Dünya Kupası 2014 - 24 Haziran 2014

Dünya Kupası 2014 - 24 Haziran 2014

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Dünya Kupası 2014 Kupa Maç, programı ve fikstürü listesi Dünya Kupası 2014 haberi ve daha fazlası burada.

Dünya Kupası 2014 Fikstür Listesi! Dünya Kupası 2014 karşılaşmaları kaldığı yerden devam ediyor. 2014 Dünya Kupası maçları 12 Haziran 2014 tarihinde start aldı. Kupa, 13 Temmuz 2014 tarihinde sona erecek.. FIFA 2014 Dünya Kupası'nda maçlara şu kentler ev sahipliği yapacak: Sao Paulo, Rio de Janeiro, Belo Horizonte, Brasilia, Cuiaba, Curutiba, Fortaleza, Manaus, Natal, Porto Alegre, Recife ve Salvador. Kupa maçları tüm bilgiler burada. Almanya Portekiz: 4-0 Maç Özeti ve Golleri İzle 2014 Dünya Kupası, 2014 Fıfa Dünya Kupası, Almanya, Barcelona, Brezilya, Fenerbahçe, İspanya, Portekiz tüm maçları burda. 2014 Dünya Kupası, Gruplar ve Maç Programı! FİFA Dünya kupası maç programı, Dünya kupası grupları, Dünya Kupası fikstürü ve Dünya Kupası maçları ile ilgili geniş bilgiler tg.com.tr'de 2014 FIFA Dünya Kupası B Grubu'nda Hollanda yenik duruma düştüğü maçta Avustralya'ı 3-2 mağlup etti. B Grubu ikinci maçında Şili, İspanya'yı 2-0 mağlup etti. A Grubu maçında Hırvatistan, Kamerun'u 4-0 mağlup etti.

Dünya Kupası 2014 Fikstür Listesi! Dünya Kupası 2014 karşılaşmaları kaldığı yerden devam ediyor. 2014 Dünya Kupası maçları 12 Haziran 2014 tarihinde start aldı. Kupa, 13 Temmuz 2014 tarihinde sona erecek.. FIFA 2014 Dünya Kupası'nda maçlara şu kentler ev sahipliği yapacak: Sao Paulo, Rio de Janeiro, Belo Horizonte, Brasilia, Cuiaba, Curutiba, Fortaleza, Manaus, Natal, Porto Alegre, Recife ve Salvador. Kupa maçları tüm bilgiler burada. Almanya Portekiz: 4-0 Maç Özeti ve Golleri İzle 2014 Dünya Kupası, 2014 Fıfa Dünya Kupası, Almanya, Barcelona, Brezilya, Fenerbahçe, İspanya, Portekiz tüm maçları burda. 2014 Dünya Kupası, Gruplar ve Maç Programı! FİFA Dünya kupası maç programı, Dünya kupası grupları, Dünya Kupası fikstürü ve Dünya Kupası maçları ile ilgili geniş bilgiler tg.com.tr'de 2014 FIFA Dünya Kupası B Grubu'nda Hollanda yenik duruma düştüğü maçta Avustralya'ı 3-2 mağlup etti. B Grubu ikinci maçında Şili, İspanya'yı 2-0 mağlup etti. A Grubu maçında Hırvatistan, Kamerun'u 4-0 mağlup etti. Dünya Kupası'na Brezilya yenilgisiyle başlayan Hırvatistan, gruptaki ikinci maçında Kamerun karşısında rahat bir galibiyet aldı.

11. dakikada Perisic'in harika pasıyla topu kale ağzında ağlarla buluşturan Olic, Hırvatistan'ı 1-0 öne geçirdi. Ivica Olic bu golle Dünya Kupası'nda Hırvatistan formasıyla gol atan en yaşlı futbolcu ünvanını, hocası Nico Kovac'ın elinden almış oldu.

Maçın ilk yarısı bu skorla geçilmek üzereyken, Kamerunlu Song, Mandzukic'e arkadan yumruk atarak direkt kırmızı kart gördü ve takımını 40. dakikada 10 kişi bıraktı.

Maçın ilk yarısı bu şekilde sona erdi.

İkinci yarıda hem skorda hem de sayısal olarak geri düşen Kamerun iyice oyundan düşmeye başladı.

nbsp;48. dakikada Kamerun kalecisi Itandje'ın büyük hatasıyla başlayan atakta Perisic topla buluştu ve bir ok gibi fırlayarak dengesiz durumdaki Kamerun defansını geride bıraktı. Sol çaprazdan ceza sahasına giren Perisic düzgün bir vuruşla topu ikinci kez Kamerun ağlarına gönderdi.

