MEB - 21 Mart Ehliyet Sınav Sonuçları açıklandı mı (EHLİYET SONUÇ SORGULA)

MEB - 21 Mart Ehliyet Sınav Sonuçları açıklandı mı (EHLİYET SONUÇ SORGULA)

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

21 Mart günü düzenlenecek olan Ehliyet Sınav Giriş yerleri açıklandı mı, MEB Ehliyet Sınav Giriş Yeri sorgula, sitemizden öğrenebilirsiniz

Bu hafta sonu yani 21 Mart günü düzenlenecek olan Ehliyet Sınav Giriş yerleri açıklandı mı, MEB Ehliyet Sınav Giriş Yeri sorgula, sitemizden öğrenebilirsiniz.. Ehliyet sahibi olmak isteyen binlerce kişi için heycan dorukta. Hafta sonu ehliyet sınavı yapılacak ve adaylar büyük bir merakla Ehliyet Sınav Giriş yerlerinin açıklanmasını bekliyor. Araç kullanımı için yasal olarak gerekli olan ehliyeti almak isteyen vatandaşların yaptıkları başvuru neticesinde aldıkları ehliyet eğitiminin sonunda sınava giriş yaparak, başarılı olabilmek için uğraşacaklar. 21 mart' ta yapılacak ehliyet sınavında başarılı puana ulaşan adaylar, ehliyet almaya hak kazanacak. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen 21 mart ehliyet sınav giriş yeri adayların merakla bekledikleri soruların başında geliyor.21 mart ehliyet sınav giriş yerleri konusunda adayların var olan meraklı bekleyişinin kısa süre içerisinde sona ereceği tahmin ediliyor.. nbsp;

EHLİYET SINAVI BANKA ÜCRETLERİ VE İŞLEMLERİ

Kursiyer, 2015 yılında her sınav dönemi için ayrı ayrı olmak üzere KDV dâhil 60.00 TL MTSKS ücretini T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O, Türkiye Halk Bankası A.Ş. Şubelerinden birine "Kurumsal Tahsilât Programı" aracılığı ile kendi T.C kimlik numarasına göre MTSKS takviminde belirtilen sınav ücreti yatırma süresi içerisinde yatıracaktır. Bu bedel, her yıl için kursiyer sayısı, sınav merkezi sayısı, soru sayısı, baskı giderleri ve sınav organizasyon verileri dikkate alınmak suretiyle yeniden belirlenecektir.

Banka dekontunda kursiyerin adı, soyadı, T.C. kimlik numarası ve sınavın adı mutlakabulunacaktır. Kursiyer, banka dekontunu MTSKS uygulama takviminde belirtilen başvuru süresi içinde Özel MTSK müdürlüğüne teslim edecektir. T.C. kimlik numarası yanlış ise sorumluluk kursiyerin olacaktır. MTSKS takviminde belirtilen sınav ücreti yatırma süreleri değiştirilmez ya da uzatılmaz

EHLİYET SINAV YERLERİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLA nbsp;

10 OCAK 2015 EHLİYET SINAV SONUÇLARI SORGULA

2015 EHLİYET SINAVI TARİHLERİ VE EHLİYET SINAVLARI TAKVİMİ

Milli Eğitim Bakanlığı sürücü adaylarının merakla beklediği 2015 ehliyet sınavı takvimini ilan etti. MEB'in duyurusuna göre yıl içinde 6 ehliyet sınavı (MTSKS) yapılacak. Ehliyet sınavı sonuçları ise sınav yapıldığı tarihten 10 gün sonra açıklanacak. Ehliyet sınavı takvimine göre 2015'in ilk sınavı 10 Ocak'ta yapılacak.

2015-MTSKS-1 Ehliyet Sınavı = 10 Ocak 2015 Cumartesi

2015-MTSKS-2 Ehliyet Sınavı = 21 Mart 2015 Cumartesi

2015-MTSKS-3 Ehliyet Sınavı = 27 Haziran 2015 Cumartesi

MTSAS ehliyet sınavına girecek olan adayların 21 mart ehliyet sınav giriş yerihenüz açıklanmadı. Adaylar sınav için gerekli olan sınav giriş belgelerini, başvuru gerçekleştirmekte oldukları sürücü kurslarından temin ederek, sınav salon ve gerekli olan tüm bilgilere ulaşabiliyor. Sınava çok kısa bir süre kala adayların 21 mart ehliyet sınav giriş yeri sorgulama telaşı en üst safhaya ulaştı. Özellikle de sınava girecek olan ehliyet adaylarının 21 mart tarihinde yapılacak olan sınav ile ilgili kurs müdürlükleri tarafından verilecek olan sınav giriş belgelerinde tüm bilgilere ulaşabiliyor.

