Ünlü Prof. Bingür Sönmez vuruldu! Bingür Sönmez kimdir

Ünlü Prof. Bingür Sönmez vuruldu! Bingür Sönmez kimdir

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Başarılı kalp cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez, bu sabah Sarıkamış'ta silahluı saldırıya uğradı. İşte tüm detaylar...

Kol ve bacağından yaralanan Prof. Dr. Bingür Sönmez, ambulansla Kars Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı.Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı olan Prof. Dr. Bingür Sönmez, etkinliğe katılmak için geldiği ilçede gezerken saat 11.00 sıralarında silahlı saldırıya uğradı. İki kişi oldukları belirtilen saldırganlar yolda yürüyen Prof. Dr. Bingür Sönmez'e arkasından "Bingür" diye bağırdı. nbsp;Sesin geldiği tarafa dönen Prof. Dr. Sönmez'e peş peşe ateş eden saldırganlar kaçtı. Kolundan ve ayağından yaralanan Prof. Dr. Sönmez'in tedavisinin sürdüğü, hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.


BİNGÜR SÖNMEZ KİMDİR
1952 yılında Kars Sarıkamış'ta doğdu. İlk ve orta öğrenimimi tamamladıktan sonra Pendik Lisesi'ni 1969 yılında bitirerek İstanbul Tıp Fakültesi'ne girdi. 1976 yılında Tıp Doktoru olarak mezun olduktan sonra, burslu olarak İngiltere'de 1 yıl yabancı dil eğitimi gördü. İstanbul Tıp Fakültesi'nde 1977-1984 yılları arasındaki uzmanlık eğitimininin içinde 1984 yılında Londra St. Thomas Hastanesi'nde kalp cerrahisi asistanı ve Rayne Enstitüsü'nde araştırma görevlisi olarak çalıştı. Aynı hastanede 1987-1990 yılları arasında tekrar 3 yıl çalışarakkoroner cerrahisi eğitimi aldı. 1988 yılında doçent, 1997 yılında profesör oldu. 1990 yılı sonunda kesin dönüş yaparak İstanbul Üniversitesi Kardioloji Enstitüsü'nde göreve başladı ve 1995 yılına kadar aynı zamanda Florence Nightingale Hastanesi'nde çalıştı. Daha sonra, Florence Nightingale Hastanesi'nde KalpCerrahisi Bölüm Başkanı, aynı zamanda Kadir Has üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Cerrahi Bölümleri Başkanı olarak çalıştı. 2001 yılından beri Memorial Hastanesinde Kalp Cerrahisi Bölüm Başkanı olarak çalışmaktadır.


Evli, iki çocuğu var. Yurt içi ve dışında yüzden fazla yayını, 5 kitapta yazdığı 8 bölüm var. Radial Arter Greft Hazırlanması, Kalp Yogası ve Ateşe Dönen Dünya: Sarıkamış isimli kitapları var. Birçok tıbbi derginin editor listesinde görevli olup Sarıkamış ile ilgilisinema, belgesel, kitap gibi tüm çalışmalara katkıda bulunuyor ve bilimsel danışmanlığını yapıyor. 13.000 üzerinde açık kalp ameliyatı yapmıştır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...