Taliban militanları üzerinde bombalarla okul bastı, 126 ölü var

/ Kaynak: AA
Taliban militanları üzerinde bombalarla okul bastı, 126 ölü var

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / AA

Üzerlerinde bomba bulunan altı Taliban militanının, okula girerek etrafa rastgele ateş açtıkları kaydedildi. Pakistan'daki korkunç saldırıda 126 ölü var.

Pakistan'ın Peşaver kentinde silahlı saldırganlar bir askeri okulu bastı. 500 öğrenciyi rehin aldı. Askerler okulu kuşattı. Görgü tanıkları okuldan silah sesleri duyulduğunu belirtiyor. Yaşanan çatışmada en az 126 kişinin öldüğü, 122'den fazla kişinin de yaralandığı bildirildi. nbsp;Okul baskınını Pakistan Taliban'ı üstlendi. nbsp;Üzerlerinde bomba bulunan altı Taliban militanının, okula girerek etrafa rastgele ateş açtıkları kaydedildi. Polis, okulu güvenlik kordonuna aldı. Militanların her birinin intihar komandosu olduğunu söyledikleri öne sürüldü. Okula giren altı militana yaşları büyük öğrencileri öldürme emri verildiği belirtildi.
Pakistan Ordusu'nun kurtarma operasyonu başlattığını bildiren Anadolu Ajansı, öğrencilerin bir kısmının güvenli bir şekilde arka kapıdan çıkarıldığını belirtti.
Pakistan Talibanı, askeri okula saldırıyı Veziristan'daki operasyonlara misilleme amacıyla gerçekleştirdiğini duyurdu. Pakistan Taliban sözcüsü Muhammed Umar Horasani, "Saldırı için askeri okulu seçmemizin nedeni, ordunun operasyonlarda kadın ve çocuklarımızı hedef almasıdır. Onların da aynı acıyı hissetmesini istedik" dedi.
Taliban militanları üzerinde bombalarla okul bastı, 126 ölü var
BAŞBAKAN ŞERİF: ULUSAL TRAJEDİ
Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, Taliban'ın askeri okula silahlı saldırısını "ulusal trajedi" olarak nitelendirdi. Saldırı nedeniyle ülkede 3 günlük yas ilan edildi.
Taliban militanları üzerinde bombalarla okul bastı, 126 ölü var


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...