Muhteşem Yüzyıl şimdi tıkla izle seyret - Fragman

Muhteşem Yüzyıl şimdi tıkla izle seyret - Fragman

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Muhteşem Yüzyıl şimdi tıkla izle haberidir. Muhteşem Yüzyıl yeni bölüm videosunu izle yebilirsiniz. İşte Muhteşem Yüzyıl son bölümü filmi videosu.

Muhteşem Yüzyıl şimdi tıkla izle haberidir. Muhteşem Yüzyıl yeni bölüm videosunu izle yebilirsiniz. İşte Muhteşem Yüzyıl son bölümü tanıtma filmi (fragman) şimdi tıkla izle videosu.

Muhteşem Yüzyıl son bölüm tanıtma filmi (fragman) yayınlandı. Son haftalardaki yankı uyandıran sahneleriyle pek çok fazla kişinin dikkatini üzerine çeken Muhteşem Yüzyıl 'da bakın bu hafta neler yaşanacak. İşte Muhteşem Yüzyıl yeni bölüm tanıtım videosu (fragmanı) . Muhteşem Yüzyıl son bölüm şimdi tıkla izle yebilirsiniz. Muhteşem Yüzyıl 124. bölüm tanıtım videosu (fragmanı) izleyiciyle bir araya geldi. Ekranların sevilen dizisi Muhteşem Yüzyıl, yeni bölümüyle tekrar nefes kesecek. Geçen hafta infaz edilmesi çok büyük ses getiren Şehzade Mustafa, bu hafta toprağa verilecek.

##tgvideo##

Muhteşem Yüzyıl'da bu hafta çok büyük sürprizler olacak!

Muhteşem Yüzyıl'da katledilen Şehzade Mustafa'nın yazdığı veda mektubu, çarşamba akşamı yayınlanacak yeni bölümde babasının eline geçecek

nbsp;İşte Sultan Süleyman'ı derinden etkileyecek o mektup: "Hünkarım, Ey canum babam. Bu satırları okuduğunuza göre siz kendi kalbinizi söküp attınız. Bense bu yalan dünyadan göçüp gittim. Size bir babanın evladına kıydığı bu zalim dünyayı bırakıyorum. Çünkü ikbal ve iktidar uğruna babasının canına kastetmiş bir zalim olarak yaşamaktansa, bir mazlum olarak ölmeyi yeğlerim."
SIRA ŞEHZADE CİHANGİR'DE
Şehzade Cihangir, Hürrem Sultan'ın dördüncü oğlu olarak 1531 senesinde dünyaya geldi. Cihangir, doğuştan kamburdu ve birtakım rahatsızlıkları bulunuyordu. Bazı kaynaklarda Hürrem Sultan'ın bu nedenden binaen Cihangir'i hiç sevmediğinden; kimi kaynaklarda ise tam aksine onu el üstünde tuttuğundan bahsedilir. Şehzade Cihangir, bütün şehzadeler gibi eğitimini sarayda tamamladı. Kanuni Sultan Süleyman, Cihangir'i küçüklüğünden bu yana çok fazla sevdi ve ona ihtimam gösterdi. Yetişkinliğine ulaşınca ona Amasya Valiliği'ni vaat etti. Ama Cihangir, rahatsızlığı ve kamburluğu sebebiyle bu görevi kabul etmedi. Cihangir'in haremi ve eşi de asla olmadı. Sarayda geçirdiği günlerde hat sanatıyla ilgilendi. Kendisi hattat (yazı ustası) olup, bunun yanı sıra Zarîfî mahlasını kullanan bir şairdi. Kambur olan genç şehzade, kendi öz kardeşleri tarafından hep alay konusu oldu. Fakat ağabeyi Şehzade Mustafa onu çok fazla sevdi ve hep pozitif yaklaştı. Bu yüzden Cihangir'in en sevdiği kardeşi öz kardeşlerinden biri değil, Mahidevran Sultan'dan doğan Şehzade Mustafa oldu. Kanuni, 1553 senesinde Nahcivan Seferi esnasında Şehzade Mustafa'yı çadırında boğdururken, bu yaptığıyla Cihangir'in de sonunu hazırladığını bilmiyordu. Ağabeyi Şehzade Mustafa'nın boğdurulduğu sırada, o da babasının çadırında olduğundan, olayı en yakından yaşadı. Bu, onun ruhunda öylesine bir hasar bıraktı ki; idam ertesi çok büyük bir travmanın içine girdi. En çok büyük dayanağı ve çok büyük bir sevgi beslediği abisini kaybetmenin acısı günden güne derinleşti. Şehzade Cihangir, bu acıya daha çok dayanamadı ve babasıyla Halep'e vardıklarında (28.08.1553) orada melankoliden oldu. Şehzade Cihangir'in ölümü Kanuni Sultan Süleyman'ı derinden sarstı. Cihangir adına Mimar Sinan'a bir cami yaptırdı. İlerleyen vakit içinde caminin yer aldığı bölge de Cihangir (Bugün Beyoğlu'nda bir semt) adıyla anılmaya start verdi. Şehzade Cihangir, gün içerisinde İstanbul'da Şehzadebaşı Camii'nde ağabeyi Şehzade Mehmet'in beraberinde yatıyor.

