Sedat Peker tahliye oldu

Sedat Peker tahliye oldu

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Sedat Peker tahliye oldu. Ergenekon'dan tutuklu bulunan Sedat Peker bugün tahliye olurken bazı tutuklu sanıkların tahliye talebi ise reddedildi.

13. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon Davası sanıklarının tahliye taleplerini reddetti. Ancak Çağlayan Adliyesi'nde tahliye talepleri görüşülürken 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin bu kararı kafaları karıştırdı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Veli Küçük, Doğu Perinçek, Tuncay Özkan, Sedat Peker, Mustafa Levent Göktaş'ın da aralarında olduğu Ergenekon davası sanığı 33 kişinin tahliye taleplerini reddetti.

nbsp;İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıklar Mustafa Levent Göktaş, Mehmet Fikri Karadağ, Özkan Kurt, Ulaş Özel, İsmail Sağır, Mehmet Demirtaş, Hasan Ataman Yıldırım, Levent Ersöz, Muzaffer Tekin, Sedat Peker, Boğaç Kaan Murathan, Semih Tufan Gülaltay, Veli Küçük, Fikret Emek, Kemal Kerinçsiz, Serdar Öztürk, Yalçın Küçük, Aykut Metin Şükre, Ergün Poyraz, İbrahim Şahin, Kemal Aydın, Doğu Perinçek, Mehmet Bedri Gültekin, Turhan Özlü, Erkan Önsel, Hikmet Çiçek, Mehmet Deniz Yıldırım, Hasan Atilla Uğur, Tuncay Özkan, Durmuş Ali Özoğlu, Memet Zekeriya Öztürk, İsmail Yıldız, Oktay Yıldırım'ın tahliye taleplerini değerlendirdi. Mahkeme, söz konusu 33 kişinin tahliye taleplerini reddetti.

MAHKEME BAŞKANI: ÖYM'LERİN KALDIRILMASI ANAYASAYA AYKIRI

13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hasan Hüseyin Özese, Özel Yetkili Mahkemelerin (ÖYM) TBMM tarafından kaldırılmasının Anayasa'ya aykırı olduğunu açıkladı.

Özese, mahkemenin bu konu ile ilgili Anayasa Mahkemesi'ne başvuruda bulunduğunu söyledi.


Tuncay Özkan, Levent Göktaş ve Sedat Peker'e tahliye

Tuncay Özkan, Levent Göktaş ve Sedat Peker için tahliye kararı çıktı. Tuncay Özkan'ın kızı Nazlıcan Özkan, 1994 gündür ayrı olduğu babasının tahliye kararını ''Kavuşuyoruz... 1994'' tweet'iyle duyurdu. 13'üncü Ağır Ceza'nın ise talepleri reddetmesi dikkat çekti

gt; gt; 13'ÜNCÜ AĞIR CEZA İSE TALEPLERİ REDDETTİ!

Çağlayan Adliyesi'nde sanık avukatları açıklama yaptı. Avukat Serkan Günel, 21. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Tuncay Özkan ve Levent Göktaş hakkında tahliye kararı verdiğini iddia etti. Tuncay Özkan'ın kızı Nazlıcan, Twitter hesabından ''Kavuşuyoruz... 1994'' diye yazdı.

Avukatlar şunları söyledi:

Arkadaşlar biliyorsunuz gündem Ergenekon tutuklulukları üzerine. Başından beri savunma o yargılamada sanıkların mağdur olduğunu söylüyordu. İş farklı bir mecrada ilerliyor. Biliyorsunuz gerekçeli kararını yazmadı. Bu kararın yazılmamasını AYM bir mağduriyet olarak gördü ve Başbuğ'un hak ihlaline uğradığını tespit etti.

Bugün aynı mahiyette olan diğer sanıklarla ilgili olarak başvuru için çağlayan adliyesine geldik. Bizim savuma olarak bir an önce haksız durumun sona erdirilmesinden başka isteğimiz yok. 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin açıkladığı bir takım tartışmalara kesinlikle girmiyoruz. Biz sadece tutuklu olan insanların özgürlüklerine kavuşması noktasında çaba sarf ediyoruz. Dilekçelerimizi sunduk. Olumlu ya da olumsuz mahkemelerin vereceği karara saygı duymak için buradayız.