Kamerun ikinci golden sonra oyundan koptu ve pas bile yapamaz bir hale geldi.

61. dakikada sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda kafayı vuran ve farkı üçe çıkaran ise Mario Mandzukic'den başkası değildi.

Oyuna istediği gibi hükmeden Hırvatistan'da Mandzukic 74. dakikada bir kez daha sahneye çıkarak kendisinin ikinci takımının ise dördüncü golünü kaydetti.

Dördüncü golden sonra birkaç net pozisyon bulan Kamerunlu futbolcular bu pozisyonları değerlendiremedi.

87. dakikada kaleciyle karşı karşıya kalan Rakitic'in aşırtma vuruşu direği yalayarak dışarı çıkarken, karşı atakta Webo'nun yerden sektirerek vurduğu kafayı Pletikosa direğin de yardımıyla güçlükle çıkarmayı başardı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Hırvatistan sahadan 4-0 galip ayrıldı ve üç puanın sahibi oldu.

Kamerun ise bu mağlubiyetin ardından Dünya Kupası'na veda etti.

Dünya Kupas 2014ı: İspanya - Şili: 0-2

Vargas 20. dakikada Şili'yi 1-0 öne geçirdi. 43. dakikada Aranguiz farkı 2'ye çıkardı. Başka gol olmayınca Şili, İspanya'yı 2-0 mağlup ederek gruptan çıkmayı garantiledi.

B Grubu'ndaki ikinci maçlarda, son şampiyon İspanya ile Şili, Rio de Janeiro kentindeki Maracana Stadı'nda karşılaştı.

Maçın başlamasından yaklaşık 1 saat önce bilet bulamamaktan şikayetçi 100 kadar Şili taraftarı, güvenlik zaafından faydalanarak Maracana Stadı'ndaki medya merkezine girdi. Tribünlerin altında kalan medya merkezinin camlarını kıran ve buradan tribünlere giden bir yol bulmaya çalışan grup, 15 dakika kadar sonra olay yerine gelen güvenlik güçlerince etkisiz hale getirildi.

Maça hızlı başlayan Şili, 2. dakikada gole yaklaştı. Köşe vuruşundan gelen top önünde kalan defans oyuncusu Jara'nın kafa vuruşu, az farkla auta gitti.

20. dakikadaki Şili atağında, Alexis Sanchez'in ara pasıyla ceza alanının sağında topla buluşan Aranguiz, topu ortadaki arkadaşı Vargas'a çıkardı. Kaleci Casillas ile karşı karşıya kalan Vargas, Casillas'ı çalımladı ve defans yetişmeden yaptığı vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi.

Şili'nin forvet oyuncusu Alexis Sanchez, 43. dakikada kullandığı serbest vuruşu doğrudan kaleye gönderdi. Sanchez'in ceza sahasında bulunan takım arkadaşı Aranguiz, İspanyol file bekçisi Casillas'ın yumrukla çeldiği topu bir anda önünde buldu ve zaman kaybetmeden attığı şutla Casillas'ı avladı: 2-0.

Şili, soyunma odasına 2-0 üstünlükle gitti.

İkinci yarıda gol için yüklenen İspanya, 53. dakikada çok önemli bir fırsatı tepti. Ramos'un doğrudan kaleye gönderdiği serbest vuruşta, Şili kalecisi Bravo topu çeldi. Altı pasın sağ köşesinde topla buluşan Diego Costa, topu, röveşatayla kaleye göndermek istedi ancak vuruş sonucunda top, altı pasın solundaki Busquets'in önünde kaldı. Busquets'in bekletmeden yaptığı vuruş auta gitti.

Bu andan itibaren İspanyol oyuncular motivasyonlarını kaybetti. Maçın devamında birçok fırsat yakalasa da bunlardan faydalanamayan Şili, sahadan 2-0 galip ayrıldı.

2008 ve 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası ile 2010 FIFA Dünya Kupası'nı kazanarak Brezilya'ya gelen İspanya böylece iki maç sonunda puan alamayarak 2014 FIFA Dünya Kupası'ndan elendi.

