'Rusya ile masaya oturacağız'

'Rusya ile masaya oturacağız'

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Çikolata devi olarak bilinen iş adamı Petro Poroshenko Pazar günü cumhurbaşkanlığını ilan ettikten sonra yemin etti ve konuşma yaptı.

Ukrayna'da Pazar günü yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinden yüzde 53,7'lik oyla galip gelen Petro Poroshenko, "Ukrayna krizine çözüm üretmek için Rusya ile masaya oturacağız" dedi. nbsp;Yaptığı konuşmada ülkenin doğusunda yaşanan krize değinen Poroshenko, krize çözüm üretmek için askeri operasyonları daha etkili hale getireceğini ve Rusya'dan krize çözüm sağlamak için yardım alacağını belirtti. nbsp;
Poroshenko yaptığı konuşmada, Ukrayna'nın Cumhurbaşkanı olarak en büyük önceliğinin ülkenin doğusunda Rus yanlılarının ayaklanmasıyla başlayan kriz olduğunu vurguladı. Rus yanlısı isyancılara karşı başlatılan anti-terörist operasyonun devam edeceğini belirten Poroshenko, operasyonların daha etkili bir hale geleceğini dile getirdi. Bununla birlikte Rusya'dan da krizle ilgili yardım alacağını belirten Poroshenko, Haziran ayının ilk yarısında Rus yetkililerle masaya oturacağını ve krize çözüm üretmeye çalışacağını kaydetti. Poroshenko yaptığı açıklamada, "Rusya bizim en büyük komşumuz, savaşı durdurmak ve bütün Ukrayna'da barışı sağlamak için bunu göz ardı edemeyiz. Ukrayna'da barışı sağlamak için Rusya'nın ve Rus liderlerin katılımı şart" şeklinde konuştu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin geçen hafta St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forum'unda yaptığı açıklamada Ukrayna'da düzenlenecek olan cumhurbaşkanlığı seçimlerine saygı duyacaklarını ifade etmişti. nbsp;Cumhurbaşkanlığı seçimlerini büyük üstünlükle kazanan Poroshenko, yüzde 53,7'lik oranla seçmenlerin yarısından fazlasının oyunu kazanmayı başardı. Poroshenko'nun en yakın rakibi Ukrayna eski Başbakanı Yulia Tymonshenko ise sadece 13,1'lik oy alabildi. Ukrayna'nın yeni Cumhurbaşkanı Perto Poroshenko ünlü bir iş adamı ve milyarder. Poroshenko 2009 ile 2010 yıllarında Ukrayna Dışişleri Bakanı olarak görev almıştı. Poroshenko, 2012 yılında Ekonomi ve Ticaret Bakanı olarak görevine devam etmişti. Birçok çikolata fabrikasına sahip olan Petro Poroshenk Ukrayna'da "Çikolata Kralı" olarak isimlendiriliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...