Uzmanlar uyardı: Deprem devam edecek!

Uzmanlar uyardı: Deprem devam edecek!

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

İstanbul'da deprem! Merkez üssü Ege Denizi'nde olan 6.5 büyüklüğünde deprem Türkiye'yi adeta sarstı. Çanakkale merkez ve illerinde toplam 86 kişi yaralandı

İstanbul'da saat: 12.25 sularında deprem meydana geldi. Yetkililer depremin merkez üssünün Ege Denizi'nde olduğu ve büyüklüğünün 6.5 olduğunu bildirdi. Uzmanlar ise depremin ardından son bilgilendirmeyi gerçekleştirdi. Uzmanlar depremin devam edeceğini söyledi. Marmara, Akdeniz ve Ege Bölgesi saat 12.26'da şiddetli depremle sallandı. Deprem Bolu'dan Edirne'ye, İstanbul'dan İzmir'e, Çanakkale'den Eskişehir'e kadar geniş bir alanda hissedildi.


NTV'nin haberine göre, Çanakkale merkezde 41, Gelibolu'da 30, Gökçeada'da 15 yaralı olduğu bildirildi. Deprem birçok yerde paniğe neden olurken, binalardan atlayanlar ve bu nedenle yaralananlar oldu. Şarköy'de binadan atlarken yaralanan 5 kişi hastaneye kaldırıldı. Deprem ilk belirlemelere göre başta Gökçeada olmak üzere Edirne ve Çanakkale'nin bazı yerleşim merkezlerinde binalarda hasara neden oldu. Gökçeada'da bazı çürük binaların çatılarında çökme oldu, 3 kişinin de yaralandığı belirtiliyor.




ÇANAKKALE'DE YIKILAN BİNA YOK, 30 KİŞİ YARALANDI
Çanakkale merkezde bazı binalarda çatlaklar oluştu. Depremin paniğiyle kendilerini dışarıya atanlardan yaralananlar olduğu, hastaneye kaldırıldıkları bildirildi. Çanakkale merkezde ilk belirlemeye göre yıkılan bina yok. Vatandaşların bilgi olmak için telefonlara sarılması nedeniyle özellikle GSM hatlarına ulaşılamadı. Çanakkale ilçelerinde de binalardan atlayıp yaralananlar olduğu öğrenildi, 30'a yakın kişinin hastaneye kaldırıldığı belirtildi. nbsp;Çanakkale'nin Gelibolu, Lapkesi ilçelerinde de bazı eski binalarda çatlak olduğu, panikle kaçarken yaralananlar bulunduğu bildirildi




GÖKÇEADA'DA DEPREMİ YAŞAYAN VATANDAŞ ANLATTI: KAYALAR SALLANDI
Vatandaşlar deprem anını böyle anlattı: nbsp;Deniz kenarındaydım. Kayalar sallanmaya başladı, korkuyla kaçışmaya başladık.
Kayalar altımızdan kaymaya başladı. 20 - 25 saniye sürdü. Kayaların altından inanılmaz bir uğultu gelmeye başladı. Şehir merkezine geldim. Binalarda ve insanlarda gözle görülür bir şey görmedim. Ama herkes sokaklarda büyük panik var. nbsp;Binalarda bir sıkıntı görünmüyor. Kaleköy, Bademliyi net gördüm hiçbir şey yok.




TABAKLAR BARDAKLAR KIRILDI
Gökçeada'da deprem anını yaşayan başka bir vatandaş büyük panik yaşadıklarını ve o sırada evdeki kitaplığın devrildiğini, tabak ve bardakların kırıldığını belirtti.




4 .KATTAN ATLADI
Ege Denizi'nde saat 12.25'te meydana gelen 6,5 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Balıkesir'de pek çok vatandaş, ev ve iş yerlerini terk etti. Balıkesir'de de hissedilen deprem nedeniyle halk, sokaklara döküldü. Kentte bazı iş yerlerinin camları kırıldı. Ayrıca cep telefonlarıyla iletişim, kesintiye uğradı. Edremit ilçesinde bir vatandaş, panikleyerek yaşadığı binanın 4'üncü katından atlaması sonucu yaralandı. Kimliği henüz belirlenemeyen kişinin, 112 Acil Servis ekiplerince Edremit Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı bildirildi.




