Bakan Yıldız'ın diplomasi trafiği

Bakan Yıldız'ın diplomasi trafiği

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Taner Yıldız, Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi'nde 10 yabancı bakan ve çok sayıda üst düzey yetkili ile görüştü.

Bakan Yıldız, Borsa İstanbul, Chevron, Halkbank ve THY iş ortaklığında düzenlenen Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi kapsamında birçok ülkenin bakan ve üst düzey yetkilileri ile ikili görüşme gerçekleştirdi.

10 bakan ve dünyaca ünlü kurum ve kuruluşların üst düzey yetkili ile görüşen Yıldız, zirvenin dün gerçekleşen birinci gününde önce ABD Enerji Bakanı Ernest Moniz ile kahvaltıda bir araya geldi.

Ardından Atlantik Konseyi Üst Yöneticisi (CEO) Frederick Kempe ile görüşen Yıldız, gün boyunca AB Komiseri Miguel Arias Canete, Irak Petrol Bakanı Adil Abdel Mehdi, Özbekistan Dış Ekonomik İlişkiler Bakanı Elyor Majidovich Ganiev, Romanya Enerjiden Sorumlu Devlet Bakanı Razvan Nicolescu, Yunanistan Çevre, Enerji ve İklim Değişikliği Bakanı Yannis Maniatis, Litvanya Enerji Bakanı Rokas Masiulis, Tacikistan Enerji ve Su Kaynakları Bakanı Usmonali Usmonzoda, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Tabi Kaynaklar Bakanı Ashti Hawrami, BP Güney Koridoru Başkan Yardımcısı Joe Murphy ile GE Şirketi MENA ve Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Rami Qasem'le ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Yıldız, zirvenin ikinci gününde ise KKTC Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, Bosna Hersek Maden ve Endüstri Bakanı Erdal Trhulj ve IRENA Genel Direktörü Adnan Amin ile ikili görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmeler basın kapalı gerçekleşirken, bakanlık görüşmelere dair görüntüleri servis etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...