MUHTEŞEM YÜZYIL 123. BÖLÜMDE NELER YAŞANMIŞTI İŞTE ÖZETİ
Muhteşem Yüzyıl 123. bölümde, Mustafa'nın ölümüne hükmeden Süleyman, sessizliğe bürünüyor. Mustafa, Süleyman'dan gelen emirle ordugaha çağırılıyor. Süleyman'ın halinden korkan Hürrem ise Mustafa'nın sona yaklaştığını anlıyor. Herkes Mustafa'nın ordugaha gitmesini engellemeye çalışırken, Mustafa babasının kendisine kıyacağına inanmak istemiyor! Cihangir, babasından Mustafa'yı öldürmeyeceğine dair söz alıyor! Atmaca ve Taşlıcalı Mustafa'dan gizli bir isyan tertip ediyor. Son anda ihaneti anlayan Atmaca, ölümle burun buruna geliyor.Ve şehzade Mustafa çadıra giriyor.

Muhteşem Yüzyıl 123. bölümde, Süleyman verdiği kararın ağırlığıyla sessizliğe bürünür. O'nun bu hali Hürrem'i korkutur. Cihangir ve Bayezıt, Süleyman'ı Mustafa'ya tuzak kurulduğuna ikna etmek talep eder. Süleyman ise kararını vermiştir.

Muhteşem Yüzyıl yeni bölümde, Süleyman Mustafa'yı ordugaha çağırır.Mahidevran ve Nisa, Mustafa'nın Süleyman'ın karşısına çıkmasını engellemeye çalışırlar. Mustafa, babasının kendisini öldüreceğine inanmak istemez.

Muhteşem Yüzyıl 123. bölümde,Atmaca ve Taşlıcalı, Mustafa'dan habersiz bir isyan hazırlar. Atmaca ordugaha giderek, yeniçeri ağalarını plandan haberdar eder. Mustafa hiç bir zaman o çadıra girmeyecektir. Şayet içlerindeki hainden haberleri yoktur.

Muhteşem Yüzyıl yeni bölümde Mustafa, babasının kendisine kıyacağına inanmak istemiyor!
Cihangir, Süleyman'dan abisini öldürmeyeceğine dair söz alır. Şehzade Mustafa ordugaha gelir. Çadırına üzerinde Süleyman'ın Mustafa'yı öldüreceği yazan bir not atılır. Mustafa kuşkulansa da Cihangir'den aldığı sözle babasına olan inancı artar.

Muhteşem Yüzyıl yeni bölümde, Mustafa babasının çadırına yürürken, Atmaca kendilerine ihanet edildiğini anlar. Mustafa çadıra girer. Dilsiz cellatları görünce babasının kendisinden vazgeçtiğini anlayan Mustafa için artık çok fazla geçtir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...