Galaxy S5 fiyat ve özellikleri ile beklemek için 5 nedeni

Galaxy S5 fiyat ve özellikleri ile beklemek için 5 nedeni

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Galaxy S5 özellikleri nelerdir. Galaxy S5 fiyatları ne kadar. Galaxy S5 ne zaman Türkiye'ye gelecek. Galaxy S5 Türkiye satış tarihi. İşte tüm cevaplar.

Geçen hafta Barselona'da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi'nde görücüye çıkan Samsung Galaxy S5 pek yakında Türkiye'de de satışta olacak. Aklımızı baştan alacak bir yenilik getirmese de Samsung Galaxy S4'ün özelliklerini daha da geliştiren Samsung, rakiplerinin kullandığı faydalı birkaç özelliği de bu telefona ekleyerek bir adım daha ileri gitmiş gibi görünüyor. Samsung Galaxy S5'in özellikleri arasında armak izi okuyucu, nabız ölçer, yüksek indirme hızı, daha hızlı Wi-Fi, Adnroid 4.4.2 (KitKat) bulunuyor. Peki nedir o özellikler?

-Daha hızlı

Neredeyse pek çok bilgisayardan bile daha hızlı olan bu telefonun kalbi, 4 çekirdekli 2.5 GHz Qualcomm Snapdragon 801 işlemci. Samsung Galaxy S5 bu işlemcinin performansını da 2 Gb RAM ile destekliyor.

-Daha dayanıklı

Ekranda kullanılan Corning Gorilla Glass 3 ekranla da hasarlara karşı daha da dayanıklı. Samsung Galaxy S5 'IP67' sertifikasına da sahip. 'IP' sertifikasının yanındaki 6 rakamı tam bir toz geçirmezlik, 7 rakamı ise geçici suya daldırmalara karşı dayanıklılık demek. Bu suya dayanıklılık da 1 metre derinlikte yarım saatlik bir bekleme sonucu ölçülen bir değeri; bu şartlarda su geçirmemesini ifade ediyor. Bu özellikler telefonumuzun başına gelebilecek küçük kazalara karşı daha az endişe edeceğimiz anlamına geliyor.

-Daha büyük ekran

Samsung Galaxy S5'in ekranı, bir önceki model Galaxy S4'ten biraz daha büyük 5.1 inç boyutunda. Galaxy S5 1920x1080 pixel, Full HD ekrana sahip. Beklentiler daha yüksek çözünürlüğe sahip olacağı yönündeydi ama 415 ppi pixel yoğunluğu ve geliştirilmiş Amoled ekran kalitesinin Samsung Galaxy S4'ten daha iyi olduğunu söylemek mümkün.

-Daha uzun pil ömrü

Kullanılan pil 2800 mAh gibi yüksek bir değere sahip ve Samsung Galaxy S5 enerji tüketimi konusunda da daha cimri. 'Ultra güç tasarruf modu' ile pilin bitmek üzere iken ekran siyah beyaz hale getirilip düşük parlaklık seviyesine alınıyor, gereksiz bütün sensörler ve bağlantıları da kapatarak telefona 10 saate kadar daha bekleme ömrü kazandırılıyor.

-Daha iyi kamera

Samsung Galaxy S5, 2 MP ön ve 16 MP arka kameraya sahip. Yüksek hızda odaklama yapabilme özelliği ile 0.3 saniyede fotoğraf çekebiliyor. HDR, yani efekti uygulamadan önce fotoğrafın nasıl görüneceğini gösterebilmesi gibi yeni bir özellik de eklenmiş. Samsung Galaxy S5, video çekim modunda 2160p@30fps değeri ile bir önceki modelinde yakaladığı çözünürlük değerini de ikiye katlamış.

FİYAT VE ÖZLELLİKLERİ


Samsung Galaxy S5'in fiyatı ve çıkış tarihi

Barcelona Teknoloji Fuarı'nda yüzünü gösteren yeni Samsung Galaxy S5'in satış fiyatının ne olacağına dair ilk işaretler ortaya çıktı.

Henüz piyasaya sürülmeyen telefonla ilgili bu merakı Amazon İspanya bir nebze olsun giderdi.

Galaxy S5'in 16 GB'lik sürümünü ön siparişe sunan ve satıcıyı Samsung olarak gösteren Amazon İspanya, fiyatı 729 Euro olarak belirtti.

11 Nisan'da 150 ülkede satışa çıkacak telefonu ön siparişe koyan başka siteler de oldu.

S5 için önsipariş fiyat aralığı 667,3 euro ile 729 euro arasında değişiyor.

Bu fiyatların Türkiye için geçerli olması beklenmiyor. Yüksek vergiler nedeniyle S5'in Türkiye'deki maliyetinin daha da artacağını göz önünde bulundurmak gerekiyor. Ayrıca cep telefonlarında taksitin kalkması nedeniyle S5'in Türkiye'deki satışının S4'e oranla nasıl olacağı da merak ediliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...