Kenan Evren'e müebbet hapis (Kenan Evren kimdir)

Kenan Evren'e müebbet hapis (Kenan Evren kimdir)

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

12 Eylül askeri darbesine ilişkin Kenan Evren ile Ali Tahsin Şahinkaya'nın yargılandığı davada karar: İkisine de müebbet hapis geldi. Kenan Evren kimdir.

12 Eylül davasında karar veridi! Mahkeme, Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya hakkında vermiş olduğu cezayı açıkladı. Kenan Evren'in cezası belli oldu. Kenan Evren kimdir? Mahkeme, Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya için müebbet hapis cezası verdi.12 Eylül Davası'nın bugünkü duruşmasında karar verildi.12 Eylül Davası'nda dönemin Genelkurmay Başkanı, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya, 765 sayılı TCK'nın "Devlet kuvvetleri aleyhine cürümler" başlıklı 146. maddesi uyarınca ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, 12 Eylül Davası'nda sanıklar hakkında takdiri indirim uygulayarak ağırlaştırılmış müebbet cezasını, müebbet cezasına çevirdi.Cumhuriyet savcısı Erdinç Hakan Özdabakoğlu, verdiği esas hakkındaki görüşte, sanıklar Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın, 765 sayılı TCK'nın "Devlet kuvvetleri aleyhine cürümler" başlıklı 146. maddesi uyarınca ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmalarını istemişti.Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada esas hakkındaki görüşünü açıklayan Özdabakaoğlu, "sanıkların, darbeyi yapmaya yaklaşık 1 yıl kadar önce karar verdiklerinin ve darbenin halkın gözünde sempatik görünmesini değerlendirmek için müdahale etmediklerinin" anlaşıldığını belirtmişti.Dava, Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldüğü sırada esas hakkındaki görüşünü açıklayan cumhuriyet savcısı Selçuk Kocaman, sanıkların TCK'nın "Devlet kuvvetleri aleyhine cürümler" başlıklı 146. maddesi uyarınca ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etmişti ki karar verildi nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...