Başbuğ tahliye oldu (İlker Başbuğ kimdir ne zaman çıkacak)

Başbuğ tahliye oldu (İlker Başbuğ kimdir ne zaman çıkacak)

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

İlker Başbuğ tahliye edildi. Avukatın başvurusu mahkeme heyetince değerlendirildi İlker Başbuğ için tahliye kararı çıktı. İşte gelişmeler...

İLKER BAŞBUĞ KİMDİR - "1962 yılında Kara Harp Okulundan, 1963 yılında Piyade Okulundan mezun olmuştur. 1971 yılına kadar Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı çeşitli birliklerde Takım ve Bölük Komutanlığı yapan Orgeneral Başbuğ, 1973 yılında Kara Harp Akademisini kurmay subay olarak bitirdikten sonra; Genelkurmay Plan Harekât Daire Başkanlığında Karargâh Subaylığı, Kara Harp Akademisi Öğretim Üyeliği, Belçika / Brüksel'de NATO Uluslararası Askerî Karargâhında Cari İstihbarat Plan Subaylığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Plan ve Prensipler Başkanlığı Savunma Araştırma Şube Müdürlüğü ve 51'inci Piyade Tümeni 247'nci Piyade Alay Komutanlığı görevlerini yürütmüştür.

İngiltere Kara Harp Akademisi ve NATO Savunma Kolejini de bitiren Orgeneral İlker Başbuğ, 1989 yılında Tuğgeneralliğe terfi etmiştir. Tuğgeneral rütbesi ile Belçika / Mons'ta Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Karargâhında (SHAPE) Lojistik ve Enf. Daire Başkanlığı ile 1'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı görevlerinde bulunmuş, 1993 yılında Tümgeneralliğe terfi etmiştir. Tümgeneral rütbesi ile Jandarma Asayiş Komutan Yardımcılığı ve Belçika / Mons'ta Millî Askerî Temsil Heyeti (NMR) Başkanlığı görevlerinde bulunmuş, 1997 yılında Korgeneralliğe terfi etmiştir. Korgeneral rütbesi ile 2'nci Kolordu Komutanlığı ve Millî Güvenlik Kurulu Genel Sekreter Başyardımcılığı görevlerinde bulunmuştur.

2002 yılında orgeneralliğe terfi eden İlker Başbuğ 2002-2003 yıllarında Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı, 2003-2005 yılları arasında Genelkurmay İkinci Başkanlığı, 2005-2006 yıllarında Birinci Ordu Komutanlığı görevlerini müteakip 2006 yılı atamaları ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na atanmıştır.

Orgeneral İlker Başbuğ, 2008 yılı Yüksek Askerî Şûra kararları ile Türk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı görevine getirilmiş ve 30 Ağustos 2010 tarihinde yaş haddinden emekli olmuştur.

İlker Başbuğ; TSK Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası, TSK Üstün Hizmet Madalyası ve TSK Şeref Madalyası sahibidir.

Emekli olduktan sonra yazarlığa atılıp, "Terör Örgütlerinin Sonu" isimli kitap yazmıştır.[8]. "20inci Yüzyılın En Büyük Lider: Mustafa Kemal" adlı ikinci kitabını cezaevinde tamamlamıştır. Yayımlandığı ay Türkiye'de en çok satanlar listesinde ikinci sırada yer almıştır.[9] Bir önceki kitabının devamı niteliğinde olan "20inci Yüzyılın En Büyük Lider: Atatürk" isimli üçüncü kitabı, Kasım 2012 tarihinde yayımlanmıştı

CEZAEVİNDE 3 KİTAP YAZDI

İlker Başbuğ'un, Silivri Cezaevi'ndeki koğuş arkadaşları emekli Orgeneral Hurşit Tolon ve emekli Orgeneral Tuncer Kılınç oldu. İlker Başbuğ cezaevindeki tutukluluk sürecinde 20. Yüzyılın En Büyük Lideri: Mustafa Kemal, 20.Yüzyılın En Büyük Lideri: Atatürk ve Suçlamalara Karşı Gerçekler adlı 3 kitap yazdı.

İlker Başbuğ, son kitabında tutuklanacağına dair haberi 1 hafta öncesinden 28 Aralık akşamı güvenilir bir kaynaktan öğrendiğini söylerken, 'Ortada çalınan kocaman 2 yıl var. Benim hayatımdan, ailemin hayatından ve yakınlarımın sevdiklerimin yaşamından çalınan kocaman 2 yıl...Daha bu hırsızlık, gasp ne kadar devam edecek onu da bilmiyorum. Benden 2 yıl çaldılar ama yaşamından daha fazla çalınan o kadar kişi var ki, onları unutmak mümkün mü ? Siyaset, sadece konuşarak ve seyrederek sınıfta kaldı. Medya, gerçeklere dokunmaktan çekinerek sınıfta kaldı. Türk Silahlı Kuvvetleri, muazzafı ve emeklisi ile silah arkadaşlarına vefasızlık göstererek sınıfta kaldı' şeklinde ifadeler kullandı.

DEVRE ARKADAŞININ OĞLU AVUKATI OLDU

İlker Başbuğ, Ergenekon davası sırasında bir kez konuştu. Onda da yargılamayı yapan heyetin yüzüne bakmamayı ve onlara hitap etmemeyi tercih etti. Bu konuşmasında Socrates'den alıntılar yaptı. İlker Başbuğ'u tutukluğu süresince devre arkadaşı emekli Albay Ahmet Sezer'in oğlu avukat İlkay Sezer savundu.

IŞIK KOŞANER YAZILI TANIKLIK YAPTI

Mahkemenin tanık olarak dinlemediği emekli Orgeneral Işık Koşaner, İlker Başbuğ için yazılı tanıklık yaptı.Işık Koşaner yazılı tanıklığında, "Emekli Orgeneral Sayın İlker Başbuğ'un Genelkurmay Başkanı, benim Kara Kuvvetleri Komutanı olduğum dönemde Sayın Başbuğ'un anayasa ve yasal mevzuat ile tanımlanmış görevinin dışına çıktığına şahit olmadım, herhangi bir duyum almadım" dedi.

TAHLİYE YOLU AÇILDI

Cezaevinde yazdığı şiirlere de son kitabı Suçlamalara Karşı Gerçekler adlı kitabında yer veren İlker Başbuğ'un tutukluluğunun 1'nci yılında yaptığı açıklamada 'Türk Ordusunu komuta etmiş birisinin, arkadaşlarıyla birlikte, 'terör örgütü kurmak ve yönetmek' suçlamasının utanç verici ağırlığını, Türk Milleti adına yargılama yetkisine sahip yargı erki daha ne kadar taşımaya devam edecektir' şeklindeki sorusu dün cevabını buldu. Anayasa Mahkemesi, İlker Başbuğ'un yaptığı başvuruyu karara bağladı. Yüksek Mahkeme, Başbuğ'un "kişi hak ve hürriyetlerinin ihlal edildiğine" karar verdi. Karar gerekçesini ise şöyle açıkladı; "İlker Başbuğ'un özgürlükten yoksun bırakmanın hukuki olmadığı iddiasının, "yerel mahkemece etkili bir şekilde incelenmeden reddedilmesi ve mahkumiyete ilişkin gerekçeli kararın açıklanmamasından" dolayı Yargıtay önüne götürülememiş olması nedenleriyle kişi hürriyeti ve güvenliğine ilişkin haklarının ihlal edildiğine karar verilmiştir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...