Twitter kapatıldı mı? Twitter yasağı ne zaman bitecek?

Twitter kapatıldı mı? Twitter yasağı ne zaman bitecek?

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Twitter kapandı. Twitter'a erişim gece yasaklandı. Twitter yasağı ne zaman bitecek? Başbakan Erdoğan Twitter açıklaması. Twitter kapatılma açıklaması...

Sosyal paylaşım sitesi 'Twitter'a erişim yasaklandı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, özel hayatın gizliliği ve kişilik haklarının ihlali nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti mahkemeleri tarafından Twitter'a erişimi engelleme kararı verildiğini bildirdi. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Mahkeme kararlarının uygulanması hususunda tüm iyi niyet çabalarımıza karşılık Twitter bu kararlara duyarsız kalmış ve mahkeme kararlarını tanımamıştır. Yurtdışı merkezli söz konusu internet sitesi Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinin vermiş olduğu kararları yok saymıştır. Bu nedenle, vatandaşlarımızın ileride telafisi mümkün olmayacak mağduriyetlerinin önlenmesi için başka bir seçenek kalmadığından mahkeme kararları doğrultusunda Twitter'a erişimin engellenmesi tedbiri uygulanmıştır" denildi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (TİB), vatandaşların şikayetleri üzerine, Twitter'da kişilik haklarının ve özel hayatın gizliliğinin ihlali nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerince erişimi engelleme kararları verildiğini bildirdi.

TİB'nden yapılan açıklamada, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın, 5651 sayılı kanun ve diğer ilgili mevzuat hükümlerine göre çalışmalarını yürüttüğü anımsatıldı.
Twitter kapatıldı mı? Twitter yasağı ne zaman bitecek?
Vatandaşların şikayetleri üzerine, Twitter'da kişilik haklarının ve özel hayatın gizliliğinin ihlali nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerince erişimi engelleme kararlarının verildiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu kararlar, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na ulaşmış ve başkanlığımız tarafından içeriğin çıkarılması Twitter'dan istenmiştir. Ancak, mahkeme kararlarının uygulanması hususunda tüm iyi niyet çabalarımıza karşılık Twitter bu kararlara duyarsız kalmış ve mahkeme kararlarını tanımamıştır. Yurt dışı merkezli söz konusu internet sitesi Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinin vermiş olduğu kararları yok saymıştır.

Bu nedenle, vatandaşlarımızın ileride telafisi mümkün olmayacak mağduriyetlerinin önlenmesi için başka bir seçenek kalmadığından mahkeme kararları doğrultusunda Twitter'a erişimin engellenmesi tedbiri uygulanmıştır. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı, hukuk devleti ilkesi çerçevesinde mahkeme kararlarını uygulamakla yükümlüdür."

Açıklamada, yurt dışı merkezli söz konusu internet sitesinin, Türk mahkemelerinin kararlarına uyarak hukuka aykırı içerikleri çıkardığı takdirde, tedbir amaçlı uygulanan erişimin engellenmesine son verileceği bildirildi.

Twitter yetkilileri mahkeme kararlarına duyarsız

Başbakanlık Basın Müşavirliği, Twitter yetkililerinin, bazı linklerin kaldırılmasına ilişkin mahkeme kararlarının uygulanması konusunda duyarsız kaldığını bildirdi.

Başbakanlık Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Bursa mitingindeki konuşmasında, Twitter hususunda kullandığı ifadelerde, hukuki bir duruma işaret edildiği belirtildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Halihazırdaki durumda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının bazı linklerin kaldırılmasına ilişkin mahkemelerden çıkarmış oldukları kararların uygulanması konusunda Twitter yetkililerinin duyarsız kaldıkları bir süreç söz konusudur. Nitekim bu süreç zarfında mahkeme kararları doğrultusunda Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı gerekli girişimlerde bulunmuş ancak Twitter yetkilileri bu taleplere duyarsız kalmıştır.

Mahkeme kararlarını umursamama, hukukun gereğini yerine getirmeme biçimindeki bu tutumda bir değişiklik gözlenmemesi halinde, vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek için teknik olarak, Twitter'e erişimin engellenmesinden başka çare kalmayabileceği belirtilmektedir.

Başbakanımız da Bursa'daki konuşmasında bu olguya dikkati çekmiş bulunmaktadır."

Twitter'dan 'inceliyoruz' açıklaması

Twitter'ın ABD'nin San Francisco kentindeki merkezinden bir açıklama geldi.

Savcılık kararıyla Türkiye'de Twitter'a koruma tedbiri koyulmasının ardından (HABERE GİT) Twitter'dan bir açıklama geldi.

Şirket, "Türkiye'deki servislerimize erişimin engellendiğine ilişkin haberleri araştırıyoruz" dedi.

Twitter'ın ABD'nin San Francisco kentindeki merkezinden yapılan açıklamada, kullanıcıların cep telefonlarındaki SMS özelliklerini kullanarak tweet gönderebileceği belirtildi.

Ayrıntılı bir açıklama yapmayan şirket, "Türkiye'deki servislerimize erişimin engellendiğine ilişkin haberleri inceliyoruz" demekle yetindi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...