Deniz Seki'nin ilk görüntüleri! Yakalandıktan sonra bakın ne dedi

Deniz Seki'nin ilk görüntüleri! Yakalandıktan sonra bakın ne dedi

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Uyuşturucu ticareti yapmasından dolayı 6 aydır aranan Deniz Seki bugün kaldığı yerde yakalandı. Deniz Seki şu an gözaltına alındı ve sorgusu başladı

Uyuşturucu ticareti yapmasından dolayı 6 aydır aranan Deniz Seki bugün kaldığı yerde yakalandı. Deniz Seki şu an gözaltına alındı ve sorgusu başladıDeniz Seki kimdir, hakkındaki detaylı bilgiler haberimizde. Uyuşturucu ticareti yapmak suçundan kesinleşen hapis cezası nedeniyle 6 aydır aranan Deniz Seki, İstanbul Büyükçekmece'deki göl manzaralı Alkent Villaları'nda saklandığı evde gözaltına alındı. Deniz Seki, sağlık kontrolünden geçmek üzere polisler tarafından götürülürken Show Haber kameralarına "Sadece suçsuzum ve haksızlığa uğradığımı düşünüyorum. Daha da bir şey sormayın" diye konuştu.


"Uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan aldığı 6 yıl 3 ay hapis cezası Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nca onanmasının ardından aranan şarkıcı Deniz Seki, yakalandı.Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nun, "uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan verilen hapis cezasını onamasının ardından yaklaşık 8 aydır aranan Seki, Esenyurt Alkent 2000 Sitesi'nde gözaltına alındı.Seki, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Yerleşkesi'ndeki Narkotik Şube Müdürlüğü'ne getirilecek. Geceyi emniyette geçirecek olan Deniz Seki, yarın Çağlaya'ndaki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilecek. Seki, hakkındaki yakalama kararının yüzüne okunmasının ardından tutuklanarak, cezaevine gönderilecek.Bu arada Deniz Seki ile aynı evde Faruk Salman'ın da gözaltına alındığı öğrenildi.


- 7 ay cezaevinde kalmıştı


Kaldırılan özel yetkili İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi, 22 Mayıs 2012'de Deniz Seki'yi ''uyuşturucu ticareti yapmak'' suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırmıştı.Yargıtay 10. Ceza Dairesi, Seki'nin suçunun, "uyuşturucu ticareti yapmak" değil, "uyuşturucu ticaretine yardım etme" fiilini oluşturduğuna hükmederek, yerel mahkemenin kararını bozmuştu.Dairenin oy çokluğuyla aldığı karara, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz etmiş ve dosyanın gittiği Yargıtay Ceza Genel Kurulu, 27 Mart 2014'te başsavcılığın itirazını kabul ederek, yerel mahkemenin kararını onamıştı.Davanın soruşturma aşamasında 24 Şubat 2009'da tutuklanan ve 7 ay Bakırköy Kadın Cezaevi'nde kalan Deniz Seki, 2 Ekim 2009'da yapılan ilk duruşmada tahliye edilmişti.


DENİZ SEKİ KİMDİR?