Dünya Kupası 2014 : Avustralya - Hollanda: 2-3

B Grubu'nda ikinci maçlar, Avustralya ile son şampiyon İspanya'yı 5-1 yenen Hollanda arasındaki karşılaşmayla başladı. İki ekip, Porto Alegre kentindeki Beira-Rio Stadı'nda karşılaştı.

Dengeli bir oyuna sahne olan karşılaşmanın 20. dakikasında, orta sahada Wilkinson ile girdiği mücadelede topu rakibinden kurtaran Hollandalı Robben, rakip ceza sahasına girdi. Robben, soldan uzak direğe yaptığı vuruşla topu ağlarla buluşturdu: 1-0.

Hollanda'nın gol sevinci yalnızca bir dakika sürdü. Santra sonrası orta sahanın sağından yapılan ortada, altı pasın sol köşesinde topla buluşan Cahill'in gelişine vuruşunda top, üst direğe çarpıp kale çizgisini geçti: 1-1.

43. dakikada sarı kart gören Cahill, Avustralya'nın üçüncü maçında cezalı duruma düştü.

İlk yarı 1-1 eşitlikle tamamlandı.

İkinci yarının başında hakemin sarı kart gösterdiği Hollandalı Van Persie, sonraki karşılaşmada cezalı duruma düştü.

53. dakikada Avustralya'nın yedek oyuncusu Bozanic'in ceza sahasının solundan yaptığı orta, yakın mesafedeki Janmaat'ın eline çarptı. Hakem, Hollandalı futbolcuların itirazlarına rağmen penaltı noktasını gösterdi. Penalltı atışını kullanan Jedinak, Avustralya'yı 2-1 öne geçirdi.

Hollanda'nın eşitliği sağlaması fazla zaman almadı. 58. dakikada ara pasla ceza sahasının solunda topla buluşan Van Persie, maça denge getirdi: 2-2.

Bu andan itibaren kontrolü ele geçiren Hollanda, 68. dakikada skor tabelasında da üstünlüğü yakaladı. Oyuna kenardan giren Depay'ın ceza sahasının dışından yaptığı vuruşta seken top, direğin dibinden filelerle buluşunca "Portakallar" 3-2 öne geçti.

Kalan sürede de Avustralya kalesinde tehlikeli pozisyonlar bulan Hollanda, bunları gole çeviremeyince maç 3-2 sona erdi.

Bu sonuçla Hollanda puanını 6'ya yükseltirken Avustralya 0 puanda kaldı.

2014 FIFA Dünya Kupası, 12 Haziran ile 13 Temmuz 2014 tarihleri arasında Brezilya'da organize edilecek yirminci Dünya Kupası. Turnuvanın FIFA tarafından Güney Amerika'da düzenlenmesine karar verildikten sonra, 30 Ekim 2007'de oylamaya katılan tek ülke olarak Brezilya'nın ev sahipliği yapması kararlaştırılmış ve 17 Kasım 2007'de FIFA tarafından turnuvaya Brezilya'nın ev sahipliği yapacağı açıklanmıştır. Brezilya 1950 yılından sonra ikinci defa bir Dünya Kupası organizasyonunu düzenleyecektir. 1978 yılında Arjantin'in ev sahipliğinden beri Güney Amerika'da düzenlenen ilk turnuva olacak. Aynı zamanda Brezilya; Meksika, İtalya, Fransa, ve Almanya'dan sonra turnuvayı ikinci kez düzenlemiş ülkeler arasına katılacak.

31 ülkenin milli takımları Brezilya'daki final turnuvasında mücadele edebilmek için 2011 yılı Haziran ayında başlayan eleme turnuvalarında mücadele etmişlerdir. 15 Ekim 2013 tarihinde eleme grupları tamamlanmış ve katılan ülkeler belli olmuştur. Toplam 64 maç, yeni inşa edilmiş veya modernize edilmiş toplam on iki farklı şehirde bulunan on iki stadyumda oynanacaktır. Turnuva grup maçları ile başlayacaktır.19 Şubat 2013 tarihinde, FIFA, 2014 Dünya Kupası'nda gol çizgisi teknolojisini uygulamaya karar verdiğini açıklamıştır.

Ev sahibi ülke ile tüm dünya şampiyonu takımlar, 1930 yılındaki ilk Dünya Kupası'ndan beri (Uruguay, İtalya, Almanya, İngiltere, Arjantin, Fransa ve İspanya) organizasyonda mücadele etme hakkı kazanmışlardır. Son şampiyon İspanya, 2010 Dünya Kupası Finali'nde Hollanda'yı 1-0 mağlup ederek organizasyondaki ilk şampiyonluğunu kazanmıştır. Güney Amerika'da düzenlenen önceki dört Dünya Kupası'nı da Güney Amerika takımları kazanmıştır.

