Liderler Başbakan Erdoğan'ı kutladı

/ Kaynak: AA
Liderler Başbakan Erdoğan'ı kutladı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / AA

Dün yapılan yerel seçimlerden zaferle çıkan Başbakan Erdoğan'a tebrik telefonları yağıyor.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Pakistan Başbakanı Nevaz Şerif, AK Parti'nin yerel seçimlerindeki başarısından dolayı AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak tebrik etti.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu ve Pakistan Başbakanı Şerif'in, Erdoğan'ı telefonla aradı.

Erdoğan, AK Parti genel merkezinde Aliyev, Eroğlu ve Şerif ile telefonda görüştü.

Liderler, AK Parti'nin yerel seçimlerdeki başarısından dolayı Erdoğan'ı kutladı ve başarı dileklerini iletti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de bugün öğle saatlerinde Erdoğan'ı arayarak tebrik etmişti.

Dünyaya Kafa Tutan Adam, Erdoğan'ı Aradı

Dünyanın en güçlü liderleri arasında yer alan Putin, Erdoğan'ı arayarak tebrik mesajını iletti. Putin, Ukrayna'dan Kırım'ı hiçbir ülkenin tutumunu dikkate almadan kendisine kattı. Ukrayna konusunda Türkiye ile görüş ayrılığında olan Putin, Erdoğan'ı arayarak zaferini kutladı. Erdoğan'ın büyük zaferini ilk kutlayan Putin oldu.

Dün gerçekleştirilen yerel seçimler sonrası Başbakan Erdoğan'ı kazandığı zaferden dolayı ilk arayan isim Putin oldu. Putin Başbakan Erdoğan'ı arayarak zorlu sınavdan başarıyla geçtiği için tebrik etti.

Kremlin Sarayı'ndan yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak, 30 Mart yerel seçimlerde partisinin elde ettiği ikna edici başarısını kutlamıştır. Putin ayrıca Türkiye Başbakanı ile ikili ilişkileri de ele almış, derinleşen işbirliğinin daha da geliştirilmesi için temasların yoğunlaştırılması hususunda hemfikir olmuştur."

Putin'in yanı sıra Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegoviç de Türkiye'deki yerel seçimlerde elde ettiği başarı dolayısıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik etti. İzzetbegoviç, yayımladığı mesajda, Ak Parti'nin, yerel seçimlerden "muhteşem bir zaferle" çıktığını belirtti.

AK Parti'nin elde ettiği zaferin, Türkiye'nin birçok kentinde olduğu gibi Bosna Hersek'te de coşkuyla kutlandığını ifade eden İzzetbegoviç, Erdoğan'ı ve partisini tebrik ettiğini kaydetti. İzzetbegoviç, "AK Parti'nin her seçim yarışını, sanki partimiz Demokratik Eylem Partisi'nin (SDA) yarışıymış gibi heyecanla takip ediyoruz. Kardeş ülke Türkiye'nin her başarısına, kendimizin başarısıymış gibi seviniyoruz. Tıpkı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemiz ve onun vatandaşları için pozitif ve yapıcı işler yapmaya devam edeceğinize inanıyorum" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...