklarla hesaplandığı KPSS puan türleri hesaplanmayacak.

SINAVA BAŞVURULAR 3-12 ŞUBAT 2014 TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAK

ÖSYM tarafından yapılan KPSS, TUS, DUS gibi sınav ve yerleştirme işlemleri ile ÜDS/KPDS sonuçlarını kullanan diğer kamu/özel kurum ve kuruluşların sınav/yerleştirme işlemlerine katılacak adayların, yabancı dil yeterliğinin belirlenmesi için 6 Nisan 2014 tarihinde yapılacak 2014 Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavına (2014-YDS İlkbahar Dönemi) katılmaları gerekecek. Sınava başvurular 3-12 Şubat 2014 tarihleri arasında yapılacak. Adaylar, 2014-YDS İlkbahar Dönemi Kılavuzu ile Aday Başvuru Formuna başvuru süresi içinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilecek. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacak. Kılavuzda; başvuru, sınav, değerlendirme, sınav sonuçlarının kurumlarca kullanımı ile ilgili ayrıntılı bilgiler yer alacak. Sınava başvuracak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekecek.yds haberlerini buradan takip edebilirsiniz.
(Star)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...