'13'ÜNCÜ AĞIR CEZA KENDİNİ HALA YÜRÜRLÜKTE GÖRÜYOR'

13. Ağır Ceza Mahkemesi belki kendisini hala yürürlükte var kabul ediyor olabilir ama bunun öyle olmadığını AYM'nin geçtiğimiz hafta mahkeme kararlarından gördük. Bütün avukat arkadaşlarımız, sabahtan beri bekliyor. Özellikle bası dosyalarda İstanbul 13 ağır Ceza'nın bilgisayarın bir tuşuna basmasını bekliyor. UYAP üzerinden görebilmek için, 13 ağır cezanın vereceği bir UYAP yetkisine muhtaçlar. O olmadığı sürece işlemler de tıkanıyor.

Türkiye Cumhuriyeti'nin yargı sistemi bu şekilde gündeme gelmemeli. Bu işler seri biçimde yürümeli. Kim ne söylerse söylesin olasn gene cezaevindekilere oluyor. Bizim bir an önce beklentimiz olumlu yada olumsuz adil verilecek kararlar

Yukardan gelen bilgilere göre 21'nci ağır mahkemesinin Levent Göktaş, Tuncay Özkan hakkında tahliye kararı mevcut.

Bilindiği üzere İstanbul eski Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi, yetkileri kaldırılmış ancak hala elindeki davaları devam ettirmek üzere, tasfiye halinde göreve devam etmekteydi. Ancak Başbuğ'un tahliyesinden sonra, cumhurbaşkanının onayladığı son yasayla birlikte, ÖYM'lerin tamamı el çekmek üzere kapatılmıştır. Dolayısıyla bu saatten sonra, ellerinde olan dosyaları devam ettirme şansları yoktur. Sadece ve sadece hüküm verilen dosyalarla ilgili kendilerine 15 günlük gerekçeli karar yazma süresi tanınmıştır.

Buradan çıkacak çeşitli mahkemelere dağılmış olan tahliye kararları hukuken geçerli kararlardır. Gözümüz kulağımız çıkacak tahliye kararlarında.

NAZLICAN ÖZKAN: KAVUŞUYORUZ

Tuncay Özkan'ın kızı Nazlıcan Özkan da tahliye kararını ''Kavuşuyoruz... 1994'' yazarak duyurdu.

SEDAT PEKER KİMDİR?

Sedat Peker 26 Haziran 1971 yılında Sakarya doğmuş olup uzun süre Almanya'da yaşayan Peker, Turancı olduğunu dile getirmektedir. Peker, Turancı bir site de kurmuş ve bu site ile Turan dünyasına ulaşılarak Türk Birliği'ne katkı sağlanılacağını dile getirmiştir. 1990 yılında T. Bülent Kılıç ile kurduğu bir oto firmasının servisinin dolandırılmasından ve ortağından ayrıldıktan sonra yasadışı örgüt kurarak birçok suça karışmıştır. 1997'de Rize'de kaçakçı Abdullah Topçu'yu öldürmek suçundan savcı karşısına çıkan ve serbest bırakılan Peker'in iki adamı, aynı davadan müebbet hapse mahkûm olmuştur.

Tehditle tahsilat yapmak, zorla alıkoymak, adam öldürmeye azmettirmek gibi suçlardan yedi ay boyunca aranan Peker, teslim olacağını bildirerek 19 Ağustos 1998'de Romanya'dan Türkiye'ye geldi. Eylül 1998'de Peker ve adamları hakkında 7,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açildı. Bu davadan yargılandığı sırada duruşmada "Eski bir milletvekili bana mesaj göndererek, "Mahkemede fazla artistlik yapmasın.", "Her şeyi size anlatmak istiyorum çünkü ben bunları anlatmazsam şüpheli bir şekilde intihar edebilirim" dedi.

12 sanıkla birlikte çete oluşturmak suçundan yargılandığı davada, 24 Mayıs 1999'da serbest bırakıldı. 12 Mart 2005 tarihinde İstanbul Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü tarafından yapılan Kelebek Operasyonu ile tutuklanmış ve İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava 31 Ocak 2007 tarihinde karara bağlanarak 14 yıl 5 ay 10 gün hapis cezasına çarptırılmıştır. Peker ayrıca örgüt kurmak, tehdit, iş yeri kurşunlama, yaralama, hürriyeti tehdit, yağma ve sahte kimlik kullanma iddiasıyla İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaktadır. Ergenekon davasında silahlı terör örgütü kurma suçuyla yargılanmakta olan Peker 10 yıl hapse mahkum edilmiştir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...