Deniz Seki (d. 1 Temmuz 1970, İstanbul), Türk pop müzik şarkıcısı, besteci ve söz yazarı. Seki, ikisi sinema, biri televizyon dizisi olmak üzere toplam 3 filmde rol almıştır. Seki 2012'nin Şubat ayında[kaynak belirtilmeli] gösterime giren Eşruhumun Eşzamanı filminde oynadı.1 Temmuz 1970 yılında İstanbul'da doğan Deniz Seki, öğrenim yıllarında ilkokulu Maçka Süheyla Artam'da, orta ve lise eğitimini de yatılı olarak[kaynak belirtilmeli] Çamlıca Kız Lisesi'nde okudu. Okulu bitirdikten sonra, TRT İstanbul televizyonundaki sunuculuk sınavlarına katılarak sunucu olduJandarmanın düzenlediği uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan aralarında Deniz Seki'nin de bulunduğu 19 sanık hakkkında uyuşturucu ticareti yapmak suçlamasıyla İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk davada Seki, serbest bırakılmış ve hakkında tutuksuz yargılanma kararı çıkarılmıştır.Uyuşturucu iğrenç bir şey. Uyuşturucu kullanan insanlar, kullanmaya başladıkları andan itibaren kendilerini yok etmeye de başlıyor. Ama çaresizlik seni o kötü yollara sürüklüyor. Sonra aklın başına geliyor ama iş işten geçmiş oluyor.
—Deniz Seki
Ancak bir süre sonra mahkeme tarafınca Seki hakkındaki karar bozulmuş ve Seki hakkında yakalama kararı çıkarılmıştır.[4] Mahkeme Seki'nin yakalama kararını tutukluluğa çevirmiştir. Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirilen Seki aleyhine mahkemece 18 Şubat 2010 tarihinde uyuşturucu ticaretine yardım etmek suçlamasıyla 8 yıl hapsi istenmiştir. Ayrıca davayı yöneten Savcı, Seki'nin uyuşturucu madde kullanmak suçundan tedavi edilmesine ve denetimli serbestlik uygulanmasına karar verilmesini istemiştir.[5] Davada diğer 15 sanıklarında 7.5 ile 39 yıl hapsi istenmiştir. Davada Seki'nin eski sevgilisi Hüsnü Şenlendirici'nin de ifadesine başvurulmuştur.[6] 24 Şubat 2010 tarihinde görülen davanın ardından Seki, Bakırköy Kadın ve Çocuk Tutukevi'ne götürülmüştür. Deniz Seki adliyeden çıkarılırken gözyaşlarını tutamamıştır.Seki, cezaevinde geçirdiği 218 günün ardından 2 Kasım 2010 tarihinde görülen ilk duruşmada tahliye edilmiştir. Cezaevinden elinde Kuran ile çıkan Seki, "Değiştim, yepyeni pırıl pırıl, gerçekten arınmış bir Deniz Seki göreceksiniz" demiştir.İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, 6 yıl 3 ay hapis cezası onanan ve dava dosyasını İnfaz Savcılığı'na gönderilen şarkıcı Deniz Seki hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Ancak Deniz Seki hala yakalanamamıştır.

Deniz Seki'nin avukatı Naim Karakaya gözaltı kararı hakkında konuştu.

Uyuşturucu ticareti yapmak suçundan kesinleşen hapis cezası nedeniyle 6 aydır aranan ve bugün Esenyurt'ta gözaltına alınan Deniz Seki'nin, avukatı Naim Karakaya twitter' dan açıklama yaptı.Karakaya twitter'dan attığı mesajda şunları söyledi:"Deniz hanim, yarin Istanbul adliyesine sevk edilecek, karar yuzune okunup Bakirkoy Kadin Cezaevine gonderilecek.Infazi gereken sure 2,5 yil."

6 ay sonra gözaltına alınan Deniz Seki için kritik dakikalar. Seki, bu sabah adliyeye sevk edildi.6 ay sonra Alkent 2000 sitesindeki saklandığı evde gözaltına alınan Deniz Seki'nin yakalanmasıyla ilgili çarpıcı detaylar da ortaya çıktı.Polisin, Seki'nin tüm yakınlarını mercek altına aldığı, sevgilisi Faruk Salman'ın birkaç kez Alkent 2000'e geldiği, Seki'nin izinin böyle bulunduğu iddia ediliyor.Seki, karşısında polisi görünce sinirleri boşaldı, ağlamaya başladı

BU SABAH 08.45'TE...

"Uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan aldığı 6 yıl 3 aylık hapis cezası onanan ve hakkındaki yakalama kararı nedeniyle 6 aydır aranan Deniz Seki, Esenyurt'ta dün gözaltına alınmıştı. Geceyi emniyette geçiren Seki, sabah 08.45'te sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Vakıf Gureba Hastanesi'ne getirildi. Seki'nin buradan Deniz Seki Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.Seki'nin, hâkim karşısına çıkarılması bekleniyor. Deniz Seki, hakkındaki yakalama kararının yüzüne okunmasının ardından tutuklanarak cezaevine gönderilecek. Seki'nin sevgilisi Salman hakkında ise, "suçluyu gizlemek"ten işlem yapılacağı bildirildi.

DÜN NELER YAŞANDI? İŞTE DETAYLAR

REÇETESİZ İLAÇ ŞOKU

Habertürk Magazin'in haberine göre İstanbul Narkotik Şube nezarethanesine konulan Seki, bazı sağlık sorunları için ilaç kullanması gerektiğini söyleyerek polislerden ilaçlarının alınmasını istedi. Bunun üzerine narkotik polisi Seki'den kullanmak istediği ilaçların reçetesini sordu. Uzun süredir firarda olan Seki reçetesinin olmadığını söyleyince yeniden hastaneye sevk edildi. Sağlık kontrollerinin ardından reçete yazılan Seki, yeniden Narkotik Şube nezarethanesine konuldu.

