Çipras Güney Kıbrıs'ta

Çipras Güney Kıbrıs'ta

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Kıbrıslı Türk ve Rum sivil örgüt temsilcileriyle bir araya geldi.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ni (GKRY) ziyaret eden Çipras'ın, temasları kapsamında düzenlediği toplantıya, Feminist Atölye (FEMA) adına Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) Lefkoşa Milletvekili Doğuş Derya, Mağusa İnisiyatifi'nden Dr. Okan Dağlı, Federal İnisiyatif'ten Prof. Dr. Niyazi Kızılyürek, Tarihsel Diyalog ve Araştırma Derneği'nden Meltem Onurkan ve Semavi ve Cinsiyet Eşitliği örgütünden Doç. Dr. Biran Mertan katıldı.
Türk sivil örgüt temsilcileri, görüşme sonunda gazetecilere yaptıkları açıklamada, Çipras'ın kendilerine 40 yıldır süren Kıbrıs sorununun artık çözülmesi gerektiğini söylediğini kaydetti.
Kıbrıs'ta Yunan bir başbakanla ilk kez görüştüklerini, bunun sembolik bir anlamı bulunduğunu ifade eden örgüt temsilcileri, Çipras'ı KKTC'ye davet ettiklerini de bildirdi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...