MEB - 21 Mart Ehliyet Sınav Sonuçları açıklandı mı (EHLİYET SONUÇ SORGULA)

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ehliyet sınavı 2015 yılı içerisinde toplam 6 defa yapılacak. Geçtiğimiz 10 ocak' ta 2015'in ilk ehliyet sınavı yapılmıştı. Şimdi de ehliyet adaylarının 21 mart ehliyet sınav giriş yerleri sorgulama telaşı içerisinde oldukları ikinci sınav 21 martta yapılacak. Ehliyet almak için sürücü kursunda aldıkları eğitim ile girecekleri Milli Eğitim Bakanlığı 21 mart ehliyet sınav girişyerleri sorgulama işlemleriyle sınava girecek adayların sınav sonuç bilgileri ise sınavdan 10 gün sonra açıklanacağı tahmin ediliyor.

Sürücü kurslarındaki düşük eğitim kalitesinin en üst seviyeye çıkartılabilmesi ve belirli bir kalite standardının oluşturulabilmesi amacı ile gerçekleştirilen çalışmalar ile taban bir ücretin belirlendiği sürücü kursu eğitim döneminde hazırlanan ehliyet adayları için 21 mart'ta ehliyet sınavı gerçekleştiriliyor. Ehliyet adayları da bu sınav telaşı içerisinde 21 mart ehliyet sınav giriş yerleri açıklamasını bekliyor. Milli Eğitim Bakanlığı 2015 yılı içerisinde düzenleyeceği 6 ehliyet sınavında 10 ocak'ta yapılan ile ilk sınav geride bırakılırken adayların bekledikleri 21 mart ehliyet sınav giriş yeri belgesi açıklaması ile de ikinci sınav gerçekleştirilecek.

MTSAS' a giriş gerçekleştirecek adayların başvurularının tamamlanması ardından bu yılın ikinci ehliyet sınavı olan 21 mart ehliyet sınav giriş yerleri açıklaması beklenmeye başlandı. Adayların büyük bir merak ve heyecan ile bekledikleri 21 mart ehliyet sınav giriş yerleri açıklandı mı sorusu için çok kısa bir süre kaldığını söylemek yanlış olmaz. Zira sınav çok kısa bir süre kaldığı bugünlerde ehliyet sınavı için gerekli olan 21 mart ehliyet sınav giriş yeri belgesi sürücü kursu müdürlükleri tarafından duyurulacak. Böylelikle adaylarda merakla bekledikleri 21 mart ehliyet sınav giriş yeri belgelerine kavuşabilecek.

Yeni ehliyet fiyatları 15 TL olarak belirlendi

Vatandaşlar yeni ehliyetlerin ne zaman yürürlüğe gireceğini merak ediyor. yeni ehliyetler konusunda merak edilen sorular yanıt bulmaya başladı. İstanbul Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu (İSKEF) Başkanı Murat Tekin, yeni ehliyetler hakkında açıklama yaptı. Tekin açıklamasında, Temmuz ya da Ağustos aylarında yeni ehliyetin yürürlüğe girmesini beklediklerini belirtti. Ayrıca yeni ehliyet fiyatlarının 15 lira olacağını söyledi. Öte yandan yeni ehliyetleri, İçişleri Bakanı Efkan nbsp;Ala tanıttı. Bakan Ala, İç güvenlik paketindeki düzenlemeyle pasaport ve ehliyet verme yetkisinin polis idarelerinden nüfus idarelerine geçeceğine dikkati çekti. Ala , "Ehliyet ve pasaport, nüfus cüzdanından daha mı önemli? Hepsinin kaynağı nüfus cüzdanı. Onu veren yer neden bunları vermesin" diye sordu.Yeni düzenlemeyle vatandaşın daha sivil bir ortamda ehliyet ve pasaportunu alacağını söyleyen Bakan Ala yeni kimlik kartları ve ehliyetlerin örneklerini basına gösterdi.

