Hurşit Tolon tahliye oldu (Hurşit Tolon kimdir)

Hurşit Tolon tahliye oldu (Hurşit Tolon kimdir)

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Zirve Yayınevi Davası'nda tutuklu bulunan Emekli Orgeneral Hurşit Tolon hakkında verilen tahliye kararından sonra cezaevinden çıktı. (Hurşit Tolon kimdir)

Malatya'daki Zirve Yayınevi davasında örgüt lideri olduğu gerekçesiyle uzun bir süreden beri tutuklu yargılanan emekli Orgeneral Hurşit Tolon hakkında tahliye kararı verildi. Malatya'da 3 misyonerin öldürüldüğü Zirve Yayınevi davası dosyasına bakan Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi, dosya üzerinde yaptığı inceleme sonucunda verdiği ara kararında örgüt lideri olarak yargılanan ve dava kapsamında Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan emekli Orgeneral Hurşit Tolon ile birlikte tutuklu sanıklar emekli Albay Mehmet Ülger, Binbaşı Haydar Yeşil, Öğretim Görevlisi Ruhi Abat, Uzman Çavuş Mehmet Çolak, Astsubay Murat Göktürk, Astsubay Abdullah Atılgan, Varol Bülent Aral, Astsubay Adil Akçay, Levent Ercan Gelegen hakkında tahliye kararı verdi. nbsp;"Zirve Yayınevi Davası'nda hakkında tahliye kararı verilen emekli Orgeneral Hurşit Tolon, cezaevinden çıktı.Zirve Yayınevi Davası'nda tutuklu bulunan Emekli Orgeneral Hurşit Tolon hakkında tahliye kararı verildi.Ergenekon Davası'nda hapis cezası alan ve uzun tutukluluk nedeniyle bu davadan tahliyesine karar verilen emekli Orgeneral Hurşit Tolon, Zirve Yayınevi'ndeki cinayetlere ilişkin görülen davada da tutuklu olduğu için cezaevinden çıkamamıştı.Hurşit Tolon'un avukatı İlkay Sezer, Ergenekon davasında tahliye kararı verilmesinin ardından, Zirve Yayınevi'ndeki cinayetlere ilişkin davada da tahliye kararı verilmesi için Malatya Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurdu.Mahkeme, Tolon'un bu davadan da tahliyesine karar verdi. Tolon, mahkemenin tahliye kararından sonra işlemlerinin tamamlanmasının ardından avukatı İlkay Sezer ile Silivri Cezaevi'nden çıkış yaptı.Cezaevi önünde basına açıklama yapan Tolon, şöyle konuştu: "Elbette söylenecek çok şey var ama öncelikle belirtmek isterim ki, zihinlerinde ve gönüllerinde böyle büyük bir kumpasın, böyle bir tertibin, böyle bir katakullinin mağduru olmuş Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yüzlerce yurtsever evladı, kahraman evladı, aydınlar, yazarlar, düşünürler, öğretim üyeleri, akademisyenler, bu bulunduğumuz yerde -yakında göreceksiniz bir adaletsizlik müzesi olacak olan bu yerde- çok haksızlıklara uğradık. Bütün bu haksızlıklara yüce milletimiz vicdanında ve gönlünde 'hayır' dedi. Kar, kış, kıyamet demeden, hiçbir yılgınlık göstermeden ülkenin her yanında koşup gelip bizi destekledi. İşte bugün huzurunuzda bize daima o gücü, o kuvveti veren ve bizim suçsuzluğumuza inanan yüce milletimizin vefakar, cefakar yürekli insanlarına da teşekkürü borç biliyorum. Pek çok olumsuzluğa, kötü örneğe rağmen bu ülkede halen vicdanlı, Allah korkusu olan, bağımsız ve adil yargılamayı şiar edinmiş yargı mensuplarımız var. Onun bir sonucu olarak ben şimdi burada huzurunuzda bulunuyorum. O yargı mensuplarına, bu gerçeği anlamış ve gecikmiş olan hürriyetimi bahşetmiş olmaları sebebiyle teşekkürlerimi sunmak zorundayım."
Tahliye edilen Tolon hakkında yurt dışına çıkış yasağı konuldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...