Rusya parlamentosu Kırım'a müdahale için onay verdi

Rusya parlamentosu Kırım'a müdahale için onay verdi

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Rusya parlamentosu üst kanadı Federasyon Konseyi Kırım'a düzenlenecek askeri operasyon iznini onayladı.

Rus parlamentosu Kırım'a müdahale için onay verdi. Kremlin Sarayı'ndan yapılan açıklamada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Kırım'a düzenlenecek askeri operasyon için parlamentodan izin istediği belirtilmişti. Putin'in bu isteği konsey tarafından kabul edildi.

Kremlin basın servisinden yapılan açıklamada, "Ukrayna'da yaşanan olağanüstü durum ve Rus vatandaşlarının can güvenliklerinin tehlike altında olması sebebiyle, Rusya Federasyonu Anayasası 102. maddesi gereğince Federal Meclisi Devlet Duması'na Ukrayna'da sosyo-politik durum düzene girinceye kadar bu ülkede Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetleri askeri birliklerinin kullanılması için teklif sunuyorum" cümlelerine yer verildi.

Öte yandan Rusya'nın Kırım'da yaşanan son gelişmeler sonrası Ukrayna'nın görüşme isteğini de reddettiği ifade edildi.

Rusya parlamentosu üst kanadı Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko, Rusya'nın, vatandaşlarını korumak için Kırım Özerk Cumhuriyeti'ne sınırlı sayıda asker gönderilebileceğini açıkladı.

Kırım hükümetinin Rusya'dan, güvenlik yardımı çağrısına olumlu cevap verilmesi gerektiğini kaydeden Matviyenko, sınırlı sayıda birliğin Karadeniz Filosu'nu ve Kırım'da bulunan Rusya vatandaşlarının güvenliğini sağlayabileceğini ifade etti. Parlamento Başkanı kararın başkomutan olarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e ait olduğunu belirtti.

Rusya ordusunun ülke sınırları dışında görev yapması için Federasyon Konseyi'nin onayı gerekiyor.

TURÇİNOV GÜVENLİK KONSEYİNİ TOPLUYOR


Ukrayna Devlet Başkan Vekili Aleksander Turçinov güvenlik toplantısı için acil çağrıda bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Kırım'a düzenlenecek askeri operasyon için parlamentodan izin istemesi üzerine Aleksander Turçinov Güvenlik Konseyi'ni acil toplantıya çağırdı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...