Kaan Ayhan'a Milli Takım'a geliyor, Terim Almanya'dan kaptı

Kaan Ayhan'a Milli Takım'a geliyor, Terim Almanya'dan kaptı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Türkiye, Schalke'de oynayan Kaan Ayhan'ı Alman'yanın elinden kaptı.

Türkiye Futbol Direktörlüğü görevine başladıktan sonra Avrupa'nın dört bir yanında genç gurbetçileri milli takıma kazandırmak için atağa kalkan Fatih Terim, Almanya'nın gelecek vaat eden bir ismi daha Ay-yıldızlı takımımıza kazandırdı. Bundesliga'da Schalke 04 forması giyen Kaan Ayhan, Braunschweig ile oynadıkları mücadelenin ardından Almanya'yı değil, Türkiye'yi seçtiğini açıkladı.Uzun yıllardır defans bölgesinde problem çeken ve son dönemde Semih Kaya ve Ömer Toprak ikilisi ile birlikte biraz olsun istikrar yakalayan Türkiye'nin geleceği için Ayhan'ın öneminin farkında olan Terim'in ekibi, oyuncunun kendisi ve ailesi ile görüşerek milli takım tercihinde etkili oldu. Almanya U17 Milli Takımı'nda görev alan, ancak Türkiye için oynamak istediğini yakın çevresine birçok kez belirten 19 yaşındaki oyuncu da, ilgi sonrasında seve seve Ay-yıldızlı takımımızı seçti. Schalke 04'te bu sezonla birlikte A Takıma yükselen ve zaman zaman forma şansı bulan yıldız adayı, Galatasaray izleme komitesinin de yakından takip ettiği oyuncular arasıdna yer alıyor. Yaklaşık 1,5 sezondur genç oyuncunun peşinde olan sarı-kırmızılılar, Koray Günter'in ardından Almanya'da altyapı eğitimi almış bir stoperi daha renklerine bağlamak için girişimlerde bulunuyor.

Alman ekibinin 18 mart günü Real Madrid ile oynadığı Şampiyonlar Ligi 2. Tur mücadelesinde ilk 11'de görev alarak bir ilki yaşayan 1,84'lük oyuncu, son haftada Braunschweig mücadelesinde de sahaya çıkan kadroda yer aldı. Hocası Jens Keller'in kendisinden çok şeyler beklediğini açıkladığı Kaan Ayhan'ın bonservis bedeli ise el yakıyor. Sezon başında sözleşmesini 2017 yılına kadar uzatan 1994 doğumlu futbolcunun bonservisi için 5 milyon euroluk bir rakam telaffuz ediliyor.
(Sporx)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...