AFAD'DAN DEPREM AÇIKLAMASI
AFAD, Ege Denizi'ndeki depremden sonra ufak çaplı hasar oluştuğunu herhangi bir can kaybına neden olmadığını bildirdi. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD), Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Ege Denizi'nde meydana gelen 6.5 büyüklüğündeki depremin ardından Gökçeada ve Edirne'de bazı binaların çatılarında ufak çaplı hasarların bildirildiğini, depremin herhangi can kaybına neden olmadığını açıkladı.AFAD, depremden sonra, büyüklüğü 3.0 ile 5.3 olan onlarca artçı depremin meydana geldiğini, artçı deprem aktivitesinin yoğun şekilde devam ettiğini bildirdi.
AFAD, 12.25'te başlayan sarsıntıların 15 adet olduğunu bildirdi. AFAD'dan yapılan açıklamaya göre sarsıntıların saatleri, büyüklükleri ve merkez üsleri şu şekilde;


- Saat: 12.25, Büyüklük: 6.5, Merkez üssü: Ege Denizi
- Saat 12:31, Büyüklük: 5.3, Merkez üssü: Saros Körfezi
- Saat: 12.33- Büyüklük: 4.4, Merkez üssü: Saros Körfezi
- Saat: 12.40, Büyüklük: 3.8, Merkez üssü: Semadirek açıkları
- Saat: 12.42, Büyüklük: 3.4, Merkez üssü: Eceabat açıkları
- Saat: 12.48, Büyüklük: 3.1, Merkez üssü: Çanakkale Boğazı
- Saat: 12.48, Büyüklük: 3.6, Merkez üssü: Ege Denizi
- Saat: 12.54, Büyüklük: 3.5, Merkez üssü: Gökçeada açıkları
- Saat: 13.05, Büyüklük: 3.3, Merkez üssü: Gökçeada açıkları
- Saat: 13.05, Büyüklük: 3.4, Merkez üssü: Saros Körfezi
- Saat: 13.05, Büyüklük: 3.4, Merkez üssü: Gökçeada açıkları
- Saat: 13.05- Büyüklük: 3.4, Merkez üssü: Saros Körfezi
- Saat: 13.11, Büyüklük: 4.6, Merkez üssü: Eceabat açıkları
- Saat: 13.18, Büyüklük: 3.3, Merkez üssü: Gökçeada açıkları
- Saat: 13.35, Büyüklük: 4.3, Merkez üssü: Eceabat açıkları


İSTANBUL VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA
İstanbul Valisi Mutlu: İstanbulumuzla ilgili herhangi bir olumsuz bilgi şu ana kadar intikal etmemiştir. Bilgi toplamaya devam ediyoruz. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Ege Denizi açıklarında meydana gelen 6.5 büyüklüğündeki depremin ardından süratle bütün ilçelerden geri dönüşler aldıklarını belirterek, "İstanbul'da herhangi bir can ve mal kaybı yok. Hayat normal devam ediyor" dedi. Mutlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ege Denizi'nde saat 12.25'te 6.5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini hatırlatarak, depremin İstanbul'da da hissedildiğini söyledi. Süratle depremin merkez üssünün neresi olduğunu belirlemeye çalıştıklarını, Gökçeada ve açıkları olduğunu öğrendiklerini ifade eden Mutlu, şu bilgileri paylaştı:
"İstanbul genelinde de özellikle Marmara Denizi kıyıları daha yoğun, kuzey ilçelerde daha az şiddette olmak üzere deprem hissedildi. Süratle bütün ilçelerden geri dönüşler aldık. Merkez üssüne daha yakın olduğu için Silivri ve Avcılar öncelikle olmak üzere 39 ilçe arandı ve herhangi bir olumsuzluk olmadığı bilgisine ulaşıldı. İstanbul'da herhangi bir can ve mal kaybı yok. Bu bilgileri aldıktan sonra rahatladık. Şu anda herhangi bir sıkıntı yok. Hayat normal devam ediyor. Halk, depremin ilk dakikalarında paniklese de şu anda ortam sakin. Hepimize geçmiş olsun. Allah bizleri deprem ve her türlü afetten korusun."


Uzmanlardan ilk yorum: 'Deprem devam edecek'
Deprem sonrası uzmanlardan da ilk açıklamalar gelmeye başladı. Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Bu deprem sürpriz değil. 15-20 km'lik kırık oluşmuş olabilir. Öncü deprem gibi gözükmüyor." dedi. Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şener Üşümezsoy,'' Küçük artçı depremler olabilir" dedi. UDİM Müdürü ve Deprem Uzmanı Prof. Dr. Doğan Kalafat, "Deprem büyük bir alanda hissedildi. Kuzey Ege en aktif yerler arasında" dedi. Uzman görüşüne göre bundan sonra da artçılar olmaya devam edecek. Büyüklükleri ise 6.4'ü aşmayacak.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...