Beklenen yağmur İstanbul'da - İşte son hava durumu raporu

Beklenen yağmur İstanbul'da - İşte son hava durumu raporu

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Yarın havalar nasıl olacak, İstanbul'da havalar nasıl yağmur ne kadar sürecek. İşte 5 günlük meteoroloji hava tahmin raporu.

İstanbul'da yağışsız geçen kış aylarının ardından beklenen yağmur akşam saatlerinde etkili olmaya başladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul için sağanak yağmur uyarısı yapmıştı. İstanbul'da akşam saatlerinde başlayan sağanak yağmura vatandaşlar hazırlıksız yakalanırken, yağmurla beraber ana halterlerde yoğun trafik oluştu.

D-100 Karayolu Cevizlibağ mevkiinde yağmurun da etkisiyle trafik zaman zaman durma noktasına gelirken vatandaşlar başta Metrobüs olmak üzere toplu taşıma araçlarına akın etti. Avrupa yakasında etkili olan yağmur şu sıralar aralıklarla yağmaya devam ediyor.

Meteoroloji İstanbulluları saat 17.00 için uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan "meteorolojik uyarı"ya göre, İstanbul'da akşam saatlerinde sağanak yağış bekleniyor.

Meteorolojinin yaptığı açıklama şöyle: Bugün akşam saatlerinden itibaren (17:00-24:00 TSİ arası) İstanbul'da sağanak yağmurun etkili (10-25 mm) olacağının tahmin edildiğinden, ulaşımda aksama ve küçük çaplı "su baskını" gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

METEOROLOJİ'DEN DENİZCİLERE FIRTINA UYARISI

Bodrum-Kaş açıklarında fırtına beklendiği uyarısında bulunuldu. Meteoroloji Bölgesel Tahmin Merkezi, Bodrum-Kaş açıklarında fırtına beklendiği uyarısında bulundu. Bölgesel Tahmin Merkezinden yapılan açıklamaya göre, bölgede hava sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Yağışlar Muğla il genelinde ve Antalya'nın merkez ve batı ilçelerinde kuvvetli olacak. Hava sıcaklığı sahilde 1-2 derece azalacak, iç kesimlerde ise 1-2 derece artacak. Rüzgar güney yönlerden orta, yer yer kuvvetli, yağış anında zaman zaman fırtına şeklinde esecek. Denizlerde rüzgar güney yönlerden 4 ile 6, Bodrum-Kaş arası öğleden sonraya kadar 6 ile 8, gece saatlerinden itibaren kuzey yönlerden 2 ile 4 kuvvetinde esecek. Hava, zaman zaman kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Görüş, yağış anında 1 kilometreye kadar düşecek.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Balıkesir'in Edremit Körfezi ve çevresinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Çanakkale çevrelerinde güney yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kıyı Ege, Aydın, Denizli'nin güney ilçelerinde kuvvetli, İzmir ve Muğla çevrelerinde ise yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; güney yönlerden kuvvetlice (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz'in aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren Burdur, Isparta'nın güneyinde kuvvetli, Antalya çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Batı Akdeniz'de güney yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Eskişehir ve Konya ile Ankara'nın batı ilçeleri ile zamanla bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin güney kesimlerinde güney yönlerden kuvvetlice (30-40 km/saat) esmesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde bölgenin batısı ile zamanla bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde Çorum çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı ile beraber yer yer sis hadisesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...