E- Devlet Giriş, Şifre Alma (E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR)

E- Devlet Giriş, Şifre Alma (E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR)

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

E-devlet sistemi hakkında detaylı bilgi haberimizde. E-devlet şifre nasıl alınır ve sorgulama işlemleri. E-Devlet giriş için haberimizdeki linke tıklayınız

E-devlet sistemi hakkında detaylı bilgi haberimizde. E-devlet şifre nasıl alınır ve sorgulama işlemleri. E-Devlet giriş için haberimizdeki linke tıklayınız..E-Devlet platformunda tek bir şifre ile tüm işlemlerimizi kolayca yapabilmekteyiz. E-Devlet şifresi alma ve sisteme giriş hakkında detaylı bilgiler haberimizde.Bilişim ve iletişim teknolojisinde yaşanan son gelişmeler sayesinde, internet günlük yaşantımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir. Aklımıza gelen hemen hemen her konuda kullandığımız internet, bazı yönleri ile yaşantımızı da kolaylaştırmıştır. Teknolojideki bu hızlı değişime ayak uydurmak adına, birçok kurum ve kuruluş da artık web uygulamalarını geliştirmeye ağırlık vermişlerdir. Bu bağlamda, bir çok şirket, banka, Hastane, üniversite, eğlence merkezi ve mağaza kuruluşları da, web uygulamalarını elektronik ortam üzerinden hizmete sunmalarının ötesinde, artık son 5 yıldır Android uygulamalarını geliştirmeye başlamışlardır. Bilindiği gibi özellikle son 5 yıldır android yazılımı çok daha yaygın bir şekilde kullanılır hale gelmiştir. Durum böyle olunca, devlet de web uygulamalarını hizmete sunmak adına kollarını sıvayıp çalışmalarını geliştirmeye başlamıştır. Devletin düzenlemiş olduğu çeşitli uygulamalarından biri ve en çok kullanılanı e-devlet uygulamasıdır.

MAHKEME SORGULAMA nbsp;

E-DEVLET GİRİŞ nbsp;

E-devlet uygulaması elektronik ortam üzerinden vatandaşların hizmetine sunulan bir yazılımdır. e-devlet uygulaması, 2000'li yılların başında oluşturulan ve sonrasında düzenlenen bir programdır. e-devlet sistemi, sanal ortam üzerinden hizmet sunmak amacı ile oluşturulmuştur.e-devlet sistemi, vatandaşlara devlet tarafından sunulan bazı hizmet kollarının, elektronik ortam aracılığı ile nbsp;yine vatandaşa ulaştırılması şeklinde işlemektedir.Geliştirilmiş e-devlet uygulaması sayesinde birçok alanda, çeşitli devlet işlemlerinizi, dijital ortam aracılığı ile yapabilme imkanına ulaşmış olursunuz. Sanal ortam üzerinden sunulan, e-devlet uygulaması sayesinde nbsp;devletin sunmuş olduğu hizmetlere, vatandaşlar en etkin ve nbsp;en kolay bir şekilde ulaşabilmektedir. Bunların yanı sıra, e-devlet uygulaması kaliteli, hızlı, kesintisiz ve güvenilir bir hizmet anlayışına sahip bir uygulama özelliği ile oldukça caziptir. Ülkemizdeki her bir vatandaş için, kolay ve eşit hizmet sunmak amacı ile kurulmuş olan e-devlet uygulaması, klasik ve bürokratik devlet anlayışı kavramının da önüne geçmiş durumdadır. Bahsetmiş olduğumuz e-devlet uygulaması sayesinde vatandaşlar, gerekli kamu kuruluşlarına bizzat gitmeye gerek kalmadan, devletin sunmuş olduğu hizmetlerden online olarak, dijital ortam üzerinden yararlanabilmektedir. İnternet ağının bulunduğu her yerden, e-devlet uygulamasına giriş yaparak, merak ettiğiniz bilgileri sorgulatabilir, öğrenebilir nbsp;ya da gelişmeleri takip edebilirsiniz.

e-devlet sisteminin kullanım şekli

nbsp;e-devlet sistemini kullanmak için ilk işlem olarak web üzerinden, www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapınız.

nbsp;Burada açılan yeni sayfa, e-devlet kapısının resmi web sayfasıdır.

Daha sonra bu sayfanın en sağ ve en üst bölümlerinde yer alan ve, Sisteme Giriş şeklinde düzenlenmiş olan bölümü göreceksiniz. Bu bölüme geliniz.

Devamında burada açılan yeni sayfada yer alan ve, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaş Kimlik Doğrulama Sistemibaşlığı ile düzenlenmiş olan bir tablo göreceksiniz.

nbsp;Ardından bu tabloya geliniz.

nbsp;Devamında bu tablonun içinde yer alan ve, e-devlet şifresi, mobil imza, elektronik imza, T.C. kimlik kartışeklinde sıralanmış olan seçeneklere geliniz.

Bu aşamadan sonra, e-devlet işleminizi yapmak için, bu seçeneklerden her hangi birini seçebilir ve o seçeneğe göre işlem yapabilirsiniz.