MEB - 21 Mart Ehliyet Sınav Sonuçları açıklandı mı (EHLİYET SONUÇ SORGULA)

İSKEF Başkanı Murat Tekin, açıklamasında, Stajyer Ehliyet Kanunu'na ilişkin düzenlemelerin de yer aldığı yönetmenlik taslağında sona gelindiğini ifade etti. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün tarafların görüşlerini de aldığı yönetmeliğin en erken temmuz ya da ağustos ayında yürürlüğe gireceğini kaydetti.Tekin, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün, Avrupa'daki ehliyet sisteminin bir benzerini Türkiye'nin gereksinimlerini de göz önünde bulundurarak değişikliğe gittiğini anlattı. Tekin, "Şu anda 9 ayrı ehliyet veriyoruz. Bu ehliyet sınıfları 17'ye çıkacak. Ehliyetlerimizin hepsi değişecek. Otomobil, minibüs gibi küçük araçlar için kullanılan ehliyetler 10, otobüs ve kamyon gibi araçlar için kullanan ehliyetler de 5 yılda bir değiştirilecek. Sürücü, belirtilen süreyi doldurduktan sonra sağlık ocağına gidecek ve tekrar, 'Sürücü olur raporu' alacak. Bu raporu aldıktan sonra 15 lirasını vererek, ehliyetini değiştirecek." dedi.

24 MİLYON EHLİYET DEĞİŞTİRİLECEK

Murat Tekin, Türkiye'de yaklaşık 24 milyon ehliyet bulunduğunu, bunların 15 lira karşılığında yenileriyle değiştirileceğini söyledi.Yeni ehliyetlerin, Avrupa ülkeleri de dahil 80 ülkede geçerli olacağını dile getiren Tekin, "Yönetmelikle küçük ehliyeti alıp, tecrübe edinip daha sonra büyük ehliyete geçme şartı gelecek. Mesela bir kişi direkt (E) sınıfı dediğimiz otobüs, kamyon ehliyetine başvuramayacak. Öncelikle (B) sınıfını alması gerekecek" diye konuştu.İlk defa sürücü kursuna ehliyet almak için başvuran kişinin, yazılı ve direksiyon sınavlarında başarılı olduktan sonra 1 yıl staj göreceğini, bu süre içerisinde Emniyet Genel Müdürlüğü'nün sürücüye 50 ya da 70 ceza puanı hakkı vereceğini anlatan Tekin, sürücünün bu sürede ceza puanını doldurması halinde aldığı stajyer ehliyetin iptal olacağını kaydetti.

"1 MİLYON 700 BİN EHLİYET RİSKTE"

İSKEF Başkanı Murat Tekin, Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursu Yönetmeliği'nin, 29 Mayıs 2013'te değiştiğini, yönetmelikle direksiyon sınavlarının daha da zorlaştığını belirtti.Yönetmeliğin, sınavda başarılı olan kişilere, sertifikalarını emniyete götürmelerine bir süre getirdiğini ve bunun da 2 yıl olduğunu dile getiren Tekin, şu andan itibaren sürücü kursuna başvuracak adayların, sertifikalarını aldıktan sonra bunların üzerinde yazılı olan tarih itibarıyla 2 yıl içerisinde bunu ehliyete dönüştürmek zorunda olduklarını söyledi.Tekin, "Şu anda yaklaşık 1 milyon 700 bin ehliyet riskte. Ondan önceki ehliyetler de 29 Mayıs 2015'e kadar dönüştürülmek zorunda. Yani sertifika dosyalarının ehliyete çevrilmesi gerekiyor. Çevrilmezse bu hakları yanacak, tekrar sürücü kurslarına müracaat etmeleri gerekecek" ifadelerine yer verdi.

"İKİ ARAÇ ARASINA PARK EDEMEYEN EHLİYET ALAMAYACAK"

Sürücü kurslarında en az 12 saat direksiyon eğitimi verilmesi, adayların da bu konudaki haklarını bilmesi gerektiğini vurgulayan Tekin, Türkiye'de daha önceki direksiyon sınavı başarı istatistiklerinin yüzde 99 olduğunu aktardı

Tekin, "100 kişiden 99'u ehliyetini alabiliyordu. Şu anda başarı oranları yüzde 55 ile 60 arasında. Neden? Çünkü ölçme ve değerlendirmede not sisteminden, başarılı ya da başarısız bölümüne geçildi. İki araç arasına park edemeyen, yokuşta aracını geriye kaçıran, 25 metre geri geri gelemeyen, 30 dakikalık sınavda bu kombinasyonun tamamını yapamayanlar başarılı olamıyorlar" değerlendirmesinde bulundu.Öğretmenler tarafından sadece hafta sonları yapılan sınavların yerine pedagojik eğitimi olan makine ve motor bölümü mezunlarının, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde oluşturulacak "Sınav Yapıcılar Komisyonu" tarafından gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade eden Tekin, sürücü kurslarında başarılı olanların emniyete giderek bunu ehliyete dönüştürebileceklerini vurguladı.Tekin, "Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yaptığı çalışmayla ilk aşamada ehliyetlerin verilmesi nüfus müdürlüklerine devredilecek. Daha sonra ise nüfus müdürlüklerinden kişinin adresine gönderilecek" şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...