'Sürecin hızlandırılmasına ihtiyaç var'

/ Kaynak: AA
'Sürecin hızlandırılmasına ihtiyaç var'

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / AA

UAEA, İran ile "İşbirliği için Çerçeve" anlaşmasıyla ilgili sürecin hızlandırılmasına ihtiyaç duyulduğunu bildirdi

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA), İran ile "İşbirliği için Çerçeve" anlaşmasıyla ilgili sürecin hızlandırılmasına ihtiyaç duyulduğunu belirtti.
UAEA'nın yazılı açıklamasında, UAEA ile İranlı yetkililer arasında 9 Mart'ta Tahran'da yapılan görüşmede "Çerçeve için İşbirliği" anlaşmasının uygulama sürecinin tartışıldığı ifade edildi.
Açıklamada, "İşbirliği için Çerçeve" anlaşmasıyla ilgili sürecin hızlandırılmasına ihtiyaç duyulduğu vurgulandı, bir sonraki görüşmenin nisan ortası için planlandığı duyuruldu.
UAEA Başkanı Yukiya Amano, geçen ay İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ve İran Dışişleri Bakanı Yardımcısı Abbas Arakçı ile ayrı ayrı görüşmüştü.
İran ile 5+1 ülkeleri arasında 24 Kasım 2013'te Cenevre'de varılan geçici anlaşmaya göre, UAEA'ya, İran'ın nükleer faaliyetlerini denetleme yetkisi verilmiş ve bu kapsamda yedi aşamalı pratik önlemler içeren yol haritası belirlenmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...