AÖF Kayıt Yenileme 2014-2015

AÖF Kayıt Yenileme 2014-2015

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Açıköğretim kayıt işlemleri 1 Eylül 2014-12 Eylül 2014 tarihleri içerisinde yapılacaktır. AÖF Başvuru işlemleri 12 Eylül 2014 saat 17.00'da sona erecektir.

Açıköğretim okullarının 2014-2015 eğitim öğretim yılı 1. dönem kayıtları alınmaya başladı. Açıköğretim Kayıt yenileme işlemleri nasıl yapılır? Açıköğretim 2014-2015 Güz Dönemi için kayıt ve başvuru tarihleri 1 Eylül 2014 Saat: 00.00 - 12 Eylül 2014 Saat: 17.00 tarihleri arasında yapılacak. AÖF Kayıtları için Gerekli Belgeler Nelerdir? AÖF Yeni Kayıt Yenileme İçin Harç Ücretleri Hangi Bankaya Yatırılır ve Ne Kadardır? nbsp;Açıköğretim Harç ücretleri ile ilgili ayrıntılar tg.com.tr'de olacaktır.


AÇIKÖĞRETİM KAYIT İŞLEMLERİ İÇİN TIKLAYIN

AÖF BAŞVURU KAYIT KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

AÖF ÖĞRENCİ KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

AÖF KAYIT MİKTARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

Başvuru Tarihi: 1 Eylül 2014 Saat: 00.00 - 12 Eylül 2014 Saat: 17.00
Kayıt Tarihi: 1 Eylül 2014 - 10 Eylül 2014, Mesai Saatleri
Mazeretli Kayıt Tarihi: 11 Eylül 2014 - 12 Eylül 2014, Mesai Saatleri
nbsp;
Mazeretli Ders Ekleme İşlemleri
Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinde kayıtlı öğrencilerimiz Güz Döneminde mazeretli ders ekleme işlemini buradan yapabilir.
Mazeretli ders ekleme tarihi: 25 - 26 Eylül 2014

2013-2014 ÖĞRETİM YILI AÖF; İKTİSAT, İŞLETME FAKÜLTELERİ SINAV TARİHLERİ

ARA SINAV
14 - 15 Aralık 2013

DÖNEM SONU SINAVI
25 - 26 Ocak 2014

BAHAR DÖNEMİ

ARA SINAV

19-20 Nisan 2014
DÖNEM SONU SINAVI
07 - 08 Haziran 2014

KAYIT ADIMLARI
nbsp; - Başvuru şartlarını taşıyorsanız internet başvurunuzu bu sayfa üzerinden yapınız.
nbsp; - Kayıt için gerekli belgeleri hazırlayınız.
nbsp; - Öğrenim bedellerini bankaya yatırınız.
nbsp; - AÖF bürosuna giderek kaydınızı yaptırınız.
nbsp;
BAŞVURU VE KAYIT
nbsp;
1) INTERNET BAŞVURU
nbsp;
ÖSYS Yeni Kayıt başvuru koşulları aşağıdadır:
2014 ÖSYS ile Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinin programlarına yerleştirilen, en az lise veya dengi okul mezunu adaylar bu 1 Eylül 2014 - 12 Eylül 2014 tarihleri içerisinde başvurunuzu açıköğretim sitesinden yapabilirler. Internetten başvuru işlemleri 12 Eylül 2014 saat 17.00'da sona erecektir. Başvurunuzun ardından size, bilgisayarınıza indirmeniz ve yazıcı dökümünü almanız için iki sayfalık elektronik dosya verilecektir. Dosyanın bir sayfası kayıt için AÖF bürosuna teslim etmeniz gereken Internet Başvuru Belgesinden, diğer sayfası ise bilgi amacıyla hazırlanan ve sizde kalacak olan Başvuru ve Kayıt Bilgilerinden oluşmaktadır.

2) KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER
2014 ÖSYS ile Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinin programlarına yerleştirilen adaylardan istenen belgeler:
Herhangi bir belge hakkında ayrıntılı bilgiye ulaşmak için belge adının üzerini tıklayınız.

