Bağımsızlığını ilan eden Kırım'a Kiev'den ültimatom

Bağımsızlığını ilan eden Kırım'a Kiev'den ültimatom

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Ukrayna'ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti'nde son gelişmeler:

Ukrayna'ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti'nde son gelişmeler: "Kırım Rusya'ya bağlansın mı?" sorusunun önümüzdeki hafta sonu halk oylamasına sunulacağı yarımadada, parlamento, bağımsızlık deklarasyonunu kabul etti.
nbsp;
Oturumda bulunan 81 milletvekilinden 78'inin oyuyla kabul edilen deklarasyon ile, referandumda halkın çoğunun "Evet" nbsp; cevabı vermesi halinde, Kırım'ın Rusya'ya bağlanmasının hukuki zemininin hazırlandığı belirtiliyor.
nbsp;
Kırım Parlamentosu Başkanı Vladimir Konstantinov konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu deklarasyon ile bağımsız bir devlet olduğumuzu ilan ettik. İleride Rusya'nın bir parçası haline geleceğiz" dedi.
nbsp;
Konstantinov ayrıca, Kırım Özerk Cumhuriyeti'nin ismindeki "özerk" kelimesinin kaldırılmasının ve yarımadanın Kırım Cumhuriyeti adını almasının gündemde olduğunu söyledi.
nbsp;
Bazı kamuyou arşatırmaları, Kırım'da halkın yüde 80'inden fazlasının referandumda Rusya'ya bağlanmaktan yana oy kullanacağına işaret ediyor.
nbsp;
Kiev'den ültimatom
nbsp;
Kırım'da yapılacak referandumun meşru olmadığını daha önce ilan eden Kiev yönetimi, Kırım halkına sandığa gitmeme çağrısı yaptı. Ukrayna Parlamentosu, Kırım Parlamentosu'nun, referandumu iptal etmemesi halinde feshedilebileceğini açıkladı.
nbsp;
Bu arada Kırım'ın birçok kentinde Kırım'ı Rusya'nın parçası olarak gösteren posteler ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in fotoğraflarının taşındığı gösteriler düzenlenmeye devam ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...