Eğer bu tabloda yer alan e-devlet şifresi seçeneğini kullanmayı tercih ettiyseniz, bu sistemde işlem yapabilmek için ilk aşama olarak, e-devlet şifresi edinmeniz gerekecektir.Şimdi yazımıza bu seçenekler arasındaki e-devlet şifresi seçeneğini anlatarak devam edelim. Buna göre;

1) nbsp; nbsp;e-devlet şifresi

e-devlet şifresini elde etmek çok kolay bir olaydır. Bu durumda, e-devlet şifrenizi herhangi bir PTT şubesine başvuru yaparak temin edebilmeniz mümkündür. Gitmiş olduğunuz PTT şubesinde, sizden e-devlet şifresi alım işlemleri için 2 TL ücret ve bir takım kişisel bilgileriniz istenecektir. Tüm bu aşamaların sonrasında, e-devlet şifrenizi temin etmiş olursunuz.

e-devlet şifrenizi aldıktan sonra, kamu kuruluşları ile ilgili işlerinizi, e-devlet sistemine giriş yaparak gerçekleştirmeye başlayabilirsiniz. Her hangi bir PTT şubesinden e-devlet şifrenizi aldıktan ve yukarıda bahsettiğimiz tablodan da e-devlet şifresi seçeneğini seçtikten sonra, e-devlet şifreniz ile işleminizi, burada ilgili alanlara, T.C kimlik numaranızı ve e-devlet şifrenizi yazarak yapmaya başlayabilirsiniz.e-devlet şifresi dışında, diğer iki seçenekleri kullanarak da, e-devlet uygulamasından yararlanabilirsiniz. Bahsi geçen bu uygulamalar ise, mobil imza ve elektronik imza yöntemleridir.Şimdi yazımıza mobil imzanın nasıl kullanılacağını anlatarak devam edebiliriz. Bu durumda;

2) nbsp; nbsp;Mobil imza

Güvenli bir şekilde elektronik imza işlevi yapılmasına yardımcı olan ve ıslak imza özelliğinde bir düzenleme olan mobil imza, bir diğer e-devlet programıdır. Bahsi geçen bu mobil imza, e-devlet tarafından herhangi bir ücrete tabi tutulmadan vatandaşlara sunulmasına rağmen, mobil imzanın elde edilmesi aşamasında, GSM operatörleri kullanıcılardan belirli bir miktar ücret talep etmek durumundadır. Bu aşamada, mobil imza uygulamasını kullanabilmek için, nbsp;T.C kimlik numaranızı, GSM numaranızı ve GSM türünüzün bilgisini sistemde yer alan ilgili alanlara yazınız. Böylece e-devlet uygulamasını kullanmaya başlayabilirsiniz.En son olarak da yazımıza, diğer seçeneklerden biri olan elektronik imza yöntemini anlatarak son verebiliriz. Bu durumda;

3) nbsp; nbsp;Elektronik imza

Elektronik imza, ıslak imza eşdeğerinde işlev gösteren ve dijital ortamda bulunan bir belgeye eklenerek imzalayan kişinin kim olduğunu tespit etmeye yarayan bir tür imzadır. Elektronik imza kullanarak, e-devlet uygulamasını aktifleştirmek için, yapmanız gereken sadece, T.C kimlik numaranızı kullanarak işlem yapmak olacaktır.Bu anlatılanların dışında e-devlet uygulaması aracılığı ile, bir bilginin alınması, gönderilmesi veya resmi evrakların aslı gibidir çıktısının alınması gibi işlemlerin yapılması da imkan dahilindedir. Bu özelliği ile nbsp;e-devlet uygulaması oldukça kullanışlı bir uygulamadır.

E-Devlet portalı üzerinden mahkeme dava dosyası sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz. Bunun için E-Devlet girişi yapmanız ve E-Devlet sorgulamalarından uyap mahkeme sorgulama bölümüne bakmanız yeterli olacaktır. E-Devlet girişi nasıl yapılır, E-Devlet hizmetlerinden nasıl yararlanılır? Tüm cevaplar sizler için haberimizde…E-Devlet portalından yararlanmak için vatandaşların ilk olarak E-Devlet üyeliğini oluşturması gerekmektedir. Her vatandaşın kendine özel bir şifresi bulunmaktadır ve güvenlik açısından başka birisinin şifresinin kullanılmaması gerekmektedir. E-Devlet portalına giriş yapılması için vatandaşların yapması gerekenleri sizler için derledik. Siz de haberimizdeki adımları takip ederek, E-Devlet portalına giriş yapabilir ve bu portal üzerindeki hizmetlerden yararlanabilirsiniz.Mahkeme Dava Dosyası Sorgulama nbsp;

E-Devlet portalı üzerinden yapabileceğiniz işlemlerden birisi mahkeme dava dosyası sorgulamadır. Mahkeme ile ilgili işlemlerinizi görebileceğiniz bu sayfa üzerinden mahkeme bilgilerini öğrenebildiğiniz için kurumlara başvuru yapmanıza gerek kalmayacaktır. Üstelik bu sayede mahkemelerinizi de kolayca tek bir sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. E-Devlet portalına giriş yaptıktan sonra Adalet Bakanlığı menüsü altında bulunan mahkeme dava dosyası sorgulama bağlantısına tıklamanız yeterli olacaktır. Bu sayede adınıza olan mahkemeler ile ilgili bilgiler portal tarafından hemen yayınlanacak ve size sunulacaktır. Bu bilgiler üzerinden siz de takip ederek, istediğiniz zaman mahkeme bilgilerinize ulaşabilirsiniz. Bu alanda yaşadığınız sorunlar ile ilgili Adalet Bakanlığı'nın ilgili kurumlarına başvuru yapmanız gerekecektir. Bu sayede işlerinizi sorunsuz bir şekilde çözebilir, E-Devlet'in tüm bu kolaylıklarından yararlanabilirsiniz.

E- Devlet Hizmet ve Sorgulama Sayfaları nbsp;

Tüm bunlar doğrultusunda üyelik işlemlerinizi tamamlayarak giriş yapabileceğiniz E-Devlet portalı üzerinden belirtilen bu işlemleri kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Sadece mahkeme dava dosyası sorgulama değil, sigorta, askerlik, ikamet bildirim gibi çeşitli işlemleri yapabileceğiniz E-Devlet hizmetlerinden istediğiniz zaman yararlanabilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...