nbsp; nbsp;- Öğrenim Belgesi
nbsp; nbsp;- Askerlik Durumu Beyanı (sadece erkek adaylar)
nbsp; nbsp;- Fotoğraf
nbsp; nbsp;- Internet Başvuru Belgesi
nbsp; nbsp;- Fotoğraflı-İmzalı Form
nbsp; nbsp;- Öğrenci Bilgi Formu
nbsp;
* Açıköğretim Fakültesi Özel Güvenlik ve Koruma Önlisans Programına kayıt yaptıracak adaylar ayrıca "tam teşekküllü resmî bir hastaneden, bu mesleği yapmayı engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını, erkek adayların 1.75m'den, bayan adayların 1.65m'den kısa olmadığını belgeleyen sağlık kurulu raporu" ile "sabıka kayıtlarının olmadığını gösteren belge" lerini kayıt için AÖF bürosuna vermeleri gerekmektedir.
nbsp;
Ders transferi ve muafiyet talepleri için açıklamayı okuyunuz.
nbsp;
Anadolu Üniversitesi Yurtdışı Öğrenci Giriş Sınavı (AYÖS) ile Kayıt Yaptıracak Adaylardan İstenen Belgeler:
nbsp;
nbsp; nbsp;- Lise Diplomasının Onaylı Fotokopisi
nbsp; nbsp;- Lise Diploması Denklik Belgesinin Onaylı Fotokopisi
nbsp; nbsp;- Türkçe Yeterlilik Belgesi
nbsp; nbsp;- Askerlik Belgesi (Sadece uyruğundan biri T.C. vatandaşı olanlar)
nbsp; nbsp;- Fotoğraf
nbsp; nbsp;- Internet Başvuru Belgesi
nbsp; nbsp;- Fotoğraflı-İmzalı Form
nbsp; nbsp;- Öğrenci Bilgi Formu
nbsp;
nbsp; 3) ÖĞRENİM BEDELLERİNİN BANKAYA ÖDENMESİ
Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerine yeni kayıt yaptıracak öğrenciler Bakanlar Kurulu Kararı gereğince kitap, sınav hizmetleri, basılı malzemeler ve diğer hizmetler karşılığı olan ve Anadolu Üniversitesince belirlenen "Dönem Öğretim Gideri" ödemelerini 1 Eylül 2014 - 12 Eylül 2014 tarihleri arasında, kayıt için AÖF bürosuna gitmeden önce Vakıfbank'a yapmalıdırlar.
nbsp;
Ödeyeceğiniz miktarı öğrenmek için tıklayınız.
nbsp;
- Bakanlar Kurulu Kararında sayılan kanunlar kapsamına giren şehitlerin eş ve çocukları, maluller, şeref aylığı alan ve bunların eş ve çocukları banka ödemesini yapmayacaklardır. nbsp;
nbsp;
- Engelli Öğrenciler; Sağlık kurulu raporu ile % 40 ve daha fazla oranda engelli olduğunu belgeleyen öğrenciler banka ödemesini yapmayacaklardır. nbsp;
nbsp;
nbsp;4) AÖF BÜROSUNDAN KAYIT
Yukarıda tanımlanan belgeler ile birlikte 1 Eylül 2014 - 12 Eylül 2014 tarihleri içerisinde herhangi bir AÖF bürosuna giderek kaydınızı gerçekleştirebilirsiniz.


AÇIK LİSESİ YENİ KAYIT KILAVUZU nbsp;İŞLEMLERİ İÇİN TIKLAYIN


YENİ KAYIT İŞLEMLERİ BAŞLADI

Açık Öğretim Lisesine 2014-2015 Eğitim Öğretim yılı 1.dönem yeni kayıt yaptıracak kişiler (öğrenciler) il ve ilçelerde bulunan Halk Eğitimi Merkezleri ile Mesleki Eğitim Merkezlerine başvurabilirler.

KİMLER KAYIT YAPTIRABİLİR;

1- Ortaokul, İlköğretim mezunları ile okulu tamamlayanlar, (Diploma, diploma Kayıp Belgesi veya Tamamlama Belgesi ile ),

2- Liselerin (Meslek Liseleri dahil) arasınıfından (tasdikname veya öğrenim durum belgesi alarak) ayrılanlar,

3- Ortaokulu/İlköğretimi bitirmiş düzeyde veya arasınıflara kayıt olabileceğini belirten Denklik Belgesine sahip olanlar.

AÇIKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNE "MOBİL" MÜJDE nbsp;
Anadolu Üniversitesi (AÜ) Açıköğretim Fakültesi (AÖF), hayata geçirdiği "Anadolu Mobil" adlı projesiyle yaklaşık 1,5 milyon öğrencisine evde, işte, otobüste hatta yürürken bile ders çalışma imkanı sunuyor. nbsp;

Yeni akademik yılla beraber hayata geçirilen "Anadolu Mobil" projesi kapsamında kayıt esnasında verilecek kartların üzerindeki karekodu telefonlarına veya tablet bilgisayarlarına tanıtan öğrenciler, Açıköğretim Sistemi'nde bulunan ders kitaplarına, sesli kitaplara, deneme sınavlarına, sınav sorumluluk ünitelerine, sınav giriş belgelerine ve tüm sınav sonuçlarına ulaşabilecekler. nbsp;

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi'nden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Güney, yeni kayıt dönemiyle yeni bir uygulama başlattıklarını belirterek, öğrencilerin artık smart telefonlarda ve tablet bilgisayarda bütün açıköğretim sisteminden yararlanabileceği bir ortam, bir ara yüz oluşturulduğunu söyledi. nbsp;

Projeyle beraber açıköğretim sisteminin mobil bir duruma geldiğini anlatan Güney, "Kayıtlarda öğrencilerimize bir kitap ayraç kartı verilecek. O kartın üzerinde bir karekod var. O karekodu kendi smart telefonlarına, tabletlerine aktardıklarında ders çalışabilecekler, sınav notlarını görebilecekler, sınav yerlerine ulaşabilecekler, e-ders malzemelerine de ulaşabilecekler. Öğrencilerimiz için artık çalışma mekanı bilgisayar başları değil. Yolda, otobüste internetin bulunduğu her ortamda ders çalışma başta olmak üzere açıköğretim sisteminin tüm imkanlarından faydalanabilecekler. Açıköğretim sistemi böylece mobil bir duruma da gelmiş olacak. Kayıt döneminde bütün arkadaşlarımıza bu kartları vereceğiz ve onlardan bu uygulamayı kullanmalarını bekliyoruz" dedi. nbsp;

Prof. Dr. Güney, yeni hayata geçirilen "Anadolu Mobil" projesinin içerisinde bulunan uygulamalardan deneme sınavları hariç diğerlerinin tam anlamıyla faal olduğunu, deneme sınavları uygulamasının da 1 aya kadar tamamen hazır hale geleceğini de kaydetti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...