FARUK SALMAN'IN DA TANSİYONU YÜKSELDİ

Yakalandığında üzerinde beyaz tişört, siyah ceket bulunan ve güneş gözlüğü takan Deniz Seki, gazetecilerin soruları üzerine "Suçsuzum. Çok büyük haksızlığa uğradım. Daha da bir şey sormayın" dedi. Vakıf Gureba Hastanesi'ne sağlık kontrolüne götürülen Faruk Salman'ın ise tansiyonunun yükseldiği ve müşahede altına alındığı öğrenildi.

POLİSİ GÖRÜNCE AĞLADI

Peki ünlü şarkıcı nasıl yakalandı. İşte detaylar:

İstanbul Narkotik Şube ekipleri, 30 Mayıs'tan bu yana kayıp olan Seki'ye ulaşamayınca, yakın çevresini mercek altına aldı. Sevgilisi Faruk Salman başta olmak üzere tüm yakınlarının ev ve işyerlerini takibe alan polis, tüm ihtimalleri değerlendirdi. Salman'ın, Alkent 2000 Sitesi'ne zaman zaman gidip geldiğini tespit eden polis, evi 24 saat izlemeye başladı. Seki'nin evde olabileceği ihtimalini değerlendiren polis, operasyon için düğmeye bastı. Eve baskın yapan polislere kapıyı Faruk Salman açtı. Polisleri karşısında görünce Seki'nin sinirlerinin boşaldığı ve ağlamaya başladığı öğrenildi

AŞKI UĞRUNA CEZA ALACAK

Deniz Seki yakalandığında, yanında çocukluk aşkı ve nişanlısı işadamı Faruk Salman vardı. İki ay önce çevresine Deniz Seki'ye olan aşkının bittiğini söylediği iddia edilen 2 çocuk babası Faruk Salman Seki ile birlikte yakalandığı için ceza alabilir. Salman, "Tutuklu hükümlü ve suç delillerini bildirmeme" suçlamasıyla 1 yıla kadar hapis istemiyle yargılanabilecek. Çocukken sevgili oldukları ortaya çıkan Deniz Seki ile Faruk Salman'ın ilişkisi, Seki'ni tahliyesinin ardından yeniden başlamış, ikili 31 Aralık 2012 tarihinde yılbaşı gecesi nişanlanmıştı.

4 YERDE SAKLANMIŞ

Deniz Seki'nin, 4 ayrı yerde saklandığı ortaya çıktı. nbsp;

1- Seki, 30 Mayıs'taki yakalama kararı açıklandığında sevgilisiyle Tarabya'da bir evde kalıyordu.

2- İki sevgili buradan Tekirdağ'da bulunan bir yazlık eve gitti.

3- 1.5 a sonra sevgililer, Beylikdüzü'nde bir dairede kalmaya başladı. nbsp;

4- Seki yaklaşık 2 aydır da Hadımköy'deki Alkent sitesinde kalıyordu.

EN AZ 2.5 YIL DAHA YATACAK

"Uyuşturucu temin etmek" suçlamasıyla 2 Şubat 2009'da tutuklanan Deniz Seki, 220 gün hapis yattıktan sonra 24 Ekim 2009'daki ilk duruşmasında tahliye edildi. Devam eden davada Özel Yetkili İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, "kokain satın alıp içmek" ve "başkalarına uyuşturucu temin etmek" suçlarından 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Cezasının Yargıtay'da onanması üzerine 30 Mayıs 2014'te hakkında yakalama kararı çıkarılan Deniz Seki, ortadan kayboldu. Ancak firariyken hukuki mücadelesini sürdürmeye devam etti. Önce "kadın hastalıkları" nedeniyle kanser olma riski bulunduğunu belirterek infazının ertelenmesini talep etti. Adli Tıp Kurumu, Seki'nin hastalığının cezaevinde kalmasına engel olmadığı yönünde rapor hazırlayınca, infazın ertelenmesi talebi reddedildi. Seki'nin avukatları, bu sefer de adil yargılama hakkının ihlal edildiği gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi'ne ve Adalet Bakanlığı'na başvurdu. Ancak bu başvuru henüz sonuçlanmadı.3.5 yıl daha hapis yatacak olan Seki, cezasının son 1 yılında denetimli serbestlikten yararlanabilecek. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...