Türkiye'den beş isim Brezilya'da
Bosna Hersek A Milli Futbol Takımı'nın 23 kişilik kadrosunda Türkiye liglerinde forma giyen beş futbolcu bulunuyor.

Teknik Direktör Susiç'in şans vermesi halinde, Galatasaray'dan İzet Hajrovic, Kayseri Erciyesspor'dan Senijad İbricic, Gaziantepspor'dan Haris Medunjanin, İBB Spor'dan Edin Visca ve Elazığspor'dan Ognjen Vranjes, tarihinde ilk kez Dünya Kupası'na katılan Bosna Hersek adına mücadele edecek.

Bosna Hersek A Milli futbol Takımı, 2014 Dünya Kupası'ndaki ilk maçını 15 Haziran Pazar günü Arjantin'e karşı yapacak. Gruptaki ikinci maçını 21 Haziran Cumartesi günü Nijerya'ya karşı oynayacak olan Bosna Hersek, son maçını ise 25 Haziran Çarşamba günü İran ile yapacak.

Dünya Kupası geçmişi
Daha önce Dünya Kupası finallerine 9 kez katılan (1934, 1938, 1950, 1954, 1962, 1966, 1994, 2006 ve 2010) İsviçre, turnuvanın deneyimli takımları arasında bulunuyor.

Son olarak 1954'te çeyrek finale yükselebilen İsviçre, 1994 ve 2006'da son 16 takım arasına adını yazdırmasına rağmen eski başarısını tekrarlayamamıştı. Güney Afrika'da düzenlenen son Dünya Kupası'nda İspanya'yı 1-0 yenerek dikkati üzerine çeken İsviçre, sonraki maçlarında aynı başarıyı tekrarlayamayarak evinin yolunu tutmuştu.

Dünya Kupası'nda çıktığı 29 karşılaşmada 9 galibiyet, 6 beraberlik ve 14 yenilgi alan İsviçre, bu karşılaşmalarda 38 gol atıp, kalesinde 52 gol görmüştü.

Dünya Kupası: Rusya - Güney Kore: 1-1
Dünya Kupası H Grubu'nun 2. maçında Rusya ile Güney Kore 1-1 berabere kaldı.

Karşılaşmanın ilk yarısı oldukça düşüktü. Güney Kore, maça rakibe önde baskı yaparak başladı. Rusya'yı tehlikeli bölgeden uzak tutan Asya temsilcisi, hücum anlamında pek varlık gösteremedi. Rusya ise rakip sahada topla fazla oynama şansı bulmasına rağmen, gol pozisyonu oluşturamadı. Seyirciler açısından zevksiz olan maçta, bir ara tribünlerde protestolar yükseldi.

İkinci yarıda Rusya karşılaşmaya hızlı başladı. İkinci 45 dakikanın ilk dakikasında Fayzulin ile kaleyi yoklayan Rusya, o pozisyondan kazandığı kornede, Berezutskiy'nin kafa vuruşuyla gole yaklaştı ama top yan ağlarda kaldı. Güney Kore ise ikinci yarıda uzaktan yaptığı tehlikeli şutlarla kaleyi yokladı. Temponun yine düştüğü dakikalarda Güney Kore'de ikinci ayrıda oyuna giren Keun-Ho Lee'nin vuruşunda kaleci Akinfeev topu elinden sektirdi ve Rusya adına talihsiz bir şekilde top ağlarla buluştu. Güney Kore bu golle 69. dakikada rakibi karşısında 1-0 öne geçti. Ancak çok pozisyon bulamasa da Rusya maçı bırakmadı. İkinci yarıda oyuna giren Kerzhakov, cezahası içinde önünde bulduğu topu müsait pozisyonda ağlara gönderdi ve takımına beraberliği getiren golü attı. Maçın geri kalan dakikalarında başka gol sesi çıkmayınca, iki takım 1'er puanla sahadan ayrıldı.

Öte yandan Rus kaleci Akinfeev'in yediği gol oldukça ses getirdi. Maçı izleyen futbolseverler, sosyal medyadan Akinfeev'i deyim yerindeyse topa tuttu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...